S’apropa Sant Jordi, moment en què ens aboquem a la lectura i les recomanacions literàries per als infants i joves.

El potencial socioeducatiu dels contes infantils és infinit, ja que ajuden a adquirir valors, actituds i estereotips socials que marcaran la seva manera de relacionar-se i conviure.

Des de la proposta educativa Encoratja’t per la igualtat de gènere i la violència zero, avui us presentem una selecció de 40 contes coeducatius per a l’etapa d’infantil que ens agraden especialment perquè estan impregnats dels valors de l’Encoratja’t: Estima, Respecte, Empatia, Solidaritat, Llibertat, Diversitat i Coratge. També pots descobrir la Guia de 120 contes i novel·les coeducatives per a infants i joves (2018), o la nova Guia de 100 contes i novel·les sobre migracions i refugi (2020).

Aquest recull inclou contes sobre les següents temàtiques:

  • amistat i convivència
  • diversitat afectiva i sexual
  • diversitat familiar
  • emocions
  • noves masculinitats
  • prevenció de l’assetjament o bullying
  • prevenció de l’abús sexual
  • resolució de conflictes
  • revisió d’estereotips de gènere
  • violència zero
40 contes que ens ajuden a educar per a una societat més igualitària, més justa, més lliure, més respectuosa, on els infants puguin ser i viure en llibertat, sense prejudicis, estereotips, abusos ni violència. Share on X

A partir de 3 anys

1. AL PAÍS DE LES MARIETES… ARRIBA EL CIRC!

Autoria: Maria Navarrete i Cristina Villa
Ed. Zenobita, 2013

Conte que ens fa veure que tots i totes som únics i especials, que hem de tenir les mateixes oportunitats de triar el que volem fer sense que el fet de ser nen o nena ens condicioni. Les marietes es preparen per l’arribada del circ, es disfressen i fan acrobàcies sense diferències de gènere. És una història divertida i amb il·lustracions molt atractives per als infants.

Idees clau: igualtat de gènere, revisió d’estereotips, amistat i convivència, emocions.

Al país de les marietes arriba el circ Fundesplai

2. AMB LA TANGO SÓN TRES

Autoria: Justin Richardson, Peter Parnell i Henry Cole
Kalandraka, 2020

Aquest conte està basat en una història real del zoo de Nova York. Dos pingüins mascles, el Roy i el Silo estan sempre junts i construeixen un niu per formar una família. Un cuidador del zoo els ofereix l’oportunitat de covar un ou fecundat del qual sortirà la Tango. És un conte que ens encanta perquè il·lustra molt bé la diversitat familiar i afectivosexual. També ens parla de les noves masculinitats i del valor de la cura.

Idees clau: diversitat afectiva i sexual, diversitat familiar, noves masculinitats.

Amb la tango són tres Fundesplai

3. EL CAVALLER QUE NO VOLIA LLUITAR

Autoria: Helen Docherty i Thomas Docherty
Maeva,2017

Un conte de fantasia que té per protagonista un nen cavaller, en Leo, que no vol lluitar amb el drac, sinó que s’equipa amb els seus llibres preferits quan la seva família l’envia a lluitar contra el drac. És un conte que fa pensar en com resolem els conflictes de manera no violenta i que desemmascara els estereotips masculins per oferir altres referents de masculinitat més basats en el valor de la cura i el respecte.

Idees clau: violència zero, resolució de conflictes, noves masculinitats, revisió d’estereotips.

4. EL CLUB DELS VALENTS

Autoria: Begoña Ibarrola i Pablo Auladell Pérez
Cruïlla, 2013

Aquesta història ens parla d’una escola on hi ha un nen que fa servir la força i la violència per aprofitar-se de tothom. La resta de companys i companyes tenen por fins que n’hi ha un que s’hi enfronta amb el diàleg i sense fer servir la força física. Aquest conte ens agrada per poder parlar amb els nens i nenes de l’assetjament i de les diferents maneres de resoldre conflictes.

Idees clau: amistat i convivència, prevenció de l’assetjament, violència zero, resolució de conflictes.

5. EL LLIBRE DE LES EMOCIONS PER A NENES I NENS: CONTES DE LA FADA MENTA

Autoria: Gemma Lienas i Sigrid Martínez
Navona, 2017

En aquest recull de 28 contes de la fada Menta trobarem nens i nenes de 3 a 7 anys que es troben en situacions de conflicte emocional, social o familiar i la fada Menta els acompanya per descobrir per si mateixos les respostes i solucions als seus dilemes. Un molt bon recurs per treballar les emocions, la convivència i la resolució de conflictes.

Idees clau: emocions, revisió d’estereotips, amistat i convivència, resolució de conflictes, igualtat de gènere, diversitat.

6. EL MILLOR AMIC DEL MÓN

Autoria: Carl Norac i Claude K. Dubois
Corimbo, 2006

Aquest és un conte que ens parla de l’amistat amb molta tendresa. També és un llibre que ens parla de l’enyor. La Lola i en Simó són molt amics, juguen junts, s’ajuden i s’estimen molt. Però un bon dia en Simó ha de marxar a viure a un altre lloc… sort que els caps de setmana es podran retrobar!

Idees clau: emocions, amistat i convivència.

7. EL PRÍNCEP VENTAFOCS

Autoria: Cole Babette
Destino, 2010

Deixem-nos sorprendre per la divertidíssima història del príncep ventafocs! Tenia tres germanastres que sempre es reien d’ell fins que un dia se li va aparèixer una fada que sense voler-ho el va convertir en un mico gegant i pelut. En tocar les dotze i trobant-se davant una bonica princesa, va tornar a convertir-se en qui era, i va fugir tot perdent els pantalons. La princesa va decidir anar-lo a buscar.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere, noves masculinitats.

8. EN QUIM I LES BARBIES

Autoria: Pija Lindenbaum
Gato sueco, 2017

En Quim i les Barbies és un conte que parla d’un nen que prefereix jugar amb nines que anar a jugar a futbol amb els altres nens. Aquest conte ens fa pensar en si hi ha jocs i joguines diferents per a nens i nenes i els ajuda a tenir una mirada més oberta i tolerant cap a les noves maneres de ser nen, revisant els estereotips de gènere.

Idees clau: revisió d’estereotips, amistat i convivència, noves masculinitats.

9. EL JARDÍ DE LES ABRAÇADES

Autoria: José Antonio Luengo, María Jesús Santos
Sentir, 2018

El jardí de les abraçades és un conte per prevenir l’assetjament escolar, promoure el bon tracte en les relacions i desenvolupar la intel·ligència emocional. L’autor, membre de l’Equip per a la prevenció de l’assetjament escolar de la Comunitat de Madrid, destina aquest conte a les nenes i els nens d’entre 3 i 10 anys. Aquest conte forma part de la col·lecció “Senticontes, el tercer títol de la qual es publicarà aquest mes de maig i es titularà De quin color són els teus secrets? (destinat a prevenir l’abús sexual infantil).

Idees clau: amistat i convivència, emocions, prevenció de l’assetjament.

10. EL SECRET D’ESTIMAR

Autoria: Sarah E. Burg
Malsinet, 2009

Aquest és un conte sense paraules però que diu molt. Diu molt de l’amor, de la tendresa, de l’amistat, de l’empatia, el respecte, la convivència… El secret d’estima ens explica la història d’un nen i una nena que volen la mateixa flor vermella. Estiren cadascú per un costat i la flor es trenca… com se senten quan passa això? Com aconseguiran solucionar-ho? És un llibre molt dolç que ens emociona amb el poder màgic de les il·lustracions.

Idees clau: amistat i convivència, resolució de conflictes, emocions.

11. ELS SENTIMENTS D’EN FÈLIX

Autoria: Lévy Didier i Fabrice Turrier
Cruïlla, 2018

El conte ens pot ajudar molt per parlar de sentiments i emocions amb els més petits i petites. És realista però presenta els sentiments amb un toc d’humor. En Fèlix és un personatge masculí que emana molta tendresa i que té sentiments de tota mena: afecte, vergonya, por, avorriment, alegria, tristesa, gelosia… Un conte amb el qual els infants se sentiran molt identificats i podran aprendre a posar nom a les seves emocions.

Idees clau: emocions.

12. HI HA RES MÉS AVORRIT QUE ÉSSER UNA PRINCESA ROSA?

Autoria: Raquel Diez Reguera
Thule Ediciones, 2010

La Carlota és una princesa rosa que no vol ser una princesa rosa ni vol fer cap de les coses que se suposa que ha de fer una princesa. La Carlota voldria encarregar-se ella de viatjar en globus, viure mil aventures emocionants, lluitar contra els llops o els dracs… i no vestir-se de rosa! Aconsegueix capgirar la vida al seu regne i intenta convèncer a tothom que els temps han canviat i que les nenes poden aspirar a fer coses més interessants que ser princeses roses…. ho aconseguirà?

