Treball de síntesi
Aventura i salut a la serra de Busa

 • La Rectoria de la Selva i la Pinassa (Solsonès)
 • 1r ESO, 2n ESO, i 4t ESO
 • 3 dies
 • A partir de 120.95 euros
 • Esport i Salut

Treball de síntesi per a alumnes d’ESO en què explorarem la Serra de Busa, al Solsonès. Farem esports d’aventura, tirolines, jocs de nit, excursions i curses que ens ajudaran a entendre la ciència de l’esport i les necessitats i límits del nostre cos. Serà una experiència educativa vivencial i única en la qual desenvoluparem continguts transversals i específics a partir d’activitats físiques, d’experimentació i deducció. Els i les alumnes treballaran en grup i de manera autònoma i individualitzada en funció de l’activitat proposada. Aprofundirem en la cooperació, l’esperit crític i el pensament creatiu.

Plantegem un model dual de treball de síntesi en què es treballa a l’institut i després s’enllaça amb l’entorn natural de les cases de colònies.

Taula d'activitats

1r dia 2n dia 3r dia
Matí Instal·lació Trekking: el pla de Busa Tractament de dades i parc d'aventura
Tarda Cursa d'orientació i el nostre cos La ciència darrera l'esport Comiat
Nit Night games in English Vetllada
Primer dia MatíInstal·lació Tarda Cursa d'orientació i el nostre cos Nit Night games in English
Segon dia MatíTrekking: el pla de Busa Tarda La ciència darrera l'esport Nit Vetllada
Tercer dia MatíTractament de dades i parc d'aventura Tarda Comiat Nit

En funció de la climatologia i de factors externs, podrem valorar conjuntament de canviar activitats de franja per tal de poder-nos adequar als continguts plantejats.

1r dia Matí

Instal·lació

Arribarem a la casa, ens situarem i ens instal·larem. Farem una volta pels entorns per descobrir els exteriors i alguns dels racons que amaga cada equipament. Aprendrem quins són els seus límits i quines normes generals caldrà seguir per gaudir de les colònies amb seguretat i divertir-nos d’allò més!

1r dia Tarda

Cursa d’orientació i el nostre cos

Durant la cursa d’orientació ens posarem per grups i aprendrem diferents eines per orientar-nos a la natura i resoldrem les proves i enigmes. A més a més, reconeixerem aspectes essencials per la salut del nostre cos, tant emocionals com físics.

1r dia Nit

Night games in English

Gaudirem de l’emoció dels jocs de nit però comunicant-nos en anglès per posar en pràctica les nostres habilitats lingüístiques. Una activitat trepidant i super divertida!

2n dia Matí

Trekking: el pla de Busa

El trekking ens permetrà conèixer de primera mà el bosc que ens envolta des d’una perspectiva holística i transversal així com gaudir dels paisatges més espectaculars tot coneixent alguns secrets de la fisiologia humana. El mirador del Pla de Busa ens ofereix unes vistes espectaculars de la Vall d’Ora, així com d’alguns dels cims més emblemàtics de Catalunya.

2n dia Tarda

La ciència darrera l’esport

Analitzarem aspectes de la nostra fisiologia i com respon el nostre cos a l’excursió. Aprofundirem en la ciència que hi ha darrera l’esport i l’esforç físic.

2n dia Nit

Vetllada

Farem una vetllada de jocs, espectacles, acudits, música, sorpreses i sobretot, molta diversió amb els nostres companys i companyes. Una nit màgica que de ben segur recordarem!

3r dia Matí

Tractament de dades i parc d’aventura

L’últim dia, realitzarem el tractament de les dades recollides així com l’avaluació, conclusions del crèdit. Però també aprofitarem per anar una estona al parc d’aventura on aprendrem les nocions bàsiques de seguretat en escalada, ens tirarem per les tirolines i passarem ponts penjants i altres obstacles… Emoció i esport fins a l’últim moment!

3r dia Tarda

Comiat

Aprofitarem els últims moments a la casa de colònies per acabar de preparar les coses i tenir una mica de temps lliure per gaudir de l’entorn natural i les amistats. Ens emportem a casa i a l’institut un bon grapat d’experiències i aprenentatges estimulants. A reveure!!

Les nostres cases de colònies es troben en indrets naturals del territori català i estan totalment preparades per a grups escolars. Els menús són de cuina casolana i mediterrània. Totes les cases són accessibles amb cadira de rodes i sostenibles per ajudar-nos en la cura del medi ambient. Més informació al web de Cases de colònies de Fundesplai

10 avantatges dels nostres treballs de síntesi

 • Treballs temàtics per a tots els gustos
 • 25 equipaments de colònies en plena natura
 • Més de 40 anys d’experiència en lleure educatiu
 • Equips tècnics d’educadors/es especialitzades
 • Gratuïtat per a 1 docent cada 20 alumnes
 • Assegurances civil i d’accidents incloses
 • Menús equilibrats i de dieta mediterrània amb certificació Amed
 • Tot el material inclòs per a les activitats
 • Ens adaptem al projecte educatiu de l’escola
 • Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

 • Hidden
 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai