En altres entrades ja hem fet servir la papiroflèxia, per fer fruites i verdures o per fer decoracions de Nadal. Doncs avui tornem a parlar d’aquesta temàtica! Com ja saps, la papiroflèxia – o l’origami – és un art que va néixer a la Xina i al Japó. Es tracta de doblegar papers per tal de crear formes i figures que repliquin objectes, animals, persones, etc. Amb aquesta tècnica es poden obtenir figuretes molt i molt variades i també originals.

En els darrers anys la tradició de la castanyada ha de compartir protagonisme amb una altra tradició anglosaxona, el Halloween. Sabem que als infants els agrada molt, i volem proposar-te que facis diversos elements d’aquesta temàtica amb papiroflèxia: una carabassa, un ratpenat, un fantasma, un mussol i un barret de bruixa! Són peces molt fàcils de fer, i que als infants els encantarà! La papiroflèxia permet treballar molts elements com la concentració, la capacitat de seguir instruccions, la psicomotricitat fina o la creativitat entre d’altres.

Estàs a punt per doblegar papers?

Fantasma de Halloween fet amb papiroflèxia

1. Carbassa amb papiroflèxia

Agafa un paper del color que més t’agradi, unes tisores, i estaràs a punt per seguir els passos que et marquem al vídeo següent! Fer carbasses amb papiroflèxia és tan divertit com fer-ne de reals per Haloween! Aprofita per posar la carbassa en qualsevol prestatge o tauleta de casa per donar-li a la teva llar un aire més terrorífic! Mira el vídeo atentament i recorda, que, si necessites anar més a poc a poc, pots reduir la velocitat d’aquests. Ready, set, go!

2. Ratpenat amb papiroflèxia

Com ja sabràs, els ratpenats són un dels elements més simbòlics de la festivitat de Halloween! Són animals nocturns i misteriosos i segur que a finals d’aquest mes ja comences a veure molta canalla disfressada d’aquest animal! Vols aprendre a fer-lo amb papiroflèxia? És molt fàcil, i després podràs aprofitar per penjar la teva obra d’un fil per tota la casa!

3. Fantasma amb papiroflèxia

No hi ha Halloween sense fantasmes! Això és una realitat. Durant aquest dia, els esperits tornen al nostre món en forma de fantasmes per jugar i fer-nos uns quants ensurts! Són invisibles, però nosaltres el representarem amb un full claret per poder-los fer amb papiroflèxia! Estàs a punt?

4. Mussol amb papiroflèxia

Has vist algun cop un mussol de nit? Son al·lucinants. Són realment complicats de veure, ja que normalment només surten de nit, però si tens l’ocasió de veure’ls alguna vegada, veuràs que tenen uns ulls enormes i misteriosos! Aquesta espècie animal sempre ha sigut un tema popular dins les històries de terror de Halloween o a les pel·lícules de por. Així doncs, els mussols són perfectes per crear una disfressa o una decoració per casa. Vols provar de fer-lo amb aquest vídeo de papiroflèxia? Seguríssim que te’n surts!

5. Barret de bruixa amb papiroflèxia

Segurament les bruixes són els personatges més famosos i importants de Halloween, oi? Doncs aquí tens el vídeo per poder fer el mític barret de bruixa amb papiroflèxia. Veuràs que aquest és el més senzill de seguir, ja que només té 4 passos. Aprofita i fes molts barrets de bruixa per decorar la teva casa o jardí o per regalar-los als teus amics i amigues!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai