Jugar amb els amics i amigues, activitats d’aigua, activitats a l’aire lliure i esport i molta diversió, això és el que ens han dit que volen per a l’estiu els prop de 1000 infants i joves que han participat al joc de preguntes “Com vols el teu estiu”.

Aquí pots veure les dades més rellevants de tot el que ens han dit que desitjaven per a aquest estiu, resumides en una infografia.

Durant el confinament vam posar en marxa l’enquesta digital “Com vols el teu estiu”, en forma de joc de preguntes, per poder recollir les opinions dels infants i joves. Perquè la participació activa és un dels nostres pilars educatius. Volíem començar a somniar en l’estiu i contagiar aquests somnis. Sentir la seva veu per fer que aquest estiu, més que mai, sigui l’estiu dels infants i joves!

La situació de pandèmia que estem patint i, en concret, el confinament que han viscut els infants i joves durant aquests darrers mesos són el punt de partida d’un estiu i d’unes activitats de lleure educatiu que seran més importants i especials que mai. Per a molts infants i joves serà un moment de retrobament amb els companys i les companyes, amb la natura, amb els aprenentatges vivencials, etc., un espai per compartir i comprendre les emocions per començar a caminar cap a una nova etapa plena d’il·lusions i reptes.

Amb les seves pròpies paraules, els infants i joves han expressat els seus desitjos per aquest estiu. Hem resumit els conceptes que s’han anat repetint al llarg de les prop de 1000 respostes en aquest núvol de paraules. La mida de la lletra varia en funció del nombre de vegades que han expressat cada concepte.

QUÈ VOLEN ELS INFANTS MENORS DE 12 ANYS?

Els infants menors de 12 anys desitgen retrobar-se amb els amics i amigues a l’aire lliure: després del confinament necessiten reconnectar i gaudir dels espais naturals, sense parets ni espais tancats. Descobrim que molts no han pujat mai dalt d’un cim però que els agradaria viure l’experiència, que una gran majoria està encantada amb la idea de dormir en una tenda i que el que més desitgen és fer activitats vinculades amb l’aigua, perquè a més a més de ser súper divertides, són una de les millors maneres d’apaivagar la xafogor dels nostres estius.

 

QUÈ VOLEN ELS JOVES MAJORS DE 12 ANYS?

Els joves majors de 12 anys també volen fer activitats aquàtiques i retrobar-se amb els amics i amigues a l’aire lliure, però amb la motxilla a l’esquena, fent una bona acampada i gaudint d’aquesta llibertat que es respira quan fas bivac en una nit plena d’estels. També descobrim que una àmplia majoria tenen interès en participar en projectes d’Aprenentatge Servei relacionats amb la cura de la natura. Les iniciatives de servei a la comunitat (ApS) es converteixen, doncs, en una forma – necessària i ben acceptada entre els joves – de ser protagonistes del canvi. Volen participar de fer un món millor!

AMISTATS, DIVERSIÓ A L’AIRE LLIURE I MOLTA AIGUA

Com pots veure, doncs, els infants i joves ens reclamen un estiu on prevalguin els espais actius de diversió a l’aire lliure, de compartir emocions amb els amics i amigues, de joc, de natura, de molta aigua,…. de recuperar moltes de les coses aturades durant aquests mesos, en un context lúdic d’aprenentatge comunitari i de co-construcció amb els equips educatius. Fem-ho possible perquè sigui un estiu inoblidable!

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes! 😉

Vols que t’organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai