Programes de salut i prevenció

Valors, actituds i Habilitats per a la Vida

Fa més de 20 anys que a Fundesplai treballem amb la Fundació Edex amb l’objectiu de vetllar per la salut dels més joves, fomentant les actituds positives envers un mateix, els hàbits saludables, potenciant les Habilitats per a la Vida, i fent prevenció de les drogodependències. Fem programes per a Primària i per a Secundària que són flexibles, s’adapten a la realitat de cada escola i es basen en metodologies, materials i activitats motivadores per als infants i joves. Impliquem a tota la comunitat educativa i generem espais de debat i formació per al professorat i les famílies.

Programes per a Primària

L’Aventura de la vida

És un programa que opta per potenciar els hàbits saludables i les Habilitats per la Vida com l’estratègia de prevenció més adient amb infants de Primària. Fa 20 anys que desenvolupem aquest programa a escoles de tot Catalunya.

Contes per conversar

Una col·lecció de contes impresos i en vídeo per promoure els hàbits saludables i les Habilitats per a la Vida des del treball a l’aula. Els contes poden ser part de l’Aventura de la Vida o es poden desenvolupar de manera independent.

Programes per a Secundària

Órdago!

És una proposta didàctica per abordar la prevenció de les drogodependències amb adolescents en el marc de la ESO a partir de tècniques pedagògiques participatives que situen a l’alumne com a motor d’aprenentatges.

Som-hi!

Som-hi és un programa de prevenció de la salut que ajuda als adolescents a desenvolupar les Habilitats per a la Vida i el Sentit de la Coherència personal a partir de tres eixos temàtics: addiccions, afectivitat i sexualitat, convivència i participació.

Xerrades i tallers per a famílies

Fes un cop d’ull al nostre catàleg de xerrades i tallers, i si amb la teva AMPA o AFA necessiteu algun altre tema, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Les Habilitats per a la Vida

Les Habilitats per a la Vida són un factor clau en la capacitat de les persones per gestionar la seva vida, la seva salut, i les seves relacions amb l’entorn. El desenvolupament d’aquestes habilitats afavoreix que les persones siguin capaces de triar estils de vida saludables. Van ser definides per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1993, i emmarcades en el que s’anomena prevenció universal que, segons la mateixa OMS, resulta l’enfocament més adient per al treball amb infants i adolescents, a partir d’una nova manera integral de percebre la salut: benestar físic, emocional i mental. Aquí pots trobar més informació sobre les Habilitats per a la Vida.

Banc de recursos per al professorat dels programes

Si segueixes els nostres programes de salut amb els i les teves alumnes, descobreix tots els recursos, eines i activitats que posem a la teva disposició!

Programes de gran abast

L’Aventura de la Vida és un programa impulsat a Catalunya per Fundesplai i la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya des del curs 1999-2000, per tant, ja té un recorregut de 20 anys d’aplicació a tot el territori.

Des del 2015, en el marc del programa Sigues tu, del Dipsalut (Diputació de Girona), els centres de primària i secundària de la província de Girona poden incorporar els programes de l’Aventura de la Vida i Som-hi.

PROGRAMES AMB EL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA

El programa Órdago està subvencionat amb 12.750€ per la Diputació de Tarragona pel primer trimestre del curs 2023-24.  L’impacte del programa Órdago a Tarragona al curs 2023-24 ha estat de: 13 centres educatius de Secundària, 2.280 alumnes de la ESO, 90 professors/es.

L’any 2023, Fundesplai va rebre 13.461’87€ de la Diputació de Tarragona dins de subvencions destinades a entitats i fundacions sense afany de lucre de caràcter social per a activitats socials realitzades a la demarcació de Tarragona, per donar eines per fer intervencions basades en l’educació emocional del monitoratge i dels infants usuaris del menjador/temps educatiu del migdia.

Parlem de Salut al blog

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *