Bressols d'estiu 2021

Per un estiu de natura i descobriments

Joc, aigua i natura

Organitzem bressols d’estiu 0-3 en col·laboració amb les AFA i les escoles bressol. Contacta’ns!

INSCRIPCIONS

Famílies, accediu aquí al portal d’inscripcions per apuntar els vostres fills i filles a la bressol d’estiu.

Info COVID-19

Totes les activitats s'organitzen extremant les mesures d'higiene i prevenció del COVID-19 i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. Consulta aquí les mesures COVID-19.

La Bressol d’estiu és un servei educatiu per la petita infància que dóna continuïtat al projecte de l’escola bressol durant l’estiu posant l’èmfasi en el joc, la natura, l’aigua i el gaudi dels infants de 0 a 3 anys. Amics i amigues, sorpreses, descobriments i aprenentatges per a tota la vida! L’estiu ens ofereix la possibilitat d’aprofundir en l’exploració del món, especialment de l’espai exterior, el jardí i les plantes, i ens permet experimentar lliurement amb l’aigua, la reina de l’estiu. Treballem en estreta col·laboració amb l’Ajuntament, AMPA o AFA i el projecte educatiu de l’escola. No et perdis les nostres bressols d’estiu: educació, cura, natura i diversió. Vols descobrir més detalls? Segueix llegint o consulta aquest article: què són les bressol d’estiu?

Eix d’animació i activitats

“La natura i el nostre entorn” és l’eix d’animació de les bressols d’estiu 2021, que s’emmarca en la proposta educativa nuSOS, per la ciutadania global, la convivència i la sostenibilitat. A través del joc lliure a l’exterior, l’experimentació amb l’aigua i els elements naturals i els nostres principis educatius, oferim als infants un estiu meravellós per desenvolupar-se amb plenitud tot tenint cura de la natura.

Contes sobre la natura

Explicarem i mirarem contes i àlbums il·lustrats sobre la natura que ajudaran als infants a crear un vincle emocional amb l’entorn i fer aprenentatges significatius a través de la fantasia i la imaginació.

Danses i cançons

A través de la música ens vincularem també amb la natura i descobrirem els sons que fan els animals, els cants dels ocells, el so del vent, el mar, la pluja,… podem escoltar i ballar amb i a la natura!

Activitat a l'exterior

Afavorim el joc lliure i l’activitat a l’exterior en contacte amb els elements naturals per a una bona salut i el desenvolupament integral dels infants.

Jocs i experimentació amb l'aigua

L’aigua és l’element estrella de l’estiu i ofereix un munt de possibilitat d’exploració, creació i joc: experimentació lliure, contrastos sensorials, joc simbòlic,…

Creativitat i experimentació artística

Farem experimentació amb materials naturals, tot estimulant la creativitat, l’enginy i la motivació artística.

Cura de les plantes i el jardí

Observarem les plantes que ens envoltem, en plantarem de noves, en tindrem cura, les regarem, en gaudirem amb tots els sentits i buscarem si hi ha petits animalons que s’hi amaguen.

Circuits sensorials i motrius

Gaudirem de l’espai exterior tot desenvolupant les capacitats sensorials i psicomotrius a través del moviment.

Joc simbòlic

Als espais exteriors i en contacte amb la natura estimularem el joc simbòlic com a activitat essencial per al desenvolupament dels infants.

Els nostres principis pedagògics

Aspectes tècnics

Inscripcions i intranet famílies

Les inscripcions a la bressol d’estiu es fan online a través del web: estiu.fundesplai.org.
En aquest mateix espai web hi ha l’Intranet per a les famílies, en què es pot fer seguiment de les inscripcions, revisar la documentació, consultar els pagaments i rebuts, modificar les dades personals i veure fotos i notícies durant l’activitat.

Un dia a la bressol d’estiu

 • 8:30 a 9:30:  Benvinguda i rebuda dels infants i les famílies, joc lliure
 • 9:30 a 10:30: Proposta educativa
 • 10.30 a 11.30: Sortida al Jardí
 • 11.30 a 13.00: Hàbits d’higiene i d’alimentació
 • 13.00 a 15.00: Descans
 • 15.00 a 16.30: Hàbits d’autonomia i d’higiene, berenar i racons de joc
 • 16:30 o 17:00: Comiat i Recollida progressiva dels infants

Serveis inclosos

 • Material per a les activitats
 • Organització, programació, coordinació, valoració
 • Contractació de l’equip educador i preparació del casal
 • Tots els tràmits administratius
 • Contractació d’assegurances de responsabilitat civil i accidents
 • Tots els serveis de difusió, inscripció i atenció a les famílies
 • Accés de les famílies que ho necessitin a ajuts de Fundesplai
 • Cobertura de substitucions
 • Servei de cuina pròpia
 • Coordinació i seguiment tècnic i pedagògic
 • Suport i assessorament a les AFA i AMPA
 • Samarreta exclusiva per a cada participant

El dinar a la bressol d’estiu

Elaborem menús basats en la dieta mediterrània i amb aliments de temporada i proximitat. Atenem les al·lèrgies i intoleràncies, previ informe mèdic. Oferim arròs, pasta i llegums ecològics i verdures i hortalisses de proximitat.
 
El dinar es prepara a la cuina de l’escola i els menús estan elaborats pel nostre equip de nutrició. Eduquem els hàbits alimentaris basant-nos en 6 principis bàsics de l’alimentació a l’escola bressol.

L’equip educatiu

L’equip disposa de la titulació que regula el Decret 267/2016, de 5 de juliol, d’activitats d’educació en el lleure (Tècnic/a Superior d’Educació Infantil, Monitor/a de Lleure i Director/a de Lleure, en funció dels infants inscrits). Aquest equip consta de:

 • La coordinadora de la bressol d’estiu és la figura referent per a les famílies i l’equip. La seva funció principal és la de supervisar i assegurar el bon funcionament del servei.
 • L’equip d’educadores de l’escola i altres professionals conformen l’equip de la bressol d’estiu i acompanyen els infants i les famílies en el dia a dia a l’escola.
 • La tècnica de seguiment del nostre departament de Petita Infància que s’encarrega de fer el seguiment de totes les bressols d’estiu d’un mateix territori i garanteix el seu bon desenvolupament.

Proposta econòmica

 • Dates: ens adaptem al calendari de cada escola organitzant l’estiu per quinzenes.
 • Horari: de 8:30 a 16:30 o de 9 a 17 hores
 • Ràtio: 1 educadora per cada 8 infants
 • Inscripcions mínimes: 24 infants per setmana
 • Quota: uns 300€* per infant (cada quinzena) en horari complert.

*Preu condicionat als acords presos amb l’AFA o Ajuntament.

 

Fases i calendari de treball

Entre Fundesplai i l’AFA organitzem i gestionem les bressols d’estiu segons el següent calendari de treball:

 • Gener – febrer: Presentació de la proposta d’estiu, sondeig participants a cada escola i procés d’homologació Barcelona del 18 gener al 2 febrer 2021.
 • Abril – maig: inici inscripcions online.
 • Juny: Tancament d’inscripcions, reunió amb les famílies.
 • Juliol: Inici de la bressol d’estiu. Enquesta de valoració a les famílies.

Vols que t'organitzem una bressol d'estiu?

Les nostres bressols d’estiu s’adapten al projecte de cada escola i es preparen en estreta col·laboració amb l’AFA o AMPA. Les nostres prioritats són el benestar i el desenvolupament integral dels infants.

Parlem de petita infància al blog

Com fer ampolles sensorials per a infants de 0 a 6 anys

Com fer ampolles sensorials per a infants de 0 a 6 anys

Avui prepararem una activitat que segur que gaudeixes tant com els més petits i les més petites de la casa: farem ampolles sensorials! Aquestes són un material d’estimulació dirigit a infants en edats compreses entre els 0 i els 6 anys, les quals es poden fabricar a...

La màgia del joc lliure

La màgia del joc lliure

Reflexionem sobre la importància del joc lliure a la vida dels infants i el seu gran valor educatiu. A l’escola, a casa o a les activitats de lleure el joc lliure hauria de ser prioritari. Aquí te n’expliquem els beneficis.

El recorregut lector en la primera infància

El recorregut lector en la primera infància

Els contes són un element educatiu de gran valor que acompanya als infants al llarg de tota la seva vida, hem d’aprofitar els primers anys de vida per encendre l’espurna de curiositat, descobriment i fascinació que els ajudarà a ser grans lectors i lectores. Aquí us expliquem com fer-ho etapa per etapa.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai