L’hora del codi se celebra cada any a nivell internacional del 7 al 13 de desembre. I des de Fundesplai volem contribuir a aquesta gran campanya d’alfabetització digital. És una iniciativa de l’entitat sense afany de lucre Code.org que pretén promoure l’alfabetització digital entre infants i joves.

Durant la setmana de L’Hora del Codi milers d’escoles, instituts, esplais i altres entitats organitzen tallers i activitats per a infants i joves a tot el món. Per al 2020 ja hi ha 68.237 activitats enregistrades de 180 països diferents.

Aprendre a programar és bàsic per a l’alfabetització digital, desenvolupar la creativitat, el pensament computacional, el pensament crític, la capacitat de resoldre problemes complexos, la capacitat d’innovació i adaptació,… i anar transformant el món que ens envolta. Sobre els beneficis educatius de la programació, et recomanem l’article 20 Apps i recursos per aprendre a programar.

Com s’organitza un taller o activitat per a l’hora del codi?

A través del web Hora del Codi  es pot accedir a nombrosos recursos educatius en diferents idiomes per desenvolupar tallers i activitat sense pràcticament preparació prèvia. Quina bona notícia, no? No cal saber programar per poder dur a terme alguna d’aquestes activitats a l’escola o l’esplai. Són tallers dissenyats especialment perquè es puguin dur a terme de manera senzilla i directa amb els participants.

> Accés als tutorials en català

> Accés als tutorials en castellà

> Tutorials d’activitats amb Scratch

Així que des d’aquí ens unim a la crida de code.org perquè els educadors/es, mestres, professorat i fins i tot famílies us animeu a fer alguna d’aquestes activitats amb infants i joves. I recorda que,… aquestes activitats es poden fer durant la setmana especial de l’Hora del Codi o també durant tot l’any, en qualsevol moment.

 

2 Tallers – Webinars sobre l’aplicació de la Intel·ligència Artificial per al bé comú

Aquest any 2020 des de Fundación Esplai han organitzat 2 tallers sobre l’aplicació de la Intel·ligència Artifical per al bé comú. Són tallers d’1 hora en format webinar per aprendre a fer tallers tutoritzats de programació en l’àmbit educatiu.

  • Dimecres 9 de desembre a les 18h: Intel·ligència Artificial per salvar els oceans (recomanat per a educadors/es o mestres de nens i nenes a partir de 8 anys, impartit en castellà).
  • Dijous 10 de desembre a les 18h: Minecraft, Intel·ligència Artificial per al Bé Comú (recomanat per a educadors/es o mestres de nens i nenes a partir de 10 anys, impartit en castellà).

SÓN TALLERS GRATUÏTS PERÒ CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA!

>> Inscripcions aquí

Tothom hauria d’aprendre a programar! Ens acompanyes en aquesta setmana de l’ora del Codi? T’animes a organitzar alguna activitat al teu centre educatiu?

close

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai