Coneixeu el programa l’Aventura de la Vida?

És un programa impulsat a Catalunya per Fundesplai i la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya des del curs 1999-2000. Aquest curs, doncs, estem de celebració; L’Aventura de la Vida fa 20 anys que es realitza a les escoles catalanes.

Hola, em dic Irina, tinc 8 anys i vaig a l’escola La Bòbila. M’agrada molt l’Aventura de la Vida, sabeu??? Em sé tots els vostres noms: Iolanda, Sergi, Marta, Hector, Xavier i Llampec. M’agraden molt les vostres aventures i els vostres jocs i tenir un àlbum sobre vosaltres. Fins aviat! PST! Ei! Envieu-me una foto vostra.

Pels que no el conegueu, és un programa de promoció de la salut i prevenció de drogodependències, promoció d’actituds i hàbits saludables mitjançant el coneixement i la pràctica de les habilitats per a la vida. L’Aventura de la Vida fa una proposta didàctica que permet dur a la pràctica el model competencial del currículum actual mitjançant activitats, espais de debat, contes, etc que estimulen l’esperit crític i el desenvolupament de les habilitats per a la vida i els hàbits saludables. És un programa amb un impacte holístic perquè s’intervé amb els infants a l’aula, amb formació especialitzada pels docents i  amb xerrades per a les famílies.

Al llarg d’aquests 20 anys s’han anat sumant escoles, Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions aconseguint que el programa s’escampés per tot el territori: hi han participat un total de 424 municipis i 964 escoles. 

Durant el curs 2018-19, han participat en el programa 23.538 alumnes! A més a més, en el marc de l’Aventura també s’han realitzat altres projectes com el del programa L’Aventura de Conversar de Tarragona Ràdio que ja té 15 anys de recorregut. Estem molt contentes i orgulloses d’aquests grans èxits i volíem compartir-ho amb vosaltres 😉

Si voleu que l’Aventura de la Vida arribi a la vostra escola només cal que contacteu amb nosaltres i comenceu l’aventura!

Aquí teniu una infografia on queden resumides les principals dades del programa durant aquests 20 anys:

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai