El Dia Universal dels Drets dels Infants se celebra el diumenge 20 de novembre i els esplais i escoles de Fundesplai surten al carrer per fer una gran reivindicació.

Avui, per avançar-se a la celebració, 45 escoles faran un ball simultani per reivindicar el dret dels nens i nenes a participar, opinar i ser escoltats.

El Dia dels Drets dels Infants se celebra el 20 de novembre en commemoració a la Convenció sobre els Drets de l’Infant, que va ser aprovada el 20 de novembre del 1989 per l’Assemblea General de les Nacions Unides.
Per a nosaltres el Dia dels Drets dels Infants és un dia molt important, ja que la nostra acció vol garantir els drets a tots els nens i nenes. Per això fem campanyes de sensibilització com la campanya #DretalLleure, i intentem garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats atorgant ajuts i beques per a que els infants amb més necessitats socials puguin accedir al menjador, colònies, activitats de lleure i reforç escolar.
Al web de la campanya #DretalLleure trobareu molts recursos pedagògics per a totes les edats, esperem que us siguin útils per difondre i treballar els Drets dels Infants a l’escola, l’esplai o fins i tot en família.
La Convenció sobre les Drets de l’Infant consta de 54 articles que es poden agrupar en diverses categories. Avui us presentem un pòster on agrupem la majoria d’articles de la Convenció en 10 Drets genèrics:
(1) dret a la salut i la vida, (2) dret a la identitat, (3) dret a la pau i el benestar, (4) dret a la igualtat, (5) dret a l’atenció especial, (6) dret a la protecció, (7) dret a un entorn saludable, (8) dret a l’educació, el lleure i el joc, (9) dret a l’amor, la comprensió i la família, (10) dret a la participació i la llibertat.
Els drets dels infants en 10 punts

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai