Órdago

Programa de promoció de la salut i prevenció de les drogodependències a Secundària

Órdago! és una proposta didàctica per abordar la prevenció de les drogodependències amb adolescents en el marc de la ESO a partir de tècniques pedagògiques participatives que que situen a l’alumne com a motor d’aprenentatges individuals i col·lectius. Neix amb la voluntat de facilitar al professorat la progressiva transformació de l’escola en un espai facilitador d’estils de vida saludable. L’objectiu principal del programa és que l’alumnat disposi d’informació i que desenvolupi els valors, les actituds i les Habilitats per a la Vida necessàries per decidir de forma raonada i autònoma.

Continguts

  • Informació
  • Creences
  • Actituds
  • Influències
  • Autoestima
  • Presa de decisions
  • Resistència a la pressió grupal
  • Temps lliure

Metodologia i materials

Órdago! contempla un total de 32 sessions al llarg de quatre cursos consecutius, amb 8 sessions per any, centrades en les 8 àrees de continguts del programa: Informació, Creences, Actituds, Influències, Autoestima, Presa de decisions, Resistència a la pressió grupal, Temps lliure. La dinamització a l’aula es fa per part del professorat, amb la possibilitat d’optar a demanar suport a l’equip de Fundesplai per dinamitzar alguna de les sessions. A més a més, el programa compta amb el suport dels diferents materials i serveis integrats:

$

GUIA DIDÀCTICA PER AL PROFESSORAT

Guia didàctica per a cada nivell de l’ESO per treure el màxim rendiment de les sessions.

QUADERN PER A L'ALUMNAT

Un quadern de treball per a cada alumne/a amb 8 unitats didàctiques per reflexionar de manera autònoma i eficaç.

SUPORT I FORMACIÓ PER AL PROFESSORAT

Assessorament continuat, formació inicial, recursos i possibilitat d’incorporar dinamitzacions externes.

ESPAI DE DEBAT FAMILIAR

Órdago! inclou propostes adreçades a les famílies per acompanyar el treball a l’aula des de casa.

Amb el suport de

La Diputació de Tarragona, en el marc de les subvencions per entitats o associacions sense ànim de lucre que treballen als municipis del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès en projectes i programes adreçats a la promoció de la salut pública, ha concedit a la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) un ajut per import de 27.972€ per al desenvolupament del Programa Órdago durant el curs 22-23, un programa per a la prevenció de la drogodependència i educació per a la salut als centres escolars.

El programa a la teva escola

Si t’interessa desenvolupar el programa a la teva escola, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres! Recorda que apliquem els programes de salut i prevenció a tot Catalunya.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai