Som-hi!

Programa de salut i prevenció per a Secundària basat en les Habilitats per a la Vida

Som-hi! busca que els i les joves de 12 a 16 anys siguin capaces de desenvolupar les 10 Habilitats per a la Vida i el SOC (Sentit de la Coherència Personal) en la vida quotidiana, a partir del seu exercici i amb la mediació dels docents i de l’equip de Fundesplai com a agent socioeducatiu. Per aconseguir-ho, el programa disposa de diverses eines de comunicació educativa que ajuden a construir les sessions de diàleg per practicar aquestes destreses. D’aquesta manera s’aconsegueix reforçar la visió àmplia i positiva de la salut com a procés d’aprenentatge durant tota la vida.

Eixos

Cada eix és un programa específic a partir del qual i durant dos anys, es treballen les 10 Habilitats per a la Vida i el contingut específic que es proposa en cada eix. Els eixos es contracten per separat i són independents.

ADDICCIONS
Aquest eix no diu NO a les drogues, els mòbils, les compres o al que ens pot conduir a una addicció. Diu SÍ al desig de sentir-se bé i gaudir de la vida amb autocontrol a la mà.

AFECTIVITAT I SEXUALITAT
Aquest eix proposa conversar sobre el que som integralment: sexe, sentiment i pensament. Una tríada que ens ajuda a construir relacions més grates, humanes i saludables.

CONVIVÈNCIA
Aquest eix promou el dret que tenim les persones a ser úniques, perquè el que és normal és que siguem diferents. Vol que les persones adolescents aprenguin a apreciar aquesta condició humana i conviure-hi.

Metodologia i materials

A l’aula, el professorat troba suport en la proposta de dinamització compartida: en cada un dels eixos es treballen les 10 Habilitats per a la Vida des de punts de vista diferents, aprofundint en la temàtica de l’eix corresponent durant 2 anys consecutius. A cada curs es fan 10 sessions: 5 dinamitzades pel propi professorat i 5 dinamitzades per Fundesplai. A més a més, el programa compta amb el suport dels diferents materials i serveis integrats:

$

GUIA DIDÀCTICA PER AL PROFESSORAT

Recull els fonaments conceptuals i metodològics del programa i detalla la proposta didàctica.

BLOC DE L'ALUMNE/A

Permet a l’alumnat fer un recull de conceptes i idees tractades de forma lliure i personal.

SUPORT I FORMACIÓ PER AL PROFESSORAT

Banc d’eines i recursos, assessorament permanent del professorat i formació inicial.

ESPAI DE DEBAT FAMILIAR

Som-hi! inclou propostes adreçades a les famílies per acompanyar el treball a l’aula des de casa.

El programa a la teva escola

Si t’interessa desenvolupar el programa a la teva escola, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres! Recorda que apliquem els programes de salut i prevenció a tot Catalunya.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *