Ha arribat el moment de presentar-te la nova proposta educativa que serà el fil conductor de totes les nostres accions educatives i serveis durant els cursos 2021-22 i 2022-23: MENJAR CANVIA EL MÓN!

Aquesta proposta es centra en el dret a l’alimentació saludable i sostenible. Volem que els infants siguin conscients que l’alimentació és un dret essencial i encara un repte difícil d’aconseguir, i que a través del canvi de sistema i hàbits alimentaris podem posar el nostre granet de sorra per fer un món millor.

I com que el dia 16 d’octubre és el Dia Mundial de l’Alimentació, hem pensat que era un gran dia per presentar-te la nostra proposta educativa. Fes un cop d’ull al web de la FAO- Nacions Unides, i podrà tenir més informació sobre la importància de les accions dels humans cap al nostre planeta, conèixer què és un sistema agroalimentari, o veure una cançó que han fet infants arreu del món per conscienciar de la importància de l’accés a una alimentació sostenible.

Al web de MENJAR CANVIA EL MÓN trobaràs propostes d’activitats, recursos, reptes col·lectius, un eix d’animació d’allò més divertit i un quadern pedagògic on podràs consultar tots els detalls de la proposta. Ens acompanyes en aquesta aventura?

OBJECTIU

L’objectiu d’aquesta proposta educativa és educar perquè els infants, joves i famílies adoptin, des de la seva participació activa, una alimentació saludable, sostenible i justa que impacti en la salut personal i en la salut global del planeta.

És temps d’actuar i educar:

  • En que totes les persones tenim dret a una alimentació sana i sostenible.
  • En la consciència que el que és sa per a nosaltres també ho és per a la salut i la sostenibilitat del planeta.
  • En la reconnexió amb la natura i el respecte a totes les formes de vida.
  • En estimar el menjar, com a fet social, cultural, històric, i el gust per la gastronomia.
  • En apoderar-nos per a l’acció individual i col·lectiva envers el canvi d’hàbits alimentaris.

EIX D’ANIMACIÓ

L’eix d’animació acompanya els infants i joves en la descoberta de la temàtica i el desenvolupament de les activitats.

LA XEF POTA VERDA

Et presentem la Xef Pota Verda, ella i altres personatges de diferents ecosistemes del planeta seran el fil conductor de les activitats i reptes per a nois i noies de 3 fins a 12 anys.

La Xef Pota Verda és una jove aspirant a cuinera, la qual amb els seus misteriosos objectius i amb la seva capacitat per connectar amb el regne natural, troba solucions a problemes, però necessitarà la implicació i compromís de tothom.

ELS MENJAREPTES

Per als nois i noies de 12 a 17 anys, proposem els MenjaReptes, unes activitats d’Aprenentatge i Servei, orientades a la mobilització i el compromís socials. Els MenjaReptes es plantegen seguint la idea d’exploració de diversos temes relacionats amb l’alimentació i la sostenibilitat, a partir d’activitats, proves d’exploració i sensibilització en format online, i del tipus escaperoom.

Xef-pota-verda-Fundesplai
Menjareptes_alimentacio_Fundesplai_rodo

ELS REPTES COL·LECTIUS

Els reptes col·lectius són accions col·lectives basades en la metodologia d’Aprenentatge Servei, vinculades a la proposta educativa i que mobilitzen a infants, joves i famílies de les diferents entitats que participen a la proposta de manera simultània. T’hi vols afegir? Endavant amb el repte i no oblidis compartir imatges i comentaris a les Xarxes Socials amb els # indicats a cada un dels reptes col·lectius.

20 NOVEMBRE
Dia Universal dels Drets dels Infants
#DretAlimentació20N

26 MARÇ
Dia Mundial del Clima
#Alnatural

L’EXPOSICIÓ MENJA, ACTUA, IMPACTA

Aquesta proposta educativa va de la mà de l’exposició temporal que s’inaugura la tardor del 2021 sobre l’alimentació saludable i sostenible: MENJA, ACTUA, IMPACTA. Una exposició innovadora, immersiva, crítica, proactiva i estimulant. La idea de crear un pensament i una visió crítica davant l’emergència que viu el planeta, l’impacte de les nostres accions i tot allò que podem fer per posar-hi remei, és la base d’aquesta exposició.

Hi haurà tallers i activitats disponibles a la mateixa exposició. No t’ho perdis i reserva un taller per al teu grup!

 

Menja actua impacta Fundesplai

A més a més, et pots descarregar la Guia de contes sobre l’alimentació saludable i sostenible, on trobaràs 100 contes que parlen sobre els aliments, l’hort, receptaris i també la cura de planeta. No e perdis aquest recurs, i crea un ambient de lectura i educació a casa, a l’escola o a l’esplai.

No et perdis res d’aquesta nova proposta i comparteix-la a les xarxes!

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai