L’hora del codi se celebra cada any a nivell internacional del 7 al 13 de desembre. I des de Fundesplai volem contribuir a aquesta gran campanya d’alfabetització digital. És una iniciativa de l’entitat sense afany de lucre Code.org que pretén promoure l’alfabetització digital entre infants i joves.
Durant la setmana de L’Hora del Codi milers d’escoles, instituts, esplais i altres entitats organitzen tallers i activitats per a infants i joves a tot el món. Per al 2020 ja hi ha 68.237 activitats enregistrades de 180 països diferents.
Aprendre a programar és bàsic per a l’alfabetització digital, desenvolupar la creativitat, el pensament computacional, el pensament crític, la capacitat de resoldre problemes complexos, la capacitat d’innovació i adaptació,… i anar transformant el món que ens envolta. Sobre els beneficis educatius de la programació, et recomanem l’article 20 Apps i recursos per aprendre a programar.
Com s’organitza un taller o activitat per a l’hora del codi?
A través del web Hora del Codi es pot accedir a nombrosos recursos educatius en diferents idiomes per desenvolupar tallers i activitat sense pràcticament preparació prèvia. Quina bona notícia, no? No cal saber programar per poder dur a terme alguna d’aquestes activitats a l’escola o l’esplai. Són tallers dissenyats especialment perquè es puguin dur a terme de manera senzilla i directa amb els participants.
> Accés als tutorials en català
Així que des d’aquí ens unim a la crida de code.org perquè els educadors/es, mestres, professorat i fins i tot famílies us animeu a fer alguna d’aquestes activitats amb infants i joves. I recorda que,… aquestes activitats es poden fer durant la setmana especial de l’Hora del Codi o també durant tot l’any, en qualsevol moment.
2 Tallers – Webinars sobre l’aplicació de la Intel·ligència Artificial per al bé comú
Aquest any 2020 des de Fundación Esplai han organitzat 2 tallers sobre l’aplicació de la Intel·ligència Artifical per al bé comú. Són tallers d’1 hora en format webinar per aprendre a fer tallers tutoritzats de programació en l’àmbit educatiu.
- Dimecres 9 de desembre a les 18h: Intel·ligència Artificial per salvar els oceans (recomanat per a educadors/es o mestres de nens i nenes a partir de 8 anys, impartit en castellà).
- Dijous 10 de desembre a les 18h: Minecraft, Intel·ligència Artificial per al Bé Comú (recomanat per a educadors/es o mestres de nens i nenes a partir de 10 anys, impartit en castellà).
SÓN TALLERS GRATUÏTS PERÒ CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA!
Tothom hauria d’aprendre a programar! Ens acompanyes en aquesta setmana de l’ora del Codi? T’animes a organitzar alguna activitat al teu centre educatiu?