Colònies escolars
Actuem pel planeta

 • La Rectoria de la Selva i la Pinassa (Solsonès)
 • Cicle Superior, 1er ESO, 2on ESO, 3er ESO, i 4rt ESO
 • 3 dies
 • A partir de 100.50 euros
 • Educació ambiental

Actuem pel planeta és un programa de colònies escolars enfocat a la sostenibilitat, els Objectius del Desenvolupament Sostenible i l’acció per l’emergència climàtica.

A través de l’esport, les excursions, jocs cooperatius i lúdics, ens endinsarem en la protecció de la natura amb totes les nostres competències. Farem una cursa especial per la sostenibilitat, un joc de nit, una excursió al Pla de Busa, amb vistes panoràmiques espectaculars

Taula d'activitats

1er dia 2on dia 3er dia
Matí Arribada i instal·lació Descobrim la Vall d'Ora BSInspire
Tarda La cursa dels ODS: corrent per la sostenibilitat S.O.S. Emergència climàtica Comiat
Nit El joc de nit La vetllada
Primer dia MatíArribada i instal·lació Tarda La cursa dels ODS: corrent per la sostenibilitat Nit El joc de nit
Segon dia MatíDescobrim la Vall d'Ora Tarda S.O.S. Emergència climàtica Nit La vetllada
Tercer dia MatíBSInspire Tarda Comiat Nit

Programa adaptat per la sortida de descoberta amb pícnic.

1r dia Matí

Arribada i instal·lació

Un cop haguem esmorzat, els monitors i monitores ens presentaran la casa de colònies i tots els seus espais. Farem una volta pels entorns per descobrir els exteriors i alguns dels racons que amaga cada equipament. Aprendrem quins són els seus límits i quines normes generals caldrà seguir per gaudir de les colònies amb seguretat i divertir-nos d’allò més!

1r dia Tarda

La cursa dels ODS: corrent per la sostenibilitat

Cursa d’orientació on haurem de descobrir els Objectius pel Desenvolupament Sostenible amagats per la finca, tot superant les proves que ens presentin i entenent així com d’importants són per la Terra!

1r dia Nit

El joc de nit

Adaptats segons l’edat del grup d’infants, gaudirem dels jocs de nit més divertits tot amagant-nos i jugant pel bosc i els entorns de la casa!

2n dia Matí

Descobrim la Vall d’Ora

Farem una excursió al Pla de Busa, al cim de les cingleres monumentals que veiem des de la Rectoria de la Selva. Caminarem pels boscos de pi roig característics  de la zona fins al mirador del Pla de Busa, que ens ofereix unes vistes espectaculars de la Vall d’Ora i d’alguns dels cims més emblemàtics de Catalunya.

2n dia Tarda

S.O.S. Emergència climàtica

Joc de rol tipus gimcana on els infants descobriran quines mesures han de prendre per a salvar el futur d’un planeta avocat al desastre. Ho aconseguiran? El treball en equip i la presa de decisions seran claus!

2n dia Nit

La vetllada

Acabarem el segon dia de colònies fent actuacions i danses amb els nostres companys i companyes. Una nit màgica que de ben segur recordarem!

3r dia Matí

BSInspire

Programa de bioeducació orientat des d’una perspectiva natural decision making. El programa BSInspire dóna un primer pas en l’àmbit de la ciència i la tecnologia connectant-la amb models, estratègies i patrons bioinspirats.

3r dia Tarda

Comiat

Aprofitarem els últims moments a la casa de colònies per jugar lliurement pels seus entorns i gaudir de la companyia dels nostres amics i amigues.  I no ens oblidem dels monitors i monitores que han fet de les colònies una experiència inoblidable! A reveure!!

Les nostres cases de colònies es troben en indrets naturals del territori català i estan totalment preparades per a grups escolars. Els menús són de cuina casolana i mediterrània. Totes les cases són accessibles amb cadira de rodes i sostenibles per ajudar-nos en la cura del medi ambient. Més informació al web de Cases de colònies de Fundesplai

10 razones para hacer colonias con nosotros

 • Colonias temáticas para todos los gustos
 • 25 equipamientos de colonias en plena naturaleza
 • Más de 40 años de experiencia haciendo colonias
 • Equipos técnicos de educadores especializados
 • Gratuidad para 1 docente cada 20 alumnos
 • Seguros civil y de accidentes incluidos
 • Menús equilibrados y de dieta mediterránea con certificación Amed
 • Todo el material incluido para las actividades
 • Nos adaptamos al proyecto educativo de la escuela
 • Somos una entidad social, sin ánimo de lucro, y priorizamos la equidad y la igualdad de oportunidades

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai