L’aventura de la vida és una proposta de Fundesplai de promoció de la salut, dels hàbits i d’actituds que fan que cada infant es valori i tingui cura d’un mateix i les persones que l’envolten. Actualment, i seguint l’eix de la proposta educativa ESTIMA, aquest programa educatiu ha centrat els seus esforços a parlar, aprendre i educar en la gestió emocional dels infants i joves.

L’aventura de la vida ja fa 25 anys que es desenvolupa a escoles d’arreu del territori, i s’ha anat consolidant i ampliant per tal d’aconseguir que arribi al màxim d’infants possible. Hi han participat diverses Diputacions, Consells Comarcals i municipis. Concretament a Lleida, ja fa anys que col·laborem amb la Paeria per tal de desenvolupar el programa a les escoles del municipi. És un projecte de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida, Fundesplai, el Departament d’Educació i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El curs 23-24 s’han sumat a la participació de l’aventura de la vida 229 escoles de 136 municipis diferents, sumant un total de 29.655 infants de primària que han gaudit d’aquest projecte.

En el programa d’enguany hi ha participat 27 escoles de Lleida que han vetllat perquè els seus alumnes tinguin una formació en educació emocional i en les habilitats del dia a dia. Per tal d’aprofundir de manera adequada aquesta temàtica, es planteja des d’un enfocament global, que se centra en dos eixos principals:

  • Les habilitats per a la vida (autocura, gestió de les emocions, afrontar els desafiaments, la presa de decisions…)
  • Els hàbits saludables (descans i activitat, higiene, l’alimentació, el consum de drogues…)

UNA FESTA DE CLOENDA

El passat 18 d’abril del 2024 va tenir lloc la cloenda del programa d’enguany. En aquesta cloenda hi van participar 5 escoles que van focalitzar els seus esforços en la temàtica de les emocions. Les activitats van ser variades, algunes més relacionades amb l’expressió corporal, el ball, el moviment i la música, i d’altres amb un caràcter més plàstic, tot creant un emocionòmetre. Finalment, hi va haver una acció conjunta en la qual totes les escoles participants van estar tractant el tema als seus centres i fent representacions visuals (contes, murals, dibuixos…) amb relació al conte “Així és el meu cor” i de tot allò que s’ha parlat, après i promogut a l’aula.

A més a més, els infants han pogut gaudir dels contes de la companyia “Nada Puede Malir Sal”, que han amenitzat la jornada, a més de les paraules dels infants representants de les escoles. Una cloenda divertida, reflexiva i molt profitosa per a tots els infants i mestres.

En definitiva, es tracta d’un programa que va directament lligat a la proposta educativa ESTIMA, una proposta per celebrar la vida, que vol que els infants i joves es coneguin millor, es desenvolupin com a persones, reconeguin les seves fortaleses i la importància del respecte cap a la resta de persones.

AQUÍ ET DEIXEM ALGUN EXEMPLE DE LA FEINA FETA A LES ESCOLES

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai