Avui 6 d’abril és el Dia Mundial de l’Activitat Física i ho volem celebrar amb aquesta proposta de 6 excursions a la natura, perquè l’activitat física té molts beneficis per a la nostra salut.

A més a més, els aires de primavera ens conviden a sortir en família a gaudir de les flors, els ocells, els colors… Durant aquests dies de vacances de Setmana Santa, aprofitem per sortir a caminar, descobrir indrets naturals que no coneixíem i enriquirnos amb activitats culturals.

Dels beneficis de les excursions amb els infants ja n’hem parlat altres vegades. El que està clar és que les excursions en família ens ajuden a desenvolupar els hàbits de vida saludables i enforteixen els vincles familiars.

Per aquestes vacances us proposem 6 sortides familiars repartides per franges d’edat.

I si voleu seguir caminant, també podeu explorar les propostes de Rutes Saludables de la Generalitat de Catalunya, o la nostra proposta educativa Camins, on trobareu molts més itineraris per descobrir paisatges increhibles!

Gaudim dels colors de la primavera amb una bona excursió familiar a Setmana Santa Click To Tweet

De 3 a 8 anys

Voltant per Gelida i el seu castellExcursió castell Gelida

Conèixer un castell i la seva posició estratègica; viatjar en un funicular preciós, fer un passeig per Gelida tot gaudint de la seva arquitectura modernista i noucentista, tastar dolços típics del poble com els gelidencs i els funilets… Tot això i més ens ofereix l’excursió que té com a eix el castell de Gelida.

Coordenades GPS del punt de partida : 41.448531,1.8633093

> Descarregueu-vos el PDF de l’excursió a Gelida

 

Anar pel camí de la creu de Begues entre masiesexcursió a Begues amb nens i nenes petits

Aquesta excursió ens permet esbrinar com era el treball al camp, les cabanes de pedra seca, i la vida a les masies. Podem aprendre a orientar-nos amb els punts cardinals, observar la recuperació del bosc després d’un incendi i conèixer la tasca dels bombers.
 
Coordenades GPS del punt de partida: 41.332986, 1.913886
 
 

De 8 a 12 anys

Des d’Olesa pujar a Puig Ventós i les EspasesExcursió familiar a Olesa de Montserrat

Prenent com a punt de partida la població d’Olesa es pot fer una excursió amb infants que requereix una mica d’esforç per concloure-la i es poden gaudir de les vistes sempre interessants de la muntanya més coneguda de Catalunya.
 
A més a més, durant les vacances de Setmana Santa podem aprofitar per gaudir de la Passió d’Olesa.

Coordenades GPS del punt de partida: 41.546840, 1.893500

> Descarregueu-vos el PDF de l’excursió a Olesa de Montserrat

Observar el vol dels voltors i altres rapinyairesexcursió familiar_rapinyaires

Al cor de la serra de Sant Gervàs, els cingles acullen el vol dels voltors i altres rapinyaires. Al Casal-Museu dels Voltors de la Torre de Tamúrcia es poden observar amb càmeres de vídeo i reconèixer les seves siluetes. És una bona ocasió per passejar aquesta zona del Pirineus del Lleida.
 
Coordenades GPS del punt de partida: 42.255456, 0.735470
 

De 12 a 18 anys

Pujar al Matagalls, al bell mig del MontsenyExcursió familiar al Matagalls

L’ascensió al Matagalls és una excursió força popular i un dels primers cims en la iniciació de qualsevol excursionista del país. La primavera és un bon moment per anar-hi i gaudir de l’esplendor de la vegetació sense un excés de calor.

Coordenades GPS del punt de partida : 41.8154053, 2.3829199

> Descarregueu-vos el PDF de l’excursió al Matagalls

Recórrer el Congost del Montrebei a la serra del Montsec

excursió familiar a MontrebeiAquesta excursió ens porta per un sender de gran bellesa paisatgística que recorre, excavant en la roca, el tall natural originat pel riu Noguera Ribagorçana, que separa Catalunya i Aragó. Dins l’itinerari es pot destacar la cova Colomera o la cova Negra de Corçà, així com ermites i torres de l’època medieval i masos que parlen de l’època en què hi havia habitants a la serra.

Coordenades GPS del punt de partida : 42.03011, 0.6859011

> Descarregueu-vos el PDF de l’excursió al congost de Montrebei

close

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai