El curs escolar s’ha acabat, els infants tenen ganes d’estiu, de riure, de viure aventures sorprenents, de fer noves amistats… i de passar-ho molt bé!

L’estiu és un moment en què la rutina del curs escolar es trenca i on, per tant,  les desigualtats es poden fer més evidents. Un dels pilars de la nostra missió és garantir la igualtat d’oportunitats entre els infants i joves, que puguin gaudir del lleure educatiu. Tenir cura de la diversitat i la vulnerabilitat amb activitats completament inclusives és la nostra manera de fer i de veure la societat. Hem de vetllar perquè els infants tinguin un estiu ric d’amistats, d’activitats educatives i d’experiències que els acompanyaran tota la vida.

Ajuda’ns a que tots aquests infants i joves puguin accedir al lleure educatiu aquest estiu, fes un donatiu per a la campanya de beques!

ELS CASALS I COLÒNIES DE FUNDESPLAI

Des de Fundesplai vetllem perquè el major nombre possible d’infants puguin tenir accés a l activitats d’estiu. En els casals d’estiu i les colònies vetllem perquè els infants tinguin un estiu amb activitats educatives de qualitat que aprofundeixin en els hàbits saludables, la sostenibilitat i els ODS.

Des de Fundesplai volem que tots els infants i joves, independentment de la seva situació socioeconòmica, puguin participar de casals i colònies i per aquest motiu fem una crida a particulars, entitats, empreses i administracions a col·laborar en la campanya solidària de beques i ajuts.

Cristina Rodriguez
Directora general de Fundesplai

Amb la nostra campanya de donatius , recaptem fons i donatius per poder atorgar beques a famílies en situacions vulnerables. S’espera que el nombre d’infants becats d’enguany sigui més elevat, i és per aquest motiu que cal mobilitzar a la societat, perquè tots els infants puguin gaudir del seu dret a lleure. 

Les activitats d’estiu són un espai ideal per treballar valors que facin dels infants i joves persones responsables, coherents i actives per la societat en la que viuen. Que els infants i joves puguin participar per igual de les activitats de lleure a l’estiu és essencial per aconseguir una societat més justa, equitativa, inclusiva i solidària. Cal que ens esforcem perquè la desigualtat d’oportunitats no augmenti en èpoques d’estiu.

La campanya d'estiu 2023 a Fundesplai
La campanya d'estiu 2023 a Fundesplai

Aquest estiu 2023 la participació a les activitats d’estiu de Fundesplai supera les 82.000 places i es durà a terme en més de 1.100 tandes d’activitats (bressols d’estiu, casals, colònies, campaments, camps de treball i colònies familiars o vacances en família). I aquest any ja arribem a les 8.020 beques atorgades, superant les 7.995 de l’any 2022.

Recollim donatius per aconseguir la màxima igualtat d’oportunitats a les activitats d’estiu que estigui a les nostres mans! Encara pots ajudar a molts infants i joves!

QUÈ PASSA A L’ESTIU AMB LES OPORTUNITATS EDUCATIVES?

L’aturada d’activitats lectives suposa un trencament en els hàbits i rutines dels infants, i per tant en la seva socialització i les activitats i oportunitats educatives.

Organismes com l’OCDE o la UNESCO consideren les activitats d’estiu un element d’igualtat d’oportunitats socials i educatives, tots els infants i joves han de poder participar d’activitats educatives de lleure que els permeti desenvolupar-se i seguir creixent com a persones, però malauradament l’accés al lleure no és universal. Cal vetllar perquè tots els infants i joves puguin gaudir-ne, posant una especial atenció als infants en situació de vulnerabilitat.

Segons dades de Save the Children a Catalunya hi ha 378.500 infants vivint en situació de pobresa, fet que comporta que subsisteixin amb menys recursos dels necessaris per una vida digna. El fet de no garantir els drets de la infància implica formar una base de la societat futura amb poca esperança ni capacitat de millora. En aquest sentit, també el projecte Educació 360 posa en evidència que és imprescindible universalitzar les activitats d’estiu per reduir les desigualtats educatives.

Eduquem per a una societat més igualitària, inclusiva, justa i solidària, i tenim especial cura en l’atenció a la diversitat i a les situacions de vulnerabilitat. D’aquesta manera, treballem per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3: “Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats”. i número 4: “Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom”.

La importància del lleure a l'estiu fundesplai

LA IMPORTÀNCIA DEL LLEURE A L’ESTIU

Les activitats de lleure a l’estiu fomenten:

  • El desenvolupament global dels infants i els joves
  • Enfortir els vincles a través dels jocs, les amigues i els amics i l’alegria
  • Afavorir la conciliació laboral i familiar
  • Reconnectar amb la natura per remeiar el dèficit que hi ha hagut durant l’any de pandèmia
  • Treballar l’acompanyament emocional després d’un curs en pandèmia
  • Conèixer i desenvolupar el sentit de la comunitat i conèixer l’entorn més proper
  • Aprendre en un context de joc i diversió que afavoreix els aprenentatges significatius
  • Compensar les desigualtats
  • Donar oportunitats als infants més vulnerables

Comparteix aquesta entrada a les xarxes!
Fes que hi hagi “Un estiu per a tothom”!

Vols que t’organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai