Els casals d’estiu són un dels moments de lleure educatiu més intensos de l’any, i tenen molts beneficis per als infants, les famílies i tota la comunitat.

A partir de la nostra experiència i de les valoracions de les activitats que ens fan els nens i nenes cada any, avui us presentem 5 activitats que triomfen als casals d’estiu.

Són activitats molt refrescants, activitats de moviment o activitats on la creativitat té un paper molt important. Però per sobre de tot, aquestes 5 activitats comparteixen quatre eixos fonamentals:

  • La diversió
  • El joc
  • La participació activa
  • La cohesió de grup

1. Gimcanes d’aigua

Les gimcanes d’aigua són de les activitats preferides dels nens i nenes durant l’estiu. En una gimcana hi ha molta acció, diversió i treball en equip,…

A més a més, a les gimcanes d’aigua acabem ben remullats i remullades, cosa que s’agraeix quan fa molta calor! L’aigua és la protagonista dels jocs o proves de la gimcana, ja que substituïm les proves habituals per activitats relacionades amb l’aigua tot canviant alguns elements. Per exemple, podem substituir les pilotes per globus, gots plens d’aigua, ampolles, disparadors, esponges, xeringues… Les rialles i els esquitxos estan assegurats!

2. Gimcanes d’embrutar-se

Jugar a embrutar-se pels infants és llibertat, és jugar a fer quelcom que sovint els adults no els deixem. Com a mares i pares estem en general bastant obsessionats amb que els infants vagin nets i polits, oblidant que els infants no poden jugar amb comoditat ni adaptar-se al món real si no poden explorar en llibertat amb els cinc sentits, entrant en contacte amb la terra, la pols, el fang, la natura.

Les gimcanes d’embrutar-se són molt i molt divertides i ofereixen als nens i nenes una experiència sensorial inoblidable.

3. Sortides per l’entorn

Durant el casal d’estiu fem sortides i excursions a la natura o a espais culturals d’interès. Poden ser sortides molt variades, sovint relacionades amb el centre d’interès o la temàtica del casal.

Les sortides a la natura tenen molts beneficis per a la salut, el benestar emocional i físic, la inclusió, la convivència i la cohesió de grup. A més a més, apropar-nos a la natura ens permet conèixer la fauna i la flora del nostre entorn més proper i aprendre a estimar-la i cuidar-la. Eduquem per la sostenibilitat també durant els casals d’estiu. 

4. Escape rooms

Les escape rooms enamoren els infants i joves… i també als adults!

Es tracta d’un tipus de joc molt immersiu, amb un repte molt ben definit que fa que els nois i noies s’impliquin treballant en grup, cooperant i sentint que formen part d’un equip. Han de resoldre enigmes i trencaclosques entre tots i totes per aconseguir trobar la solució.

L’atmosfera que es crea al voltant del joc i l’attrezzo fa que als infants els encanti l’experiència. Sempre volen repetir!

5. Activitats TIC

Les activitats relacionades amb les noves tecnologies sempre són molt atractives per als infants i joves: gimcanes amb codis QR, Stop Motions, Lip Dub, robòtica educativa, Musicalys…

Aquest tipus d’activitat són molt motivadores per als nadius digitals, ja que quan es tracta d’esforçar-se per dominar les eines digitals ho gaudeixen al màxim. A més, dissenyem activitats TIC que afavoreixin el treball en equip, la cooperació i la interacció, reforçant així les seves competències emocionals i relacionals. Les activitats TIC triomfen en equip !

Voleu veure com són els casals que organitzem per AMPAs, AFA, escoles i ajuntaments? Descobriu la nostra proposta per als casals d’estiu… amb activitats super divertides i estimulants!

Si us ha agradat aquesta entrada, compartiu-la a les xarxes!

Vols que t’organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai