Avui 6 d’abril és el Dia Mundial de l’Activitat Física i ho volem celebrar amb aquesta proposta de 6 excursions a la natura, perquè l’activitat física té molts beneficis per a la nostra salut.

A més a més, els aires de primavera ens conviden a sortir en família a gaudir de les flors, els ocells, els colors… Durant aquests dies de vacances de Setmana Santa, aprofitem per sortir a caminar, descobrir indrets naturals que no coneixíem i enriquirnos amb activitats culturals.

Dels beneficis de les excursions amb els infants ja n’hem parlat altres vegades. El que està clar és que les excursions en família ens ajuden a desenvolupar els hàbits de vida saludables i enforteixen els vincles familiars.

Per aquestes vacances us proposem 6 sortides familiars repartides per franges d’edat.

I si voleu seguir caminant, també podeu explorar les propostes de Rutes Saludables de la Generalitat de Catalunya, o la nostra proposta educativa Camins, on trobareu molts més itineraris per descobrir paisatges increhibles!

Gaudim dels colors de la primavera amb una bona excursió familiar a Setmana Santa Click To Tweet

De 3 a 8 anys

Voltant per Gelida i el seu castellExcursió castell Gelida

Conèixer un castell i la seva posició estratègica; viatjar en un funicular preciós, fer un passeig per Gelida tot gaudint de la seva arquitectura modernista i noucentista, tastar dolços típics del poble com els gelidencs i els funilets… Tot això i més ens ofereix l’excursió que té com a eix el castell de Gelida.

Coordenades GPS del punt de partida : 41.448531,1.8633093

> Descarregueu-vos el PDF de l’excursió a Gelida

 

Anar pel camí de la creu de Begues entre masiesexcursió a Begues amb nens i nenes petits

Aquesta excursió ens permet esbrinar com era el treball al camp, les cabanes de pedra seca, i la vida a les masies. Podem aprendre a orientar-nos amb els punts cardinals, observar la recuperació del bosc després d’un incendi i conèixer la tasca dels bombers.
 
Coordenades GPS del punt de partida: 41.332986, 1.913886
 
 

De 8 a 12 anys

Des d’Olesa pujar a Puig Ventós i les EspasesExcursió familiar a Olesa de Montserrat

Prenent com a punt de partida la població d’Olesa es pot fer una excursió amb infants que requereix una mica d’esforç per concloure-la i es poden gaudir de les vistes sempre interessants de la muntanya més coneguda de Catalunya.
 
A més a més, durant les vacances de Setmana Santa podem aprofitar per gaudir de la Passió d’Olesa.

Coordenades GPS del punt de partida: 41.546840, 1.893500

> Descarregueu-vos el PDF de l’excursió a Olesa de Montserrat

Observar el vol dels voltors i altres rapinyairesexcursió familiar_rapinyaires

Al cor de la serra de Sant Gervàs, els cingles acullen el vol dels voltors i altres rapinyaires. Al Casal-Museu dels Voltors de la Torre de Tamúrcia es poden observar amb càmeres de vídeo i reconèixer les seves siluetes. És una bona ocasió per passejar aquesta zona del Pirineus del Lleida.
 
Coordenades GPS del punt de partida: 42.255456, 0.735470
 

De 12 a 18 anys

Pujar al Matagalls, al bell mig del MontsenyExcursió familiar al Matagalls

L’ascensió al Matagalls és una excursió força popular i un dels primers cims en la iniciació de qualsevol excursionista del país. La primavera és un bon moment per anar-hi i gaudir de l’esplendor de la vegetació sense un excés de calor.

Coordenades GPS del punt de partida : 41.8154053, 2.3829199

> Descarregueu-vos el PDF de l’excursió al Matagalls

Recórrer el Congost del Montrebei a la serra del Montsec

excursió familiar a MontrebeiAquesta excursió ens porta per un sender de gran bellesa paisatgística que recorre, excavant en la roca, el tall natural originat pel riu Noguera Ribagorçana, que separa Catalunya i Aragó. Dins l’itinerari es pot destacar la cova Colomera o la cova Negra de Corçà, així com ermites i torres de l’època medieval i masos que parlen de l’època en què hi havia habitants a la serra.

Coordenades GPS del punt de partida : 42.03011, 0.6859011

> Descarregueu-vos el PDF de l’excursió al congost de Montrebei

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai