Les vacances d’estiu són ideals per a fer excursions familiars a peu.

Les excursions a peu tenen molts beneficis per als infants i per als adults. Per exemple, ens ajuden a mantenir una bona salut, promouen la protecció de la natura i l’educació en valors, i enforteixen els vincles familiars.

Però, on podem anar d’excursió amb nens i nenes i adolescents?

Quin tipus de sortida va bé per a cada franja d’edat?

Avui us proposem dues sortides a la costa (Tossa de Mar i la Punta de la Mora) i tres sortides a la muntanya (la Riera Major de les Guilleries, les Agulles de Montserrat i el cim del Canigó), però recordeu que cal anar ben preparats!

Les excursions en família enforteixen els vincles familiars i la descoberta del territori Click To Tweet

De 3 a 8 anys

Fer una volta per la Riera Major de les Guilleries
Excursió amb nens i nenes de 3 a 8 anys a la Riera Major de les Guilleries
L’escassa població i la gran diversitat d’ambients han permès han permès que aquest massís mantingui una bona riquesa faunística. Precisament el nom de Guilleries prové del mot guilla (guineu). El recorregut proposat despertarà els nostres sentits i ens recompensarà amb una estona de bany refrescant a la Riera Major.

De 8 a 12 anys

Tossa de Mar, un dels indrets més bells de la Costa BravaExcrusió amb nens i nenes de 8 a 12 anys a Tossa de Mar

Bonic recorregut per gaudir d’un passeig tranquil entre boscos i cales. Tant el poble actual com l’antic estan dominats pel recinte medieval emmurallat de la Vila Vella, monument històric i artístic amb 800 anys d’història. Podem aprofitar per refrescar-nos al mar i descobrir el paisatge submarí tot fent snorkel.

Coordenades GPS del punt de partida : 41.7201126, 2.9265454

Descarregueu-vos el pdf de l’excursió a Tossa de Mar [PDF – 844 kB]

Pujar i baixar de les Agulles de MontserratExcursió amb nens i nenes de 8 a 12 anys a Montserrat
Ens trobem a la comarca de l’Anoia, prop del poble del Bruc, al parc natural de Montserrat. L’excursió que us proposem és una volta a la regió d’Agulles i Frares Encantats per copsar la bellesa esquerpa d’aquesta zona, paradís dels escaladors, així com els contrastos de vegetació derivats de l’orientació nord/sud.

De 12 a 18 anys

Conèixer el valor ecològic de la Punta de la MoraExcursió amb adolescents a la punta de la Mora, costa de Tarragona
Es tracta d’un dels pocs espais costaners de Catalunya que s’ha lliurat de la febre urbanitzadora. Al front marí hi ha els imponents penya-segats que emparen les dues cales. S’hi acull una gran diversitat d’ambients, que en bon estat de conservació li confereixen l’important interès botànic i ecològic.

Coordenades GPS del punt de partida : 41.1298341, 1.3030908

Descarregueu-vos el pdf de l’excursió a la Punta de la Mora [PDF – 2MB]

Pujar al cim del Canigó a l’estiuExcursió amb adolescents al Canigó
L’estiu és la millor època per pujar al Canigó, una muntanya mítica, literària i majestuosa, a més d’un gran jardí botànic. Això sí, convé fer l’excursió amb un bon entrenament per resistir el desnivell i durada, anar ben equipat i atendre les indicacions meteorològiques. És una excursió per la que cal anar ben preparats i preparades.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai