Bressols d'estiu 2021

Per un estiu de natura i descobriments

Joc, aigua i natura

Organitzem bressols d’estiu 0-3 en col·laboració amb les AFA i les escoles bressol. Contacta’ns!

INSCRIPCIONS

Famílies, accediu aquí al portal d’inscripcions per apuntar els vostres fills i filles a la bressol d’estiu.

Info COVID-19

Totes les activitats s'organitzen extremant les mesures d'higiene i prevenció del COVID-19 i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. Consulta aquí les mesures COVID-19.

La Bressol d’estiu és un servei educatiu per la petita infància que dóna continuïtat al projecte de l’escola bressol durant l’estiu posant l’èmfasi en el joc, la natura, l’aigua i el gaudi dels infants de 0 a 3 anys. Amics i amigues, sorpreses, descobriments i aprenentatges per a tota la vida! L’estiu ens ofereix la possibilitat d’aprofundir en l’exploració del món, especialment de l’espai exterior, el jardí i les plantes, i ens permet experimentar lliurement amb l’aigua, la reina de l’estiu. Treballem en estreta col·laboració amb l’Ajuntament, AMPA o AFA i el projecte educatiu de l’escola. No et perdis les nostres bressols d’estiu: educació, cura, natura i diversió. Vols descobrir més detalls? Segueix llegint o consulta aquest article: què són les bressol d’estiu?

Eix d’animació i activitats

“La natura i el nostre entorn” és l’eix d’animació de les bressols d’estiu 2021, que s’emmarca en la proposta educativa nuSOS, per la ciutadania global, la convivència i la sostenibilitat. A través del joc lliure a l’exterior, l’experimentació amb l’aigua i els elements naturals i els nostres principis educatius, oferim als infants un estiu meravellós per desenvolupar-se amb plenitud tot tenint cura de la natura.

Contes sobre la natura

Explicarem i mirarem contes i àlbums il·lustrats sobre la natura que ajudaran als infants a crear un vincle emocional amb l’entorn i fer aprenentatges significatius a través de la fantasia i la imaginació.

Danses i cançons

A través de la música ens vincularem també amb la natura i descobrirem els sons que fan els animals, els cants dels ocells, el so del vent, el mar, la pluja,… podem escoltar i ballar amb i a la natura!

Activitat a l'exterior

Afavorim el joc lliure i l’activitat a l’exterior en contacte amb els elements naturals per a una bona salut i el desenvolupament integral dels infants.

Jocs i experimentació amb l'aigua

L’aigua és l’element estrella de l’estiu i ofereix un munt de possibilitat d’exploració, creació i joc: experimentació lliure, contrastos sensorials, joc simbòlic,…

Creativitat i experimentació artística

Farem experimentació amb materials naturals, tot estimulant la creativitat, l’enginy i la motivació artística.

Cura de les plantes i el jardí

Observarem les plantes que ens envoltem, en plantarem de noves, en tindrem cura, les regarem, en gaudirem amb tots els sentits i buscarem si hi ha petits animalons que s’hi amaguen.

Circuits sensorials i motrius

Gaudirem de l’espai exterior tot desenvolupant les capacitats sensorials i psicomotrius a través del moviment.

Joc simbòlic

Als espais exteriors i en contacte amb la natura estimularem el joc simbòlic com a activitat essencial per al desenvolupament dels infants.

Els nostres principis pedagògics

Aspectes tècnics

Inscripcions i intranet famílies

Les inscripcions a la bressol d’estiu es fan online a través del web: estiu.fundesplai.org.
En aquest mateix espai web hi ha l’Intranet per a les famílies, en què es pot fer seguiment de les inscripcions, revisar la documentació, consultar els pagaments i rebuts, modificar les dades personals i veure fotos i notícies durant l’activitat.

Un dia a la bressol d’estiu

 • 8:30 a 9:30:  Benvinguda i rebuda dels infants i les famílies, joc lliure
 • 9:30 a 10:30: Proposta educativa
 • 10.30 a 11.30: Sortida al Jardí
 • 11.30 a 13.00: Hàbits d’higiene i d’alimentació
 • 13.00 a 15.00: Descans
 • 15.00 a 16.30: Hàbits d’autonomia i d’higiene, berenar i racons de joc
 • 16:30 o 17:00: Comiat i Recollida progressiva dels infants

Serveis inclosos

 • Material per a les activitats
 • Organització, programació, coordinació, valoració
 • Contractació de l’equip educador i preparació del casal
 • Tots els tràmits administratius
 • Contractació d’assegurances de responsabilitat civil i accidents
 • Tots els serveis de difusió, inscripció i atenció a les famílies
 • Accés de les famílies que ho necessitin a ajuts de Fundesplai
 • Cobertura de substitucions
 • Servei de cuina pròpia
 • Coordinació i seguiment tècnic i pedagògic
 • Suport i assessorament a les AFA i AMPA
 • Samarreta exclusiva per a cada participant

El dinar a la bressol d’estiu

Elaborem menús basats en la dieta mediterrània i amb aliments de temporada i proximitat. Atenem les al·lèrgies i intoleràncies, previ informe mèdic. Oferim arròs, pasta i llegums ecològics i verdures i hortalisses de proximitat.
 
El dinar es prepara a la cuina de l’escola i els menús estan elaborats pel nostre equip de nutrició. Eduquem els hàbits alimentaris basant-nos en 6 principis bàsics de l’alimentació a l’escola bressol.

L’equip educatiu

L’equip disposa de la titulació que regula el Decret 267/2016, de 5 de juliol, d’activitats d’educació en el lleure (Tècnic/a Superior d’Educació Infantil, Monitor/a de Lleure i Director/a de Lleure, en funció dels infants inscrits). Aquest equip consta de:

 • La coordinadora de la bressol d’estiu és la figura referent per a les famílies i l’equip. La seva funció principal és la de supervisar i assegurar el bon funcionament del servei.
 • L’equip d’educadores de l’escola i altres professionals conformen l’equip de la bressol d’estiu i acompanyen els infants i les famílies en el dia a dia a l’escola.
 • La tècnica de seguiment del nostre departament de Petita Infància que s’encarrega de fer el seguiment de totes les bressols d’estiu d’un mateix territori i garanteix el seu bon desenvolupament.

Proposta econòmica

 • Dates: ens adaptem al calendari de cada escola organitzant l’estiu per quinzenes.
 • Horari: de 8:30 a 16:30 o de 9 a 17 hores
 • Ràtio: 1 educadora per cada 8 infants
 • Inscripcions mínimes: 24 infants per setmana
 • Quota: uns 300€* per infant (cada quinzena) en horari complert.

*Preu condicionat als acords presos amb l’AFA o Ajuntament.

 

Fases i calendari de treball

Entre Fundesplai i l’AFA organitzem i gestionem les bressols d’estiu segons el següent calendari de treball:

 • Gener – febrer: Presentació de la proposta d’estiu, sondeig participants a cada escola i procés d’homologació Barcelona del 18 gener al 2 febrer 2021.
 • Abril – maig: inici inscripcions online.
 • Juny: Tancament d’inscripcions, reunió amb les famílies.
 • Juliol: Inici de la bressol d’estiu. Enquesta de valoració a les famílies.

Vols que t'organitzem una bressol d'estiu?

Les nostres bressols d’estiu s’adapten al projecte de cada escola i es preparen en estreta col·laboració amb l’AFA o AMPA. Les nostres prioritats són el benestar i el desenvolupament integral dels infants.

Parlem de petita infància al blog

Com fer ampolles sensorials per a infants de 0 a 6 anys

Com fer ampolles sensorials per a infants de 0 a 6 anys

Avui prepararem una activitat que segur que gaudeixes tant com els més petits i les més petites de la casa: farem ampolles sensorials! Aquestes són un material d’estimulació dirigit a infants en edats compreses entre els 0 i els 6 anys, les quals es poden fabricar a...

La màgia del joc lliure

La màgia del joc lliure

Reflexionem sobre la importància del joc lliure a la vida dels infants i el seu gran valor educatiu. A l’escola, a casa o a les activitats de lleure el joc lliure hauria de ser prioritari. Aquí te n’expliquem els beneficis.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai