Fundesplai ha impulsat la mobilització #DretalLleure en què 10.500 infants d’escoles i esplais han fet actes i han tallat carrers 

Els dies 20 i 21 de novembre els esplais de la Federació Catalana de l’Esplai i Fundesplai han organitzat una diada festiva i reivindicativa per celebrar el dia universal dels drets de l’infant. Aquesta campanya es fa extensiva al món educatiu i social amb qui Fundesplai treballa al llarg de tot el territori.

Aquesta iniciativa, liderada per Fundesplai i la seva federació de centres d’esplai, s’ha adreçat als centres de lleure, centres educatius, entitats educatives i socials, i ha consistit en celebrar actes festius en els centres o tallant i omplint els carrers de jocs, tot reproduint la famosa vinyeta del pedagog i ninotaire italià Francesco Tonnucci, com a gest simbòlic i reivindicatiu del valor educatiu del lleure.

Hi han participat uns 40 esplais i 20 escoles on Fundesplai està present, amb un total d’uns 10.500 infants.

El punt d’arrancada es va celebrar a l’Anella de les Glòries de Barcelona, just davant del Museu del Disseny, amb 300 infants i la presència de la vicepresidenta Neus Munté i del president de Fundesplai, Josep Gassó. Durant l’acte, Munté ha declarat: “cal incidir en les causes d’origen i combatre els efectes de la pobresa amb especial atenció a les famílies amb infants, per a la qual cosa s’ha de fomentar una sortida digna a través d’oportunitats laborals”. Per la seva banda, Josep Gassó va destacar la importància de garantir l’equitat en l’accés a les activitats d’educació en el lleure, en un moment en què un de cada tres infants està en risc d’exclusió social a Catalunya.

Captar fons per als infants amb més necessitats

La campanya #DretaLleure s’ha fet en un context en el que al nostre país gairebé un de cada tres infants viu per sota del llindar de la pobresa. Això compromet el seu accés als recursos d’alimentació, atenció, formació i lleure, que  estan íntimament relacionats  amb  la salut, creixement i felicitat dels infants.

Per això Fundesplai l’any passat va atorgar 16.000 ajuts i beques per a que els infants amb més necessitats socials puguéssin accedir al menjador, colònies, activitats de lleure i reforç escolar.

Però, per continuar, es necessita la col·laboració de tothom! Per això durant tot l’any està oberta la campanya de captació de fons “Prenem partit per la infància!” amb la que es demana que tothom que vulgui fer una aportació entri a www.fundesplai.org/dóna o truqui al 93 551 17 71.

Accediu al recull de premsa

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai