Treball de síntesi
El Montseny a fons

 • La Traüna (Vallès Oriental)
 • 1r ESO, 2n ESO, i 4t ESO
 • 3 dies
 • A partir de 120.95 euros
 • Recerca ambiental

Treball de síntesi per a alumnes d’ESO en què explorarem el Montseny a fons des del punt de vista naturalista i científic, analitzant les seves característiques principals i els ecosistemes que el fan únic. Serà una experiència educativa vivencial i única en la qual desenvoluparem continguts transversals i específics a partir d’activitats d’experimentació i deducció. Els i les alumnes treballaran en grup i de manera autònoma i individualitzada en funció de l’activitat proposada. Aprofundirem en la cooperació, l’esperit crític i el pensament creatiu.

Plantegem un model dual de treball de síntesi en què es treballa a l’institut i després s’enllaça amb l’entorn natural de les cases de colònies.

Taula d'activitats

1r dia 2n dia 3r dia
Matí Instal·lació Excursió a Sant Marçal Anàlisi de laboratori i tractament de dades
Tarda Gimcana d'orientació Anàlisi del riu Comiat
Nit Night games in English Vetllada
Primer dia MatíInstal·lació Tarda Gimcana d'orientació Nit Night games in English
Segon dia MatíExcursió a Sant Marçal Tarda Anàlisi del riu Nit Vetllada
Tercer dia MatíAnàlisi de laboratori i tractament de dades Tarda Comiat Nit

*En funció de la climatologia i de factors externs, podrem valorar conjuntament de canviar activitats de franja per tal de poder-nos adequar als continguts plantejats.

1r dia Matí

Instal·lació

Arribarem a la casa, ens situarem i ens instal·larem. Farem una volta pels entorns per descobrir els exteriors i alguns dels racons que amaga cada equipament. Aprendrem quins són els seus límits i quines normes generals caldrà seguir per gaudir de les colònies amb seguretat i divertir-nos d’allò més!

1r dia Tarda

Gimcana d’orientació

Ens dividirem en grups per superar una gran gimcana d’orientació en què haurem d’orientar-nos pel bosc, prendre decisions amb el nostre equip i superar diverses proves i enigmes.

1r dia Nit

Night games in English

Gaudirem de l’emoció dels jocs de nit però comunicant-nos en anglès per posar en pràctica les nostres habilitats lingüístiques. Una activitat trepidant i super divertida!

2n dia Matí

Excursió a Sant Marçal

Travessarem els Esqueis de Bolívar per anar a buscar la vall de la Tordera. Allà gaudirem del bosc de ribera i l’ambient fresc de la vall. Després continuarem l’ascens pels suaus vessants de la muntanya, passarem per una roureda impressionant, admirarem els castanyers centenaris i probablement trobarem rastres de senglar i altres animals.

2n dia Tarda

Anàlisi del riu

Durant l’anàlisi de riu descobrirem empíricament els diferents insectes i amfibis que viuen al riu així com la qualitat de l’aigua i l’estudi de l’entorn proper i la seva biodiversitat.

2n dia Nit

Vetllada

Farem una vetllada de jocs, espectacles, acudits, música, sorpreses i sobretot, molta diversió amb els nostres companys i companyes. Una nit màgica que de ben segur recordarem!

3r dia Matí

Anàlisi de laboratori i tractament de dades

L’últim dia realitzarem l’anàlisi de laboratori i el pertinent tractament de les dades recollides, així com l’avaluació i conclusions del treball de síntesi.

3r dia Tarda

Comiat

Aprofitarem els últims moments a la casa de colònies per acabar de preparar les coses i tenir una mica de temps lliure per gaudir de l’entorn natural i les amistats. Ens emportem a casa i a l’institut un bon grapat d’experiències i aprenentatges estimulants. A reveure!!

Les nostres cases de colònies es troben en indrets naturals del territori català i estan totalment preparades per a grups escolars. Els menús són de cuina casolana i mediterrània. Totes les cases són accessibles amb cadira de rodes i sostenibles per ajudar-nos en la cura del medi ambient. Més informació al web de Cases de colònies de Fundesplai

10 avantatges dels nostres treballs de síntesi

 • Treballs temàtics per a tots els gustos
 • 25 equipaments de colònies en plena natura
 • Més de 40 anys d’experiència en lleure educatiu
 • Equips tècnics d’educadors/es especialitzades
 • Gratuïtat per a 1 docent cada 20 alumnes
 • Assegurances civil i d’accidents incloses
 • Menús equilibrats i de dieta mediterrània amb certificació Amed
 • Tot el material inclòs per a les activitats
 • Ens adaptem al projecte educatiu de l’escola
 • Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

 • Hidden
 • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai