S’han acabat les vacances, tornem amb les piles carregades i amb moltes ganes de poder tornar a començar un curs nou al Temps Educatiu del Migdia de les escoles i els esplais. Noves activitats, nous aprenentatges, nous companys i companyes…

La tornada a la rutina no és fàcil per a ningú, i és per aquest motiu que és interessant que els primers dies facilitem aquest procés als infants amb alguna activitat més amena i lúdica i que permeti treballar per una bona cohesió de grup.

Dinàmiques amics inici curs Fundesplai

10 DINÀMIQUES DE CONEIXENÇA

Una bona manera de començar el curs amb bon peu és fer alguns jocs i dinàmiques de coneixença, que permetran als infants retrobar-se amb els seus companys i companyes i també introduir a aquells/es possibles persones que s’hi incorporen.

Ja deus conèixer la nostra entrada especial inici de curs: 15 dinàmiques per començar el curs amb bon peu, i ara volem ampliar el ventall d’activitats perquè puguis escollir les que més s’adiguin a les necessitats del teu grup. Estàs a punt?

1. LA CAIXA DE LA MEVA VIDA

Aquesta dinàmica permet que els infants creïn una caixa personal amb els elements que siguin importants per ells/es i que els identifiquin. Què tal si demanem que en preparin una i després la comparteixin amb la resta de grup?

La caixa de la meva vida

2. DEIXA’T CAURE

Una dinàmica amb la qual es treballa la confiança i la cohesió de grup. Aquesta dinàmica està pensada pels grups de grans i de joves, ja que requereix de certa força i habilitat. Tenim confiança per deixar-nos caure enrere i que un company/a ens pugui recollir?

Deixa’t caure

3. EL NOM INFINIT

Aquesta activitat serveix per a qualsevol edat, ja que es pot pujar el nivell de dificultat segons ens convingui. Seran capaços els infants d’aprendre’s tots els noms dels seus companys i companyes? I si a més a més hi afegim un moviment, podran recordar tot això? Posem-los a prova!

El nom infinit

4. EL NUS HUMÀ

Aquesta és una dinàmica divertida i no pas fàcil. Serà capaç el grup de desfer el nus que han creat amb les seves pròpies mans? Una bona manera d’agafar confiança i conèixer el tarannà dels integrants.

El nus humà

5. ACTIVITATS AMB PARACAIGUDES

Els paracaigudes ens permeten fer moltes activitats, i moltes d’elles de presentació o de coneixença. Aquí trobaràs idees per fer algunes dinàmiques de coneixença amb aquest recurs que és el paracaigudes, ideal per als més petits i pels més grans.

Activitats amb el paracaigudes

6. BINGO DE CONEIXENÇA

Una dinàmica que es pot adaptar fàcilment a totes les edats i que permetrà als infants conèixer d’una manera diferent els seus companys i companyes. Proposem que a través del bingo trobin les persones a qui corresponen certes afirmacions, qui cantarà bingo abans?

Bingo de coneixença

7. LES MANS ES PRESENTEN

Una dinàmica-manualitat ideal per als infants petits i mitjans que permetrà que a través d’una manualitat expressin una mica qui són. A través de la silueta d’una mà els demanarem que presentin alguns aspectes que els caracteritza i posteriorment en farem un mural que es quedarà a l’espai on habitualment es situa el grup.

Les mans es presenten

8. INVESTIGUEM: QUÈ ENS AGRADA?

Una manera divertida de conèixer els companys i companyes és intentant endevinar de qui deu ser la identitat d’un carnet en el que hi consta aspectes com aficions, menjar preferit, color, el país al que li agradaria viatjar… Una dinàmica que permet que el grup es conegui una mica més.

Investiguem: què ens agrada?

9. IDENTIFICA’M

A través d’un qüestionari els infants i joves hauran d’endevinar de quin company/a es tracta. Una forma divertida de conèixer als integrants del grup parlant sobre els seus gustos, aficions, ideals de vida… Es pot adaptar molt fàcilment als diversos grups d’edat, així que no tens excusa!

Identifica’m

10. Qui porta…?

Aquesta dinàmica requereix de molta concentració per part dels i les participants ja que s’hauran de fixar en tot allò que porten els seus companys/es i després ser capaços de respondre a les preguntes que proposi la persona que dinamitza. Seran capaços de saber amb els ulls tancats quantes persones porten ulleres, els mitjons blaus o un anell?

Qui porta…?

Ja veus que hi ha moltes dinàmiques i jocs que pots fer amb el teu grup d’infants, ja siguin grans o petits, perquè la majoria es poden adaptar fàcilment. Fes un cop d’ull també a les altres dinàmiques de presentació i escull les que més s’adiguin amb les teves necessitats i les del teu grup. De ben segur que serà un bon inici de curs!

Recorda consultar tota la nostra oferta d’activitats, sortides i colònies, per començar el curs amb il·lusió! El primer trimestre és clau per tal de començar el curs de la millora manera, així que no perdis l’oportunitat de fer sortides i colònies a la tardor per tal de potenciar la cohesió de grup. Encara pots trobar aquella activitat que més s’adigui al teu grup classe!

TAMBÉ ET POT INTERESSAR…

Si t’ha agradat aquesta entrada comparteix-la a les xarxes!
Que tinguis un molt bon inici de curs!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai