Amb motiu de la #VagaMundialPelClima del dia 27 de setembre de 2019 venim a parlar-vos de la lluita contra el canvi climàtic com a gran repte ambiental al qual ens enfrontem tots i totes. L’ONU ens ha alertat, a través dels darrers informes sobre l’estat de la biodiversitat de l’IPBES i sobre l’escalfament global d’1,5ºC de l’IPCC, que ens trobem en un moment decisiu en el qual els efectes del canvi climàtic tenen un abast mundial i una escala sense precedents.

És moment de passar a l’acció!

El passat 7 de maig, el Govern de la Generalitat ja va declarar l’estat d’Emergència climàtica i va manifestar que veu amb gran preocupació els impactes que té i tindrà el canvi climàtic a Catalunya (Informe 2016-17 sobre el Medi Ambient). Així doncs, entre tots i totes hem de prendre una major consciència del perill que representa l’Emergència Climàtica i de com actuar a favor de la preservació i el manteniment del Medi Ambient del nostre planeta.

L’emergència climàtica és una de les grans preocupacions socials d’aquesta dècada, però… tenim un bon coneixement sobre els dimensions d’aquest fenomen? Els infants i joves estan demostrant estar més ben informats i preparats que els adults. Com ho podem fer per sumar esforços?

Quines són les barreres que impedeixen a moltes persones veure la realitat sobre l’emergència climàtica?

Ara toca passar a l’acció; no tenim marge de temps!

Hi ha accions individuals que semblen difícils o impossibles en un primer moment perquè representen canvis importants en el nostre dia a dia. Però si superem les barreres a l’acció ens adonarem que les petites accions individuals poden sumar i que de manera col·lectiva tenim molta força per reaccionar davant l’emergència i lluitar contra el canvi climàtic.

Quines són les barreres que ens impedeixen passar a l’acció?

Pin It on Pinterest