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere.

13. L’OMBRA DE LA CLARA

Autoria: Elisenda Pasqual
Uranito, 2016

La Clara ha perdut el somriure i no sap ben bé per què… sent que una ombra la segueix, una ombra cada vegada més gran. La Clara no troba les paraules per explicar el què li passa. Aquesta és una història plena de simbolismes que ajuda als adults a explicar als nens i nenes com prevenir l’abús sexual. Hi ha una web amb material de reforç per a educadors/es i famílies: http://www.claraysusombra.com.

Idees clau: prevenció de l’abús sexual, emocions.

14. LA GRAN FÀBRICA DE LES PARAULES

Autoria: Agnes de Lestrade i Valeria Docampo
Tramuntana Editorial, 2020

Aquest conte transcorre en un país on la gent gairebé no parla i les paraules s’han de comprar i empassar per poder-les pronunciar. En Dídac és un nen sensible i dolç que vol comprar paraules per dir-li a la nena de qui està enamorat. Però no té massa diners per fer-ho… anirà descobrint mica en mica que la manera de pronunciar les paraules és més important que les paraules en si mateixes.

Idees clau: amistat i convivència, emocions, noves masculinitats.

15. LES NINES SÓN PER A LES NENES

Autoria: Ludovic Flamant, i Jean-Luc Englebert,
Tramuntana, 2017

Un conte simpàtic per als que encara pensen que les nines són per a les nenes… el protagonista és un nen al que la seva tieta li regala una nina. I li encanta! ‘Li diré Teresa’, diu en veure-la. Quan diu que vol dormir amb la Teresa, el seu pare diu ‘No és greu. Ja li passarà’. Però no li passa, fins i tot demana un cotxet per a la nina… és un nen ben normal!

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere, noves masculinitats.

16. LES TRES BESSONES (COL·LECCIÓ)

Autoria: Mercè Company i Roser Capdevila
Angle, 2014

La col·lecció de les tres bessones ens acompanya a les escoles, les biblioteques i les cases des de fa molt de temps. Són tres nenes aventureres, valentes, intel·ligents, enginyoses, divertides…. que es passegen pels contes clàssics (i no tant clàssics) amb molta gràcia i trencant amb els estereotips de gènere i promovent la coeducació.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere, resolució de conflictes.

17. LA BRUIXA AVORRIDA (COL·LECCIÓ)

Autoria: Enric Larruela i Roser Capdevila
Angle, 2014

Aquesta és la col·lecció de la vida de la Bruixa avorrida, que també trenca amb els estereotips de gènere amb molt d’humor i ens ajuda a reflexionar sobre la diversitat sexual i familiar. Descobrirem, per exemple, amb qui es va casar la Bruixa avorrida a El casament de la Bruixa avorrida, un conte molt divertit que no ens deixarà indiferents.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere, diversitat afectiva i sexual.

18. MONSTRUO ROSA

Autoria: Olga de Dios
Apila, 2013

Monstruo Rosa és un conte sobre el valor de la diferència. Ens ajuda a entendre la diversitat com a element enriquidor de la nostra societat. Ens parla del respecte de la llibertat individual amb unes imatges ben originals i divertides. Ens parla d’un monstre de color rosa que viu en un món on se sent molt diferent als altres, que són tots iguals entre ells. Durant un temps intenta adaptar-se, però al final decideix buscar un lloc on pugui viure més a gust i sigui acceptat tal com és, sense necessitat de canviar.

Idees clau: revisió d’estereotips, diversitat, emocions.

19. ORELLES DE PAPALLONA

Autoria: Luisa Aguilar i André Neves
Kalandraka, 2020

Tenir les orelles enormes, el cabell indomable, ser alt o baix, prima o grassoneta… El tret més insignificant pot ser motiu de burla per als més petits/es. Això és el que li passa a la Mara cada vegada que va a l’escola… però la nena trobarà una resposta positiva i molt imaginativa per fer front a les burles dels seus companys. D’aquesta manera se sentirà més forta i valenta. Un conte que ens fa reflexionar sobre l’assetjament a l’escola.

Idees clau: diversitat, emocions, prevenció de l’assetjament, amistat i convivència.

20. PIRATRANS CARABARCO

Autoria: ATA – Sylvia Rivera
La Calle,2015

Carabarco és un pirata de veritat, amb dos ovaris, un gall i una estrella com a pegat a l’ull. Amb aquest conte reflexionarem sobre la igualtat, el respecte per la diferència, la llibertat de què cadascú sigui com vulgui ser, sense judicis. És un conte molt divertit i fresc que va acompanyat d’una guia didàctica per ajudar als professionals de l’educació i les famílies a reflexionar i parlar sobre la transexualitat amb els infants.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere, diversitat afectiva i sexual.

21. QUAN LES NENES VOLEN ALT

Autoria: Raquel Díaz Reguera
Ediciones Beascosa, 2018

L’Adriana, La Virginia i la Martina són tres nenes amb grans somnis: la Martina vol ser aviadora, li encanta volar! L’Adriana vol ser una súper violinista i la Virginia vol ser una escriptora reconeguda en tot el planeta. Però la banda del senyor “Nohoaconseguiraspàs” els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar. És un conte que mostra que s’ha de seguir endavant amb els somnis malgrat els entrebancs del camí.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere.

22. QUATRE PETITES CANTONADES DE NO RES

Autoria: Jérôme Ruillie
Editorial Juventud, 2004

Un conte amb una proposta gràfica molt original i que amb molt poc text aconsegueix transmetre’ns el missatge amb fluïdesa i molt de color. En aquest conte descobrirem un petit quadrat que vol jugar a casa de les seves amigues rodones, però no passa per la porta perquè la porta és rodona! Aleshores entre tots busquen solucions al problema… primer volen canviar al quadrat i fer-lo rodó… i finalment entenen que el quadrat és diferent, que mai no serà rodó, però que poden ser amics igualment i jugar tots junts.

Idees clau: diversitat, resolució de conflictes, amistat i convivència.

23. QUINA REBEQUERIA!

Autoria: Mireille d’Allancé
Editorial Corimbo, 2018

En aquest conte coneixerem un nen que té un dia molt dolent i s’enfada amb facilitat. En un moment donat perd el control de la ràbia i la rebequeria es converteix en un monstre pelut i taronja. És un conte que impacta molt als infants i els ajuda a pensar solucions de la mà del protagonista.

Idees clau: emocions, resolució de conflictes.

24. SI EL  ROSA ES DE LAS NIÑAS, EL AZUL ES DEL MAR

Autoria: Óscar Espirita
Ediciones Hidroavión, 2016

En Kium és un nen que no se sent acceptat pels seus companys perquè va vestit amb la seva samarreta rosa preferida. A través d’una gran aventura enmig de la natura, en Kium descobrirà que els colors són de tothom i que cadascú es pot vestir com vulgui. Aquest és un conte que ens fa reflexionar sobre els estereotips de gènere i el respecte per la llibertat individual.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere, noves masculinitats.

25. T’ESTIMO (QUASI SEMPRE)

Autoria: Anna Llenas
Estrella Polar, 2015

En Lolo i la Rita són molt diferents; en Lolo és un cuc de bola i la Rita una cuca de llum, cadascú amb la seva manera de ser. Acceptar les diferències sovint no és fàcil… Aquest és un conte que ens convida a comprendre què ens fa diferents, què ens agrada dels altres i què no, i com trobar la manera de ser amics i estimar-nos encara que siguem diferents.

Idees clau: igualtat de gènere, amistat i convivència, emocions, resolució de conflictes, diversitat.

26. UN MÓN DE FAMÍLIES

Autoria: Marta Gómez i Carla Nazareth
Comanegra, 2015

En aquest conte descobrirem una gran diversitat de famílies, famílies que demostren que viure junts fa que la vida sigui menys complicada i més bonica. Cada família és diferent, única i especial i això és meravellós. Una visió contemporània de la diversitat familiar divertida i positiva i amb una il·lustració exquisida.

Idees clau: diversitat familiar, diversitat afectiva i sexual.

27. UN PAPA A MIDA

Autoria: Davide Cali
Baula, 2005

En el si d’una família monoparental la protagonista considera que té la mare més gran, més guapa, més valenta, més llesta i més esportista de totes les mares de l’escola, i vol posar un anunci per buscar un pare adequat. Després de fer una bona recerca de pare, se n’adona que encara que no sigui gaire fort, ni maco, ni sigui alt, li anirà molt bé com a pare si és carinyós, l’estima, és sensible i li explica contes.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere, noves masculinitats.

28. UNA MICA DE MAL HUMOR

Autoria: Isabelle Carrier
Editorial Juventud, 2012

De la mateixa autora del famós conte El cassó d’en Gerard, ens arriba aquesta història deliciosa i plena d’humor sobre les relacions humanes. En Pit i en Pat són dos amics inseparables, s’ho passen molt bé junts. Però amb el temps comencen a haver-hi moment en què no estan d’acord, es culpen l’un a l’altre i s’enfaden. El mal humor s’instal·la entre ells dos i els separa. Però en Pit i en Pat sabran trobar una solució amb molta saviesa.

Idees clau: amistat i convivència, resolució de conflictes.

A partir de 5 anys

29. CONTES DESEXPLICATS (COL·LECCIÓ)

Autoria: Vivim del cuentu, diversos autors
Baula. 2016

La col·lecció de Contes desexplicats és una gran aposta per redescobrir els contes clàssics amb una mirada no sexista i per la igualtat de gènere. La caputxeta forçuda, La rateta que llegia a l’escaleta, El Ventafocs, o Sant Jordi a la cova del drac són alguns dels títols que no us deixaran indiferents i aportaran molta diversió i esperit crític als infants.

Idees clau: igualtat de gènere, revisió d’estereotips, noves masculinitats.

30. D’ON SURT AQUESTA NENA?

Autoria: Thierry Lenain i Delphine Durand
Baula, 2005

En Max té les coses molt clares: hi ha gent que té sirí i gent que no en té. I ell se sent molt orgullós de pertànyer al grup dels que sí que en tenen, perquè creu que són els més forts. Però un dia arriba una nena nova a la classe, la Marta, que dibuixa mamuts fantàstics enlloc de floretes entre núvols…. i a més a més juga a futbol i guanya a en Max en tot! Aquesta és una història que, amb molt d’humor, ajuda a qüestionar-se els estereotips de gènere per avançar cap a la igualtat.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere.

31. EL MEU COS ÉS MEU!

Autoria: Pro Familia i Dagmar Geisler
Editorial Juventud, 2015

Aquest és un conte que ajuda als infants a sentir-se segurs i poder expressar el que els agrada i el que no. És un conte que afavoreix la prevenció de l’abús sexual, ja que estimula el diàleg i la reflexió sobre el propi cos i la relació amb els altres perquè prenguin consciència de les seves sensacions i emocions i puguin establir límits.

Idees clau: prevenció de l’abús sexual, emocions.

32. EL MONSTRE PETIT DIU NO!

Autoria: Áslaug Jónsdóttir, Rakel Helmsdal i Kalle Güettler
Sushi Books, 2014

El monstre gran té una actitud molt manaire i controladora amb el monstre petit. Tot ho vol fer a la seva manera fins que el monstre petit decideix plantar-li cara i demostrar-li que si és un bon amic ha de tractar-lo diferent. Amb un toc d’humor aquest conte ens convida a reflexionar sobre l’amistat, les relacions i com fer servir la paraula “No!” amb fermesa quan no volem fer alguna cosa.

Idees clau: prevenció de l’assetjament, prevenció de l’abús sexual, amistat i convivència, emocions.

33. JUNTS PODEM!

Autoria: Nicholas Oldland
Símbols, 2013

Aquest conte va molt bé per il·lustrar la importància del treball en equip. Els protagonistes de la història són molt amics però quan intenten anar tots junts en una canoa no aconsegueixen posar-se d’acord. Al llarg del conte aniran descobrint que per assolir el seu objectiu han de poder posar-se d’acord i treballar en equip.

Idees clau: amistat i convivència, resolució de conflictes.

34. LA BERTA I LES ULLERES DE VISIÓ EMPÀTICA

Autoria: Júlia Prunés
Omniabooks, 2013

La Berta i les ulleres de visió empàtica és un dels títols de la col·lecció d’Educació emocional de l’editorial Omniabooks, tots molt recomanables per educar les emocions, les habilitats socials, l’empatia, l’assertivitat, l’escolta activa, la gestió de conflictes, l’autoestima, i molts altres valors alineats amb l’Encoratja’t. En aquest conte la Berta es troba unes ulleres molt especials que l’ajuden a veure-ho tot amb molta empatia i a trobar solucions als problemes.

Idees clau: resolució de conflictes, emocions, amistat i convivència.

35. LA GALLINA CRESTABLAVA

Auotria: Daniel Nesquens i Mariona Cabassa
Castellnou Infantil, 2009

La gallina Crestablava és molt especial; li encanta picotejar la terra buscant cucs i també els contes de pirates. Per això sovint s’oblida de pondre ous i el granger està molt enfadat amb ella. La Crestablava és molt intel·ligent i proposa al granger d’anar a trobar un ou d’or amagat amb l’ajuda d’un mapa del tresor. A partir d’aquesta juguesca la gallina i el granger aconseguiran fer-se amics i ella podrà ser acceptada en el galliner amb les seves particularitats.

Idees clau: revisió d’estereotips, resolució conflictes, diversitat, amistat i convivència.

36. LA VIDA DELS MINIHEROIS

Autoria: Olivier Taillec
Animallibres, 2017

Amb aquest conte divertit i simpàtic coneixerem la vida dels miniherois, sempre apassionant i plena d’aventures però també de pors, d’avorriment o de missions desagradables com endreçar l’habitació. Després de llegir aquest llibre podem reflexionar sobre què vol dir ser un heroi, sobre les tasques que ens agraden i aquelles que ens fan por o que no ens agraden tant. Llibre especialment dedicat als nois que se senten molt herois i a aquells que no s’hi senten tant…

Idees clau: revisió d’estereotips, noves masculinitats.

37. LES PRINCESES TAMBÉ ES TIREN PETS

Autoria: Ilan Brenman i Ionit Zilberman
Animallibres, 2011

Les princeses també es tiren pets és un conte amè i divertit que desmitifica amb molt d’humor la perfecció atribuïda socialment a les princeses. Ningú és perfecte, ni les princeses! I des del 2017 ja podem llegir la segona part d’aquest conte tan divertit: El llibre secret de les princeses que també es tiren pets, amb el que la Laura descobrirà el vertader origen de la maldat dels personatges més dolents dels contes infantils populars.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere.

38. RÍNXOLS D’ÓS

Autoria: Stéphane Servant i Lætitia Le Sau
Editorial Juventud, 2014

Un conte fantàstic, molt divertit i enginyós que trenca les convencions socials i els estereotips de gènere. Quantes vegades s’ha prohibit a un nen disfressar-se de fada, de ballarí o de flor? En aquesta història descobrirem la història d’un osset que es vol disfressar de Rínxols d’Ós i al seu pare no li agrada gens la idea. Però l’osset aconsegueix mantenir-se ferm i demostrar que tothom es pot disfressar del que li vingui de gust, sense prejudicis.

Idees clau: revisió d’estereotips, igualtat de gènere, noves masculinitats.

39. VERMELL, O PER QUÈ EL BULLYING NO ÉS CAP BROMA

Autoria: Jan De Kinder
Tramuntana, 2017

Aquest conte ens parla d’una manera molt directa i senzilla del tema de l’assetjament. En Tomàs rep constantment les burles dels seus companys d’escola fins que la Laia s’adona que li estan fent mal i decideix ajudar-lo. Amb aquest conte descobrirem que entre tota una colla és possible aturar l’assetjament que està patint en Tomàs i aconseguir que se senti millor.

Idees clau: prevenció de l’assetjament, amistat i convivència, resolució de conflictes, emocions.

40. VET AQUÍ DUES VEGADES (COL·LECCIÓ)

Autoria: Belén Gaudes, Pablo Macías i  Nacho de Marcos
Cuatro Tuercas, 2014

Vet aquí dues vegades és una nova col·lecció de contes clàssics reescrits sense contingut sexista, violència o desigualtats. Una gran oportunitat per poder gaudir dels contes clàssics amb els valors de l’Encoratja’t. Són contes plens de màgia, d’humor i molta coeducació! Alguns dels títols són: Vet aquí dues vegades La Blancaneu, Vet aquí dues vegades La Caputxeta, Vet aquí dues vegades La Bella i la Bèstia, Vet aquí dues vegades l’Anaguet Lleig, i molts més!

Idees clau: igualtat de gènere, revisió d’estereotips, diversitat familiar, diversitat afectiva i sexual, noves masculinitats.

Que importants són tots aquests contes per poder fer entendre als infants tan complexos com pot ser la igualtat de gènere i d’identitat. No dubtis en fer-los servir a l’escola, a casa o a l’esplai. De ben segur que et seran útils!

Si t’ha agradat, comparteix aquesta entrada a  les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai