Treball de síntesi
Els secrets del tritó pirinenc

 • Mas Cabàlies (Ripollès)
 • 1r ESO, 2n ESO, i 4t ESO
 • 3 dies
 • A partir de 120.95 euros
 • Recerca ambiental

Treball de síntesi per a alumnes d’ESO en què explorarem els entorns de Mas Cabàlies, al Ripollès, a partir d’una mirada ambiental; analitzant els ecosistemes, paisatge, fauna i flora. Analitzarem la qualitat de la riera i descobrirem els secrets dels amfibis que hi viuen. També farem una cursa d’orientació, jocs de nit i una visita al poble d’Ogassa. Serà una experiència educativa vivencial i única en la qual desenvoluparem continguts transversals i específics a partir d’activitats físiques, d’experimentació i deducció. Els i les alumnes treballaran en grup i de manera autònoma i individualitzada en funció de l’activitat proposada. Aprofundirem en la cooperació, l’esperit crític i el pensament creatiu.

Plantegem un model dual de treball de síntesi en què es treballa a l’institut i després s’enllaça amb l’entorn natural de les cases de colònies.

Taula d'activitats

1r dia 2n dia 3r dia
Matí Instal·lació Anàlisi del riu Tractament de dades i avaluació
Tarda Cursa d'orientació en muntanya Visita a Ogassa Comiat
Nit Night games in English Vetllada
Primer dia MatíInstal·lació Tarda Cursa d'orientació en muntanya Nit Night games in English
Segon dia MatíAnàlisi del riu Tarda Visita a Ogassa Nit Vetllada
Tercer dia MatíTractament de dades i avaluació Tarda Comiat Nit

*En funció de la climatologia i de factors externs, podrem valorar conjuntament de canviar activitats de franja per tal de poder-nos adequar als continguts plantejats.

1r dia Matí

Instal·lació

Arribarem a la casa, ens situarem i ens instal·larem. Farem una volta pels entorns per descobrir els exteriors i alguns dels racons que amaga cada equipament. Aprendrem quins són els seus límits i quines normes generals caldrà seguir per gaudir de les colònies amb seguretat i divertir-nos d’allò més!

1r dia Tarda

Cursa d’orientació en muntanya

Durant la cursa d’orientació en muntanya aprendrem les diferències entre el nord magnètic i el geogràfic, ens orientarem a la natura i resoldrem enigmes a la vegada que treballem en equip per l’entorn.

1r dia Nit

Night games in English

Gaudirem de l’emoció dels jocs de nit però comunicant-nos en anglès per posar en pràctica les nostres habilitats lingüístiques. Una activitat trepidant i super divertida!

2n dia Matí

Anàlisi del riu

Durant l’anàlisi de riu descobrirem empíricament els diferents insectes i amfibis que viuen al riu així com la qualitat de l’aigua i l’estudi de l’entorn proper i la seva biodiversitat.

2n dia Tarda

Visita a Ogassa

La visita a Ogassa ens portarà a conèixer el passat miner de la vila i com es vivia a una colònia.

2n dia Nit

Vetllada

Farem una vetllada de jocs, espectacles, acudits, música, sorpreses i sobretot, molta diversió amb els nostres companys i companyes. Una nit màgica que de ben segur recordarem!

3r dia Matí

Tractament de dades i avaluació

L’últim dia realitzarem el tractament de les dades recollides així com l’avaluació i conclusions del crèdit de síntesi.

3r dia Tarda

Comiat

Aprofitarem els últims moments a la casa de colònies per acabar de preparar les coses i tenir una mica de temps lliure per gaudir de l’entorn natural i les amistats. Ens emportem a casa i a l’institut un bon grapat d’experiències i aprenentatges estimulants. A reveure!!

Les nostres cases de colònies es troben en indrets naturals del territori català i estan totalment preparades per a grups escolars. Els menús són de cuina casolana i mediterrània. Totes les cases són accessibles amb cadira de rodes i sostenibles per ajudar-nos en la cura del medi ambient. Més informació al web de Cases de colònies de Fundesplai

10 avantatges dels nostres treballs de síntesi

 • Treballs temàtics per a tots els gustos
 • 25 equipaments de colònies en plena natura
 • Més de 40 anys d’experiència en lleure educatiu
 • Equips tècnics d’educadors/es especialitzades
 • Gratuïtat per a 1 docent cada 20 alumnes
 • Assegurances civil i d’accidents incloses
 • Menús equilibrats i de dieta mediterrània amb certificació Amed
 • Tot el material inclòs per a les activitats
 • Ens adaptem al projecte educatiu de l’escola
 • Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

 • Hidden
 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai