Som-hi!

Programa de salut i prevenció per a Secundària basat en les Habilitats per a la Vida

Som-hi! busca que els i les joves de 12 a 16 anys siguin capaces de desenvolupar les 10 Habilitats per a la Vida i el SOC (Sentit de la Coherència Personal) en la vida quotidiana, a partir del seu exercici i amb la mediació dels docents i de l’equip de Fundesplai com a agent socioeducatiu. Per aconseguir-ho, el programa disposa de diverses eines de comunicació educativa que ajuden a construir les sessions de diàleg per practicar aquestes destreses. D’aquesta manera s’aconsegueix reforçar la visió àmplia i positiva de la salut com a procés d’aprenentatge durant tota la vida.

Eixos

Cada eix és un programa específic a partir del qual i durant dos anys, es treballen les 10 Habilitats per a la Vida i el contingut específic que es proposa en cada eix. Els eixos es contracten per separat i són independents.

ADDICCIONS
Aquest eix no diu NO a les drogues, els mòbils, les compres o al que ens pot conduir a una addicció. Diu SÍ al desig de sentir-se bé i gaudir de la vida amb autocontrol a la mà.

AFECTIVITAT I SEXUALITAT
Aquest eix proposa conversar sobre el que som integralment: sexe, sentiment i pensament. Una tríada que ens ajuda a construir relacions més grates, humanes i saludables.

CONVIVÈNCIA
Aquest eix promou el dret que tenim les persones a ser úniques, perquè el que és normal és que siguem diferents. Vol que les persones adolescents aprenguin a apreciar aquesta condició humana i conviure-hi.

Metodologia i materials

A l’aula, el professorat troba suport en la proposta de dinamització compartida: en cada un dels eixos es treballen les 10 Habilitats per a la Vida des de punts de vista diferents, aprofundint en la temàtica de l’eix corresponent durant 2 anys consecutius. A cada curs es fan 10 sessions: 5 dinamitzades pel propi professorat i 5 dinamitzades per Fundesplai. A més a més, el programa compta amb el suport dels diferents materials i serveis integrats:

$

GUIA DIDÀCTICA PER AL PROFESSORAT

Recull els fonaments conceptuals i metodològics del programa i detalla la proposta didàctica.

BLOC DE L'ALUMNE/A

Permet a l’alumnat fer un recull de conceptes i idees tractades de forma lliure i personal.

SUPORT I FORMACIÓ PER AL PROFESSORAT

Banc d’eines i recursos, assessorament permanent del professorat i formació inicial.

ESPAI DE DEBAT FAMILIAR

Som-hi! inclou propostes adreçades a les famílies per acompanyar el treball a l’aula des de casa.

El programa a la teva escola

Si t’interessa desenvolupar el programa a la teva escola, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres! Recorda que apliquem els programes de salut i prevenció a tot Catalunya.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai