El dimarts 21 de març va ser el Dia Internacional dels Boscos, que se celebra des de 1971 per iniciativa de les Nacions Unides. El tema d’aquest any és Els boscos i l’energia: fer servir l’energia provinent dels boscos pot millorar la vida de les persones, afavorir el desenvolupament sostenible i mitigar el canvi climàtic.

També en aquest Dia dels Boscos, des del Departament d’Agricultura de la Generalitat, es posa l’èmfasi en la gestió forestal sostenible com a recurs energètic i l’aprofitament tèrmic dels boscos catalans. La gestió forestal sostenible engloba totes aquelles pràctiques que es porten a terme al bosc de forma respectuosa, permetent que el bosc mantingui la biodiversitat, la persistència, la productivitat, la capacitat de regeneració i la vitalitat.

Perquè els boscos, a banda de ser una gran font d’energia, també ens proporcionen aliments, medicines, aire i aigua purs, protecció, i són ecosistemes importantíssims per a la conservació de la biodiversitat.

Els boscos són essencials per a la vida, cal que els cuidem i els conservem #DiadelsBoscos Click To Tweet

El Dia dels Boscos als menjadors escolars

Ahir dimarts i durant tota aquesta setmana estem fent gimcanes, jocs i tallers relacionats amb els boscos. Aprenem i reflexionem sobre la gestió forestal sostenible i la seva importància per al present i el futur dels boscos i de la humanitat.

L’activitat estrella de la setmana, que es fa de manera simultània a totes les escoles és l’activitat Nendo Dango, que consisteix en fer boles de fang amb llavors i fer-les servir per reforestar.

Nendo Dango significa “bola d’argila” en japonès, i és un mètode per lluitar contra la desforestació desenvolupat pel japonès Masanobu Fukuoka. És un mètode de cultiu ecològic, senzill, econòmic i ideal per dur a terme amb els infants, ja que en amassar les boles de fang, els nens i nenes també estimulen els sentits, es relaxen, entren en contacte amb la natura d’una manera lúdica i enriquidora.

Calculem que entre tots i totes aquesta setmana haurem aconseguit 5000 boletes de fang que serviran per reforestar dues zones del Baix Llobregat.

Aquí teniu un recull d’imatges del Dia Internacional dels Boscos als nostres menjadors escolars:

Recursos per al Dia dels Boscos

A més a més de les activitats que estem duent a terme al temps del migdia a les escoles, durant aquesta setmana també hi ha moltes Escoles Verdes que estan celebrant el Dia dels Boscos duent a terme les activitats que els hem proposat des de l’Assessoria d’Escoles Verdes de Fundesplai.

Però probablement la millor manera de commemorar el dia dels boscos és anar d’excursió amb l’escola, amb l’esplai o en família a visitar una zona boscosa i gaudir de la descoberta.

Per a una sortida d’un dia us proposem diversos recursos i activitats:

Anem d'excursió al bosc per descobrir-lo amb tots els sentits i estimar-lo #DiadelsBoscos Click To Tweet

Necessites Temps Educatiu del Migdia?

Estàs buscant una entitat que gestioni el menjador escolar o Temps Educatiu del Migdia de la teva escola? Contacta amb nosaltres i ens encarregarem de tot! Treballem en estreta col·laboració amb l'escola i l'AMPA o AFA. Suma't als migdies per un món millor: educació en valors i alimentació sana i sostenible.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai