Educació ambiental

Estimar i comprendre la natura per poder-la protegir

L’educació ambiental i per la sostenibilitat és un dels eixos vertebradors de l’acció de Fundesplai des de fa més de 40 anys. El nostre equip d’educadors/es ambientals està altament qualificat i té un gran bagatge educatiu, naturalístic i científic. A més, les nostres escoles de natura, a les cases de colònies, estan equipades amb el material necessari per a l’exploració naturalista i científica de qualitat, amb jocs i materials específics. Potenciem les activitats vivencials a l’aire lliure alternades amb activitats d’observació i tallers a l’aula. També participem en projectes de ciència ciutadana. A totes les nostres activitats estimulem el pensament crític, els aprenentatges significatius i acompanyem els infants i joves en el coneixement i la comprensió de l’entorn.

Altres programes d’educació ambiental

Escoles Verdes és un programa que impulsa la Generalitat de Catalunya per ajudar a construir centres educatius més participatius i compromesos amb el desenvolupament local sostenible i la cura de l’entorn. Des de l’any 2008 som assessoria d’Escoles Verdes de diverses comarques.

L’entorn natural a l’escola és un programa de la Diputació de Girona i Fundesplai perquè les escoles de les poblacions de menys de 10.000 habitants de les comarques gironines aprofundeixin en el coneixement del seu entorn més proper. Desenvolupem aquest programa des de l’any 2014 a tota la província de Girona.

El programa Estimo la Terra està destinat a ajuntaments que vulguin potenciar l’educació per la sostenibilitat a les escoles del municipi (Infantil, Primària i Secundària) a partir d’un ventall d’activitats de diferents tipologies per generar compromís i responsabilitat individual i col·lectiva envers el Planeta.

Les Jugateques ambientals són espais ubicats en parcs i espais naturals de l’AMB on les famílies i infants poden compartir una estona de joc i experimentació. Gestionem les jugateques ambientals de diversos municipis de l’AMB. Aquí pots trobar-les totes.

Eduquem en valors

Els nostres valors impregnen tot el que fem! Fem educació integral, activa, per la pau, ambiental, per la salut, per la ciutadania global, per la democràcia, la participació, la igualtat, la convivència, la sostenibilitat i els Objectius del Desenvolupament Sostenible.

L’educació ambiental al blog

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *