Parlar de Mindfulness vol dir parlar d‘atenció plena, una pràctica que ajuda a les persones a ser conscients d’allò que passa en el moment present, en l’ara i aquí.

Que els infants practiquin Mindfulness es pot convertir en un hàbit molt positiu per ells, ajudant-los en la concentració, en la gestió de l’estrès, en estar més relaxats o en tenir més paciència, entre molts d’altres beneficis. És per aquest motiu que introduir aquesta pràctica a l’escola i a l’esplai, pot convertir-se en un aliat educatiu.

És important que cuidem dels nostres infants i que els donem eines amb les quals puguin afrontar el ritme de vida de la nostra societat.

10 ACTIVITATS DE MINDFULNESS PER FER AMB INFANTS

Tal com hem comentat, practicar Mindfulness no es tracta només de fer relaxació puntual amb els infants, sinó que es tracta d’una pràctica habitual que permet als nens, nenes i joves de prendre consciència d’ells i elles mateixes, del que fan i el que els passa al voltant.

A continuació et volem presentar 10 activitats que pots fer amb els infants per tal d’iniciar-los en aquesta pràctica.

 

1. RESPIRACIÓ CONSCIENT

Respiració conscient

2. FER UN POT DE LA CALMA

Pot de la calma

3. SEURE I RESPIRAR COM UNA GRANOTA

Seure i respirar com una granota

4. RESPIREM AMB UN AMIC DE PELUIX

Respirem amb un amic de peluix

5. BUFAR UN MOLINET

Bufar un molinet

6. VINE I RELAXA’T!

Vine i relaxa’t!

7. SENTIM EL NOSTRE COS,… FENT IOGA!

Sentim el nostre cos… fent ioga!

8. MANDALES

Mandales

9. ESCOLTEM-NOS

Escoltem-nos!

10. LAND ART

Land Art

En definitiva, començar a posar en pràctica l’atenció plena amb els infants i joves, es pot convertir en una eina molt útil en la gestió de certes emocions o situacions. Dotar als infants amb eines com el Mindfulness, pot fer que siguin capaços de millorar en molts aspectes del seu dia a dia, a prendre consciència del que passa al seu voltant i a ells o elles mateixes, i a saber com afrontar possibles situacions més complicades.

Recorda que la salut i el benestar dels nostres infants és un tresor, i que cal reforçar-la, cuidar-la i acompanyar-los tant com sigui possible en el llarg camí de l’aprenentatge.

Si vols saber-ne més i complementar aquesta entrada, fes un cop d’ull a l’entrada Mindfulness a l’escola i a l’esplai!

Si ja practiques Mindfulness o creus que pot iniciar-ho a l’escola, a l’esplai o a casa, fes difusió d’aquesta entrada, i anima a posar en practica l’atenció plena.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai