La pandèmia no entén de fronteres, totes i tots en podem patir les conseqüències, però sí que ens afecta de forma diferent i incrementa les desigualtats arreu del món. Per a les persones refugiades aquesta crisi no fa més que empitjorar la seva situació de partida.

Avui posem el focus als camps de refugiats de Lesbos, on malviuen milers de persones en pèssimes condicions higièniques i sanitàries. Et proposem reflexionar una mica sobre aquesta realitat i t’animem a mostrar activament la teva solidaritat.

En el marc de la proposta educativa nuSOS, sobre les migracions, el refugi i la ciutadania global, hem recollit opinions dels infants refugiats en aquests camps: com estan vivint la pandèmia? quins missatges envien als infants catalans?

En aquest vídeo la Nadia Ghulam, activista i educadora social de Fundesplai explica als infants, d’una manera molt didàctica, quina és la situació a Lesbos i els encoratja a gravar vídeos per enviar als infants dels camps de Lesbos.

Avui donem la veu a aquests infants, els hi donem el protagonisme en mig de tantes i tantes notícies sobre el coronavirus que no els tenen en compte, i fem una crida a l’acció perquè els nens i nenes catalans enviïn missatges als infants dels camps de refugiats. Nosaltres els traduirem i els hi farem arribar. Una activitat online d’Aprenentatge i Servei per seguir educant per a la ciutadania global.

Mira el vídeo i anima’t a enviar-nos el teu missatge per a aquests infants!
nghulam@fundesplai.org

Fa uns mesos celebràvem el 30 aniversari de la caiguda del mur de Berlín. No obstant això, Europa, bressol dels Drets Humans, no deixa de construir murs (físics i mentals) per frenar l’arribada de persones a les nostres fronteres. Cada dia milers de persones veuen vulnerats els seus drets fonamentals.

Segons el darrer informe de l’ACNUR, l’Agència de l’ONU per als refugiats: 70.8 milions de persones a tot el món s’han vist obligades a fugir de casa seva. I prop de 26 milions, serien refugiades. Més de la meitat nenes i nens. Amb l’agreujant que molts d’aquests infants es desplacen sols, sense la companyia de les seves famílies.

Ajuda’ns a ser altaveu de les seves veus, de donar-los l’oportunitat d’expressar-se al món.

Més missatges dels infants refugiats a Lesbos

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai