Ja tenim aquí la nova proposta educativa que farà de fil conductor de les activitats que organitzem des de Fundesplai; des dels centres d’esplai fins als menjadors escolars, els espais familiars o els casals i colònies.

Encoratja’t és una proposta educativa per la igualtat de gènere i la violència zero que s’anirà desplegant durant els pròxims 2 anys.

Es tracta d’impregnar de l’essència d’aquesta proposta tota la nostra acció educativa amb infants, joves i famílies i oferir espais de reflexió, formació i activitats concretes per educar en els valors de l’estima, el respecte, l’empatia, la solidaritat, la llibertat, la diversitat i el coratge.

Les activitats i projectes que s’emmarquin dins Encoratja’t estaran basades en els valors que promou la coeducació, participació, la reflexió i la capacitat de les nenes i els nens de transformar el seu entorn per avançar cap a la igualtat d’oportunitats real entre totes les persones.

Els objectius concrets de la proposta són:

  • Fomentar entorns de confiança i convivència
  • Promoure la cultura de violència zero
  • Integrar la perspectiva de gènere en la cultura i les pràctiques de centre
  • Estimular l’esperit crític i ser agents de transformació social

El dia 6 de setembre vam presentar la proposta Encoratja’t a més de 80 persones dels nostres equips del temps del migdia a les escoles. Una jornada de formació en la que vam oferir eines i recursos pedagògics per treballar amb els infants la igualtat de gènere i la violència zero.

I aquesta setmana hem presentat la proposta a més de 300 monitores i monitors de la Federació Catalana de l’Esplai i hem començat les formacions i les activitats arreu dels centres educatius de tot Catalunya on estem presents.

A la pàgina web de la proposta educativa Encoratja’t podeu trobar els fonaments teòrics, activitats, recursos i els 5 contes de “La Carlota s’encoratja” escrits per la Gemma Lienas especialment per a la proposta, que no us deixaran indiferents.

Encoratgeu-vos amb nosaltres!!!

Pin It on Pinterest