Treball de síntesi
El món amagat del Montsec

 • Vagons d’Àger (Noguera)
 • 1r ESO, 2n ESO, i 4t ESO
 • 3 dies
 • A partir de 120.95 euros
 • Esport i Salut / Recerca ambiental

Treball de síntesi per a alumnes d’ESO en què explorarem el Montsec i el pantà de Camarasa fent esports d’aventura i analitzant els aspectes del paisatge i la natura que ens envolta. Farem caiac, curses d’orientació, jocs de nit…. Serà una experiència educativa vivencial i única en la qual desenvoluparem continguts transversals i específics a partir d’activitats d’experimentació i deducció. Els i les alumnes treballaran en grup i de manera autònoma i individualitzada en funció de l’activitat proposada. Aprofundirem en la cooperació, l’esperit crític i el pensament creatiu.

Plantegem un model dual de treball de síntesi en què es treballa a l’institut i després s’enllaça amb l’entorn natural de les cases de colònies.

Taula d'activitats

1r dia 2n dia 3r dia
Matí Instal·lació La ciència darrere el caiac Tractament de dades i jocs cooperatius
Tarda Cursa d'orientació en muntanya Gestió forestal
Nit Night games in English Vetllada
Primer dia MatíInstal·lació Tarda Cursa d'orientació en muntanya Nit Night games in English
Segon dia MatíLa ciència darrere el caiac Tarda Gestió forestal Nit Vetllada
Tercer dia MatíTractament de dades i jocs cooperatius Tarda Nit

*En funció de la climatologia i de factors externs, podrem valorar conjuntament de canviar activitats de franja per tal de poder-nos adequar als continguts plantejats.

1r dia Matí

Instal·lació

Arribarem a la casa, ens situarem i ens instal·larem. Farem una volta pels entorns per descobrir els exteriors i alguns dels racons que amaga cada equipament. Aprendrem quins són els seus límits i quines normes generals caldrà seguir per gaudir de les colònies amb seguretat i divertir-nos d’allò més!

1r dia Tarda

Cursa d’orientació en muntanya

Durant la cursa d’orientació en muntanya aprendrem les diferències entre el nord magnètic i el geogràfic, ens orientarem a la natura i resoldrem enigmes a la vegada que treballem en equip per l’entorn.

1r dia Nit

Night games in English

Gaudirem de l’emoció dels jocs de nit però comunicant-nos en anglès per posar en pràctica les nostres habilitats lingüístiques. Una activitat trepidant i super divertida!

2n dia Matí

La ciència darrere el caiac

Ens situarem ben bé al mig del pantà de Sau en caiac, aprendrem la tècnica de remada i rescats a l’aigua a la vegada que descobrirem conceptes sobre la freqüència cardíaca i el ritme de remada.

2n dia Tarda

Gestió forestal

L’estudi del bosc ens permetrà conèixer de primera mà el bosc que ens envolta des d’una perspectiva holística i transversal.

2n dia Nit

Vetllada

Farem una vetllada de jocs, espectacles, acudits, música, sorpreses i sobretot, molta diversió amb els nostres companys i companyes. Una nit màgica que de ben segur recordarem!

3r dia Matí

Tractament de dades i jocs cooperatius

L’últim dia, realitzarem el tractament de les dades recollides així com l’avaluació, conclusions del crèdit. A més, gaudirem de jocs cooperatius per reforçar el treball en equip, tot passant-ho d’allò més bé!

Les nostres cases de colònies es troben en indrets naturals del territori català i estan totalment preparades per a grups escolars. Els menús són de cuina casolana i mediterrània. Totes les cases són accessibles amb cadira de rodes i sostenibles per ajudar-nos en la cura del medi ambient. Més informació al web de Cases de colònies de Fundesplai

10 avantatges dels nostres treballs de síntesi

 • Treballs temàtics per a tots els gustos
 • 25 equipaments de colònies en plena natura
 • Més de 40 anys d’experiència en lleure educatiu
 • Equips tècnics d’educadors/es especialitzades
 • Gratuïtat per a 1 docent cada 20 alumnes
 • Assegurances civil i d’accidents incloses
 • Menús equilibrats i de dieta mediterrània amb certificació Amed
 • Tot el material inclòs per a les activitats
 • Ens adaptem al projecte educatiu de l’escola
 • Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

 • Hidden
 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai