Treball de síntesi
La història de la Serra Cavallera

 • Mas Cabàlies (Ripollès)
 • 1r ESO, 2n ESO, i 4t ESO
 • 3 dies
 • A partir de 120.95 euros
 • Cultura i Història

Treball de síntesi per a alumnes d’ESO en què explorarem la Serra Cavallera i els seus pobles, ermites i monestirs… tot descobrint la història d’aquest racó del Ripollès. Serà una experiència educativa multidisciplinar, vivencial i única en la qual desenvoluparem continguts transversals i específics a partir d’activitats d’experimentació i deducció. Els i les alumnes treballaran en grup i de manera autònoma i individualitzada en funció de l’activitat proposada. Aprofundirem en la cooperació, l’esperit crític i el pensament creatiu. Farem excursions per comprendre el territori, visitarem el monestir de Sant Joan de les Abadesses, les mines d’Ogassa i analitzarem els grans moments de la història que van tenir lloc en aquestes muntanyes.

Plantegem un model dual de treball de síntesi en què es treballa a l’institut i després s’enllaça amb l’entorn natural de les cases de colònies.

Taula d'activitats

1r dia 2n dia 3r dia
Matí Visita al monestir de Sant Joan de les Abadesses* Excursió al Puig de la Caritat / Gimcana fotogràfica A través de la història i avaluació
Tarda Cursa d'orientació i tir amb arc Les mines d'Ogassa Comiat
Nit Night games in English Vetllada
Primer dia MatíVisita al monestir de Sant Joan de les Abadesses* Tarda Cursa d'orientació i tir amb arc Nit Night games in English
Segon dia MatíExcursió al Puig de la Caritat / Gimcana fotogràfica Tarda Les mines d'Ogassa Nit Vetllada
Tercer dia MatíA través de la història i avaluació Tarda Comiat Nit

1r dia Matí

Visita al monestir de Sant Joan de les Abadesses*

Visitarem el monestir de Sant Joan de les Abadesses, emblemàtic i clau en la història de Catalunya. És un monestir romànic i monumental del segle XII amb moltes històries i llegendes amagades.

*Activitat amb suplement: cal consultar disponibilitat i condicions.

1r dia Tarda

Cursa d’orientació i tir amb arc

Durant la cursa d’orientació, ens posarem per grups i aprendrem a orientar-nos sobre mapa amb la brúixola. També practicarem tir amb arc.

1r dia Nit

Night games in English

Gaudirem de l’emoció dels jocs de nit però comunicant-nos en anglès per posar en pràctica les nostres habilitats lingüístiques. Una activitat trepidant i super divertida!

2n dia Matí

Excursió al Puig de la Caritat / Gimcana fotogràfica

Durant l’excursió al Puig de la Caritat i Sant Martí Surroca, descobrirem els paisatges i el retalls d’història de la Serra Cavallera i la vall a través dels seus edificis, les seves esglésies, masies i les seves llegendes que daten de l’època del Comte Arnau.

2n dia Tarda

Les mines d’Ogassa

La visita a Ogassa ens permetrà conèixer de primera mà aquesta vila amb passat miner des d’una perspectiva holística i transversal.

2n dia Nit

Vetllada

Farem una vetllada de jocs, espectacles, acudits, música, sorpreses i sobretot, molta diversió amb els nostres companys i companyes. Una nit màgica que de ben segur recordarem!

3r dia Matí

A través de la història i avaluació

L’últim dia, realitzarem jocs tradicionals i els relacionarem amb la història, recollirem les dades principals obtingudes i farem una avaluació, tot extraient les conclusions del treball.

3r dia Tarda

Comiat

Aprofitarem els últims moments a la casa de colònies per acabar de preparar les coses i tenir una mica de temps lliure per gaudir de l’entorn natural i les amistats. Ens emportem a casa i a l’institut un bon grapat d’experiències i aprenentatges estimulants. A reveure!!

Les nostres cases de colònies es troben en indrets naturals del territori català i estan totalment preparades per a grups escolars. Els menús són de cuina casolana i mediterrània. Totes les cases són accessibles amb cadira de rodes i sostenibles per ajudar-nos en la cura del medi ambient. Més informació al web de Cases de colònies de Fundesplai

10 avantatges dels nostres treballs de síntesi

 • Treballs temàtics per a tots els gustos
 • 25 equipaments de colònies en plena natura
 • Més de 40 anys d’experiència en lleure educatiu
 • Equips tècnics d’educadors/es especialitzades
 • Gratuïtat per a 1 docent cada 20 alumnes
 • Assegurances civil i d’accidents incloses
 • Menús equilibrats i de dieta mediterrània amb certificació Amed
 • Tot el material inclòs per a les activitats
 • Ens adaptem al projecte educatiu de l’escola
 • Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

 • Hidden
 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai