Treball de síntesi
Adventures among the scarps

 • La Rectoria de la Selva i la Pinassa (Solsonès)
 • 1er ESO, 2on ESO, 3er ESO, i 4rt ESO
 • 3 dies
 • Preu a consultar
 • Aventura i lleure

Treball de síntesi per a alumnes d’ESO d’immersió lingüística en anglès i esports d’aventura. Explorarem la Serra de Busa, al Solsonès: esports d’aventura, escalada, tirolines, jocs de nit, excursions i moltes activitats més, però sempre comunicant-nos en anglès. Serà una experiència educativa vivencial i única en la qual desenvoluparem continguts transversals i específics a partir d’activitats físiques, d’experimentació i deducció. Els i les alumnes treballaran en grup i de manera autònoma i individualitzada en funció de l’activitat proposada. Aprofundirem en la cooperació, l’esperit crític i el pensament creatiu.

Plantegem un model dual de treball de síntesi en què es treballa a l’institut i després s’enllaça amb l’entorn natural de les cases de colònies.

Taula d'activitats

1er dia 2on dia 3er dia
Matí Instal·lació Science behind trekking Tractament de dades i avaluació
Tarda Orienteering race and archery Adventure park and climbing Comiat
Nit Night games in English Vetllada
Primer dia MatíInstal·lació Tarda Orienteering race and archery Nit Night games in English
Segon dia MatíScience behind trekking Tarda Adventure park and climbing Nit Vetllada
Tercer dia MatíTractament de dades i avaluació Tarda Comiat Nit

En funció de la climatologia i de factors externs, podrem valorar conjuntament de canviar activitats de franja per tal de poder-nos adequar als continguts plantejats.

1r dia Matí

Instal·lació

Arribarem a la casa, ens situarem i ens instal·larem. Farem una volta pels entorns per descobrir els exteriors i alguns dels racons que amaga cada equipament. Aprendrem quins són els seus límits i quines normes generals caldrà seguir per gaudir de les colònies amb seguretat i divertir-nos d’allò més!

1r dia Tarda

Orienteering race and archery

Durant la cursa d’orientació, ens posarem per grups i aprendrem a orientar-nos sobre mapa amb la brúixola. També practicarem tir amb arc. You are going to play an orienteering race in groups using a map and a compass. You will also practice archery.

1r dia Nit

Night games in English

Gaudirem de l’emoció dels jocs de nit però comunicant-nos en anglès per posar en pràctica les nostres habilitats lingüístiques. Una activitat trepidant i super divertida!

2n dia Matí

Science behind trekking

Farem una excursió a la Presó del Capolatell, a la serra de Busa, i mentre caminem, analitzarem aspectes de la nostra fisiologia i com respon el nostre cos a l’excursió. During your trekking you are going to discover different landscapes and history episodes regarding the region of Busa and it’s surroundings.

2n dia Tarda

Adventure park and climbing

Ens enfilarem pels arbres tot sortejant els ponts penjants, tirolines i xarxes que ens anirem trobant pel camí. També farem escalada en rocòdrom (només disponible a La Rectoria). Com respondrà el nostre cos? You are going to experience how to get through an adventure park and how physics affect to its functioning. You are also going to know how some of your most secret parts of your body work.

2n dia Nit

Vetllada

Farem una vetllada de jocs, espectacles, acudits, música, sorpreses i sobretot, molta diversió amb els nostres companys i companyes. Una nit màgica que de ben segur recordarem!

3r dia Matí

Tractament de dades i avaluació

L’últim dia realitzarem el tractament de les dades recollides així com l’avaluació i conclusions del crèdit de síntesi.

3r dia Tarda

Comiat

Aprofitarem els últims moments a la casa de colònies per acabar de preparar les coses i tenir una mica de temps lliure per gaudir de l’entorn natural i les amistats. Ens emportem a casa i a l’institut un bon grapat d’experiències i aprenentatges estimulants. A reveure!!

Les nostres cases de colònies es troben en indrets naturals del territori català i estan totalment preparades per a grups escolars. Els menús són de cuina casolana i mediterrània. Totes les cases són accessibles amb cadira de rodes i sostenibles per ajudar-nos en la cura del medi ambient. Més informació al web de Cases de colònies de Fundesplai

10 avantatges dels nostres treballs de síntesi

 • Treballs temàtics per a tots els gustos
 • 25 equipaments de colònies en plena natura
 • Més de 40 anys d’experiència en lleure educatiu
 • Equips tècnics d’educadors/es especialitzades
 • Gratuïtat per a 1 docent cada 20 alumnes
 • Assegurances civil i d’accidents incloses
 • Menús equilibrats i de dieta mediterrània amb certificació Amed
 • Tot el material inclòs per a les activitats
 • Ens adaptem al projecte educatiu de l’escola
 • Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai