Avui prepararem una activitat que segur que gaudeixes tant com els més petits i les més petites de la casa: farem ampolles sensorials! Aquestes són un material d’estimulació dirigit a infants en edats compreses entre els 0 i els 6 anys, les quals es poden fabricar a casa, ja que es tracta simplement de pots o ampolles que contenen diferents materials de manera que generen diferents sensacions en els infants quan les mouen, exploren i manipulen. Segons l’edat dels infants, aquestes ampolles les podran crear ells mateixos, amb l’ajuda d’un adult o per l’adult mateix. És una molt bona manualitat per fer amb nens i nenes a casa!

Què potenciem amb les ampolles sensorials?

Aquestes ampolles sensorials ajudaran a l’infant a exercitar els músculs del braç i de la mà, per perfeccionar els moviments. També ajudaran a desenvolupar l’atenció, així aprendran a concentrar-se i abstenir-se dels altres estímuls que poden rebre. Per últim, els infants podran treballar la relaxació amb l’exercici de l’observació.

Com fem les ampolles sensorials?

Dona un cop d’ull a aquest vídeo que hem preparat sobre com elaborar les ampolles sensorials per a infants entre 0 i 6 anys. Veuràs que senzill i divertit que és preparar-les!

Quin material necessitem?

  • Ampolla transparent
  • Aigua
  • Colorant alimentari per a tenyir l’aigua (opcional)
  • Objectes diversos per a l’interior de l’ampolla
  • Pistola de silicona
  • Oli de nadó

 

Preparació de les ampolles pas a pas

1. Omple amb aigua/oli de nadó l’ampolla fins a una mica més amunt de la meitat i afegeix el colorant alimentari del color que vulguis per tenyir l’aigua.
2. Introdueix els objectes que vulguis:

3. Acabem d’omplir l’ampolla amb l’aigua/oli i la tanquem bé amb silicona. (En un altre flascó, pots tenyir l’oli amb el colorant liposoluble, per afegir-lo a l’ampolla. D’aquesta manera aconseguiràs dues capes de color diferenciades que generen un efecte visual molt xulo!)

 

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix a les xarxes!! ?

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai