Com cada any, arriba el moment de passar comptes i ens hem de posar les piles amb els papers i les obligacions fiscals de l’entitat.

El 28 de febrer s’acaba el termini de presentació del Model 347 per les AMPA que hagin tingut (durant l’any 2017) operacions amb tercers superiors a 3.005,06 euros anuals (com compres a proveïdors) o subvencions d’un mateix pagador que superin aquesta xifra.

Què és el Model 347?

El Model 347 és la declaració anual d’operacions amb tercers.

És una declaració informativa, és a dir, no suposa cap pagament o devolució, però és obligatòria per a totes aquelles entitats que reuneixin les condicions.

Amb la informació que proporcionem en el model 347, l’Agència Tributària pot creuar dades respecte a compres i vendes per detectar factures no declarades o altres irregularitats.

Totes les AMPA han de presentar el 347?

No totes les AMPA han de presentar aquesta declaració, només les que compleixin alguna d’aquestes situacions:

  • Tenir compres realitzades a un mateix proveïdor o vendes realitzades a un mateix client que, al llarg de tot l’any (de gener a desembre), en el seu conjunt hagin superat la quantitat de 3.005,06 € (IVA inclòs).
  • Haver cobrat subvencions d’un mateix pagador (per exemple, l’Ajuntament), que totes elles sumades superin els 3005,06€, encara que individualment no superin la xifra. En canvi, si s’han cobrat subvencions que superen el límit en el seu conjunt però cap dels pagadors no supera aquest import, no s’ha de presentar declaració.

Si l’AMPA no es troba en cap dels dos casos anteriorst, no cal que presenti la declaració i no cal fer cap comunicació expressa a l’Agència Tributària.

Però si l’AMPA té operacions per declarar i no presenta aquest model, podria ser sancionada.

Quan s’acaba el termini per presentar el 347?

El Model 347 s’ha de presentar a l’Agència tributària durant el mes de febrer de l’any següent al que corresponen les dades que es declaren (al febrer de 2018 es presenten les dades del 2017).

A partir de la declaració del 2018 (que es farà l’any 2019) s’avançarà el termini i s’haurà de presentar durant el mes de gener.

Com es presenta el 347?

Totes les AMPA que estiguin obligades a declarar (segons els supòsits anteriors) han de confeccionar i presentar la declaració per via telemàtica a la seu electrònica de l’Agència tributària.

Per fer-ho necessitaran un certificat o una signatura digital a nom de l’AMPA.

En cas que l’AMPA no tingui certificat digital propi, es podrà presentar la declaració amb el certificat d’una gestoria que pugui fer tràmits amb hisenda per encàrrec d’altres.

Si necessiteu ajuda per fer presentar el 347 podeu consultar la Guia Pràctica del Model 347 que hem elaborat des del nostre servei de Suport Associatiu, o escriure’ns a l’adreça: seconomic@fundesplai.org.

Més informació sobre el model 347

Descarregueu-vos la Guia Pràctica del Model 347

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai