Riure, jugar, ballar, córrer, saltar, dibuixar, fer amics i amigues, cuidar d’ells i elles, fer jocs d’aigua,… Tot això ens ho han dit els nens i nenes del casal d’estiu de l’Escola Vila Olímpica de Barcelona.

La vitalitat dels infants és imparable, només cal veure amb quina il·lusió i alegria viuen el dia a dia al casal d’estiu, ple d’activitats, valors, amistats, aprenentatges i d’educació en el lleure.

Sabies que els casals d’estiu són essencials per a la igualtat d’oportunitats educatives? Et convidem a llegir l’article: Reivindiquem la igualtat d’oportunitats amb les activitats d’estiu.

Visitant al Casal de l’escola Vila Olímpica, hem pogut observar com els infants gaudeixen del seu temps de lleure a l’estiu, el valor educatiu que hi donen les seves monitores i responsable, i el vincle que hi ha entre tots i totes. Tots els infants formen part del seu grup bombolla i es segueixen les mesures de prevenció covid en tot moment. Feu-hi un cop d’ull!

“Fem possible un món millor” és el lema de les activitats d’estiu d’aquest any, un món millor en el que viure, créixer, aprendre i descobrir. Amb les activitats de lleure educatiu per a infants i joves es fomenten  valors com la responsabilitat i la coherència i es vetlla perquè siguin persones actives a la societat. Treballem perquè els infants i joves es converteixin en activistes per la responsabilitat, la biodiversitat, la sostenibilitat i els ODS.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible s’han proposat per l’Agenda del 2030 que s’estructura en 17 objectius de desenvolupament, que inclouen erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat, la injustícia i posar fre al canvi climàtic entre d’altres. És per aquest motiu que amb les nostres activitats volem que els infants prenguin consciència de la situació actual a nivell mundial i que prenguin part en la lluita pel desenvolupament sostenible.

bola_nusos fundesplai

Amb els ODS, que són els objectius que s’han plantejat per aquest casal el que pretenem és que tots els infants coneguin i entenguin per què és important reciclar, reduir, reutilitzar, i hem afegit una 4a R que és la de reeducar.

Jandro Luqui
Coordinador del Casal Vila Olímpica

Volem que els infants s’ho passin bé, molta diversió, molt companyerisme… Volem un món millor, i poder aportar consciència sobre reciclar, reutilitzar, reduir i reeducar.

 

Lisa, Laura i Cristina
Monitores del Casal Vila Olímpica

PROPOSTES D’ACTIVITATS PER FER ALS CASALS D’ESTIU

Els casals d’estiu són activitats d’èxit assegurat, i és que els infants tenen ganes de moure’s, fer jocs a l’aire lliure, jocs d’aigua, gaudir amb els altres infants, monitores i monitors,… passar-ho d’allò més bé!

Vols veure algunes de les activitats més populars dels nostres casals d’estiu?

Volem fer un especial agraïment a l’AMPA de l’escola Vila Olímpica i als infants, monitores i coordinador del casal d’estiu per participar en aquest reportatge, posant especial atenció a les mesures establertes en tot moment, mantenint els espais de joc de cada grup bombolla i fent dels casals un espai segur.

Des de Fundesplai reivindiquem la igualtat d’oportunitats a les activitats d’estiu, pots ajudar-nos a assolir aquest repte fent el teu donatiu per a la campanya de beques. Volem aconseguir  “Un estiu per tothom!”

Gaudim de l’estiu!

Vols que t’organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai