Les Bressol d’Estiu són una oportunitat perquè els infants de 0 a 3 anys gaudeixin d’un espai de temps lliure a partir de diferents propostes d’activitats per afavorir el seu creixement com a persona durant l’estiu.

Són els casals d’estiu de la petita infància, amb les activitats, les dinàmiques, els ritmes i els educadors/es necessàries per contribuir al seu desenvolupament.

Cada vegada hi ha més Ajuntaments, AFAs i AMPAs de les escoles bressol que organitzen Bressol d’Estiu com una aposta per oferir als infants un temps de lleure educatiu de qualitat i a les famílies un espai de qualitat de conciliació entre la vida laboral i familiar.
 
L’estiu ens ofereix la possibilitat d’aprofundir en l’exploració del món, l’experimentació amb diversos materials, la descoberta de l’espai exterior, el jardí, les plantes, les olors,… i també el plaer de jugar i experimentar amb l’aigua, la reina de l’estiu.
 

Els objectius de les Bressol d’Estiu

  • Afavorir el desenvolupament integral dels nens i nenes
  • Oferir un servei de conciliació familiar i laboral
  • Seguir la mateixa línia i metodologia educativa de l’escola bressol
  • Oferir diferents ambients (aules i jardí) amb propostes de joc adients a totes les edats
  • Afavorir el joc a l’exterior i el contacte amb la natura
  • Assegurar un espai acollidor i un ambient tranquil
  • Potenciar l’autonomia de l’infant i l’adquisició d’hàbits d’higiene, alimentació i descans a partir de l’activitat de la vida quotidiana
  • Garantir la comunicació i la relació amb les famílies
  • Passar-ho molt bé durant l’estiu!

Les Bressol d'Estiu són els casals d'estiu per la Petita Infància i permeten que els infants de 0 a 3 anys gaudeixin del lleure a l'estiu amb molt de joc, aigua, experimentació i diversió! #casalestiu #bressol Click To Tweet

Natura, aigua i molta experimentació

Les activitats estan basades en els interessos i les capacitats dels infants, integrant les diferents àrees d’aprenentatge i afavorint el joc com a eina pedagògica.

A més a més, potenciem les activitats d’exterior, l’experimentació amb l’aigua i el contacte amb la natura, ja que té molts efectes beneficiosos per a la salut, tant física com psicològica i afavoreix el desenvolupament equilibrat dels infants, tal com expliquen autors com Richard Louv (autor de The Last child in the Woords), Heike Freire (autora de Educar en Verd), o Angela J. Hanscom en el seu llibre Equilibrats i descalços.

És molt important que el projecte de les Bressol d’Estiu doni continuïtat a la línia pedagògica de l’escola i que l’entitat que gestiona el projecte estigui coordinada amb l’equip docent del centre i l’AMPA o AFA.

Algunes de les activitats que fem:

Juguem i aprenem amb l’aigua

jugar aigua Bressol Estiu fundesplai

Estem en contacte amb la natura

nautra bressol estiu

Descobrim amb el cos

camí sensorial Bressol

Gaudim amb els contes

contes escola Bressol

Juguem en grup

joc simbòlic escola bressol

Experimentem amb diferents materials

experimentació joc heuristic

Ens divertim creant i experimentant amb el color

Pintura bressol estiu

Gaudim del joc a l’aire lliure

Experimentar peus aigua bressol

Organitzem Bressols d’Estiu i ens encarreguem de tot: des del projecte educatiu i els monitors/es fins a la preparació de la documentació, els tràmits, les inscripcions, etc. Mireu la nostra proposta d’activitats per a les Bressols Estiu d’aquest any.

Truqueu-nos al 93 474 74 65 o contacteu-nos i us organitzem una Bressol d’estiu a mida.

Si us ha agradat aquest article compartiu a les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai