Ens trobem en una societat frenètica, amb molts estímuls, on el ritme de vida, les activitats, la informació que ens arriba i les exigències, no ens permeten gaudir de la tranquil·litat. Sovint ens costa trobar moments de calma en els que aquest ritme baixi i el silenci regni. És per aquest motiu que creiem que parlar, treballar i experimentar el silenci en infants i joves és molt important.

Els nostres infants no paren ni un minut, i és important que els ensenyem a trobar moments per frenar, respirar fons i estar tranquils i tranquil·les!

La proposta educativa ESTIMA vetlla pel benestar emocional dels infants i joves, volem celebrar la vida! Amb aquesta proposta ens proposem conèixer-nos millor, desenvolupar la fortalesa interior i el respecte i afecte cap a nosaltres i cap a les persones que ens envolten. Dins el marc d’aquesta proposta també ens hem plantejat de treballar el silenci amb els objectius següents:

 

  • Explorar la comprensió del silenci més enllà de l’absència de soroll, reconeixent-ho com un recurs essencial per fomentar la reflexió, estimular la creativitat, afavorir la concentració i proporcionar moments de repòs mental.
  • Experimentar els beneficis de la calma i identificar l’espai personal del silenci, entès com un procés que va més enllà de la quietud exterior, involucrant la calma mental i la desconnexió.
  • Desenvolupar habilitats per integrar conscientment el silenci a la vida quotidiana, mitjançant l’adopció de pràctiques específiques com la respiració conscient, l’escolta activa, activitats d’introspecció, etc.
  • Fomentar la consciència col·lectiva sobre la necessitat de preservar o crear entorns físics propicis per al silenci, reconeixent-te la importància en la promoció de la salut i el benestar general.

8 ACTIVITATS PER TREBALLAR EL SILENCI

Amb els objectius que hem explicat anteriorment, doncs, i amb la idea d’educar per apreciar el valor del silenci, hem creat 8 activitats pensades per a totes les edats perquè els infants i joves puguin prendre consciència de la seva importància. Són activitats que es poden dur a terme tant en esplais i altres entorns d’educació en el lleure com a les escoles i instituts. Les vols conèixer?

ACTIVITATS DE 12 A 18 ANYS

Aquí t’hem deixat algunes activitats que pots treballar amb els teus infants i joves, i que de ben segur us duran a reflexionar sobreel silenci, el soroll, la importància de tenir moments de calma i tranquil·litat i com ens poden beneficiar uns moments de silenci.

AL NOSTRE TEMPS EDUCATIU DEL MIGDIA HO HAN ESTAT TREBALLANT…

Durant el mes de març, a les escoles on portem el Temps Educatiu del Migdia o menjador escola, i als esplais, hem estat treballant el repte del silenci i desenvolupament aquestes activitats que t’hem explicat i moltes d’altres relacionades amb el silenci, la calma i les emocions. Aquí van algunes imatges de les activitats realitzades 😉

Si t’han agradat aquestes activitats, comparteix-les a les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai