Sabies que el dia 21 de març és el Dia Internacional contra el Racisme?

Les Nacions Unides l’anomena el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, proclamat el 1966 com a tal arran de què el 21 de març del 1960 la policia va matar 69 persones en una manifestació pacífica contra les lleis de l’apartheid a Sud Àfrica. Actualment és una reivindicació totalment vigent i rellevant.

Avui et proposem 10 activitats per reflexionar sobre el tema amb els infants i joves. Són activitats que es poden fer a casa en família, a l’escola o l’esplai, de manera individual o col·lectiva, però sempre acompanyades per algun adult.

Totes les activitats s’emmarquen dins la proposta pedagògica nuSOS per la ciutadania global amb la qual estem aprofundint en els temes de les migracions i el refugi, i educant en el respecte, l’esperit crític, l’empatia, la interculturalitat, la convivència…

Organitzem les activitats segons l’edat dels i les participants, però totes elles es poden adaptar a infants més grans o joves. Recomanem especialment la lectura del conte “Ponts per la llum” i l’activitat que l’acompanya. També pots fer un cop d’ull a les altres activitats de la proposta educativa nuSOS per aprofundir més en la temàtica.

El 21 de març és el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia. En temps de crisi les desigualtats són més dures. Eduquem per un món més just i acollidor! Click To Tweet

 

Activitats a partir de 6 anys

Activitats a partir de 12 anys

Altres recursos educatius per sensibilitzar sobre el racisme i la xenofòbia

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes! I anima’t a provar les activitats 😉

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai