Órdago

Programa de promoció de la salut i prevenció de les drogodependències a Secundària

Órdago! és una proposta didàctica per abordar la prevenció de les drogodependències amb adolescents en el marc de la ESO a partir de tècniques pedagògiques participatives que que situen a l’alumne com a motor d’aprenentatges individuals i col·lectius. Neix amb la voluntat de facilitar al professorat la progressiva transformació de l’escola en un espai facilitador d’estils de vida saludable. L’objectiu principal del programa és que l’alumnat disposi d’informació i que desenvolupi els valors, les actituds i les Habilitats per a la Vida necessàries per decidir de forma raonada i autònoma.

Continguts

  • Informació
  • Creences
  • Actituds
  • Influències
  • Autoestima
  • Presa de decisions
  • Resistència a la pressió grupal
  • Temps lliure

Metodologia i materials

Órdago! contempla un total de 32 sessions al llarg de quatre cursos consecutius, amb 8 sessions per any, centrades en les 8 àrees de continguts del programa: Informació, Creences, Actituds, Influències, Autoestima, Presa de decisions, Resistència a la pressió grupal, Temps lliure. La dinamització a l’aula es fa per part del professorat, amb la possibilitat d’optar a demanar suport a l’equip de Fundesplai per dinamitzar alguna de les sessions. A més a més, el programa compta amb el suport dels diferents materials i serveis integrats:

$

GUIA DIDÀCTICA PER AL PROFESSORAT

Guia didàctica per a cada nivell de l’ESO per treure el màxim rendiment de les sessions.

QUADERN PER A L'ALUMNAT

Un quadern de treball per a cada alumne/a amb 8 unitats didàctiques per reflexionar de manera autònoma i eficaç.

SUPORT I FORMACIÓ PER AL PROFESSORAT

Assessorament continuat, formació inicial, recursos i possibilitat d’incorporar dinamitzacions externes.

ESPAI DE DEBAT FAMILIAR

Órdago! inclou propostes adreçades a les famílies per acompanyar el treball a l’aula des de casa.

Amb el suport de

La Diputació de Tarragona, en el marc de les subvencions per entitats o associacions sense ànim de lucre que treballen als municipis del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès en projectes i programes adreçats a la promoció de la salut pública, ha concedit a la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) un ajut per import de 12.750€ per al desenvolupament del Programa Órdago durant el primer trimestre del Curs 2023-24, un programa per a la prevenció de la drogodependència i educació per a la salut als centres escolars.

 

El programa a la teva escola

Si t’interessa desenvolupar el programa a la teva escola, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres! Recorda que apliquem els programes de salut i prevenció a tot Catalunya.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *