El dia 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el qual es va declarar l’any 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, amb l’objectiu de promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, i també per tal de conscienciar sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida polítics, socials, econòmics i culturals.

Des de la comunitat educativa es vetlla per tal de crear un ambient inclusiu, ja sigui a l’escola o a l’esplai. Des de fa uns anys que s’està apostant per l’escola inclusiva, entenent-la com un entorn educatiu on tots els infants hi tenen cabuda, indistintament de les seves capacitats, procedència, religió… és a dir, que hi hagi una atenció plena de tots i totes les alumnes.

En un ambient educatiu inclusiu, caldrà que proposem dinàmiques, activitats i jocs que integrin la diversitat funcional i que permetin participar a tots els infants des de les seves pròpies capacitats i habilitats. A més a més, és important que els infants coneguin les dificultats amb les quals es poden trobar altres infants i que sàpiguen com abordar-les i ajudar-los. Hem d’aconseguir crear un clima d’empatia, comprensió, respecte i solidaritat. A l’hora, aquestes dinàmiques ajudaran a l’infant amb diversitat funcional a sentir-se integrat, i a tenir més autonomia i autoestima.

Avui et proposem 11 jocs i activitats inclusives que pots dur a terme en el teu grup classe, al menjador escolar o en el grup de l’esplai, tant si hi ha infants amb necessitats educatives especials en el grup com si no. Nosaltres et donem la idea, però sempre és important que valoris si cal fer adaptacions en funció de les necessitats del teu grup.

1. JOC DE LES CADIRES ADAPTAT

Joc de les cadires adaptat

2. A MI M’AGRADA

A mi m’agrada

3. CIRCUIT SOBRE RODES!

Circuit sobre rodes!

4. MOCADOR COOPERATIU I ADAPTAT

Mocador cooperatiu i adaptat

5. L’OCA PER APRENDRE LSC

L’oca per aprendre LSC

6. MEMORY AMB PICTOGRAMES

Memory amb pictogrames

8. JO SÓC, TU ETS

Jo sóc, tu ets

9. A LES SEVES SABATES

A les seves sabates

10. PASSIÓ PER LA BOCCIA

Passió per la boccia

11. DESCOBREIX EL TRESOR

Descobreix el tresor

MÉS RECURSOS…

Ens agrada proporcionar-te recursos perquè puguis aplicar a l’aula, el temps educatiu del migdia o a l’esplai. Esperem que et siguin útils i que puguis sensibilitzar als infants sobre la diversitat funcional, fer visibles les capacitats diverses que tenen les persones i fomentar l’empatia i la cohesió de grup.

També pots fer un cop d’ull al banc d’activitats que proposen des de l’Institut Guttman; Dofins de Colors, on trobaràs un munt de recursos per poder fer jocs al pati, jocs aquàtics o motrius.

Aquí tens altres recursos:

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la!
Sensibilitzem sobre la diversitat funcional, avui i cada dia!

Necessites suport a les Necessitats Educatives Especials?

Vetlladores, vetlladors, monitoratge especialitzat,... contacta amb nosaltres i t'expliquem totes les possibilitats.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai