Casals d'estiu 2022

1 estiu x transformar el planeta!

gestió integral

Gestió d’inscripcions, horaris flexibles, monitoratge amb experiència, preu tot inclòs, protocols covid-19… ens encarreguem de tot!

INSCRIPCIONS

Famílies, accediu aquí al portal d’inscripcions per apuntar els vostres fills i filles al casal d’estiu, d’hivern o primavera.

Casals d’estiu 2022

Sota el lema “1 estiu x transformar el planeta” els infants i adolescents es convertiran en activistes per la biodiversitat, la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a través d’aventures, activitats, jocs, Aprenentatge i Servei (ApS), ciència ciutadana, educació emocional i moltes més metodologies divertides, engrescadores, fresques i innovadores per fer possible un món millor. I tot això ho farem aplicant tots els protocols de prevenció del Covid-19. Tenim propostes pedagògiques diferenciades per a Infantil, Primària i Secundària, no te les perdis!

planeta_casal Fundesplai

Proposta Infantil (3-6 anys)

Crearem una colla dactivistes per la natura que coneixeran diversos personatges relacionats amb els 4 elements de la natura: les Terracotes, els Bufairons, els Fogonets i les Aquarines. Els infants els acompanyaran en un seguit de missions i reptes per transformar el planeta, molts jocs i activitats divertides per gaudir de l’estiu, l’amistat, i el contacte amb la natura.

proposta primària 4 elements_casal Fundesplai

Proposta Primària (6-12 anys)

Els infants de primària descobriran els reptes relacionats amb els 4 elements que sostenen la vida al planeta: aire, aigua, terra i foc. Els proposarem reptes, accions i activitats relacionades amb cada un dels elements per despertar el seu esperit crític i acompanyar-los en la cerca de solucions per a una vida més sostenible i respectuosa amb la natura i les persones.

ODS_secundaria_blanc

Proposta Secundària (12-16 anys)

Els i les adolescents faran accions d’Aprenentatge i Servei relacionades amb la convivència i la sostenibilitat que afavoreixin els Objectius de Desenvolupament Sostenible, per transformar el planeta. Reconnectaran amb la natura i faran projectes reals amb l’objectiu de millorar l’entorn proper i apostar per la sostenibilitat i la protecció de la natura.

En els nostres casals fem un acompanyament personalitzat situant els infants i adolescents al centre de l’acció educativa. Partim de la participació activa, la diversió i la il·lusió i desenvolupem diverses metodologies que ens permeten aprofundir en els nostres valors vertebradors.

L’ecocivisme al casal

L’Ecocivisme com un procés de reflexió i de sensibilització ciutadana, que ens facilita el treball d’hàbits socials, de convivència i emocionals. Una nova ètica, necessària, per a modificar actituds i comportaments individuals i socials, afavorint l’equilibri ecosocial entre l’individu i la natura.

El nostre projecte de casal d’estiu vol generar un vincle positiu entre infants i adolescents amb la natura, descobrir l’impacte ambiental del sistema alimentari, a ser conscients que som el que mengem i conèixer la biodiversitat, per tal de comprometre’ns amb una societat més respectuosa.

Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

Eduquem en valors

Els nostres valors impregnen tot el que fem! Fem educació integral, activa, per la pau, ambiental, per la salut, per la ciutadania global, per la democràcia, la participació, la igualtat, la convivència, la sostenibilitat i els Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Tipus d’activitats i metodologies

Les activitats que proposem als infants i adolescents durant els casals es basen principalment en la participació activa, la pluralitat, el joc, la recerca, la creativitat i el vincle amb la natura, sempre amb l’eix vertebrador del Centre d’Interès i els nostres valors de base.

Centre d'interès

A cada casal hi ha un Centre d’Interès o eix d’animació que fa de fil conductor de les activitats i dóna sentit a la globalitat, estimula la motivació i participació dels infants i adolescents. Tot i que partim d’un centre d’interès comú, les activitats estaran diferenciades i adaptades a cada grup d’edat.

Sortides a la natura

Afavorim les excursions i sortides a la natura (entorn proper o llunyà) per potenciar el vincle i la comprensió de la natura per part dels infants i adolescents, així com aprofitar els beneficis físics i emocionals que comporta el contacte amb la natura.

Jocs d'exterior

Als nostres casals sempre hi ha activitats d’exterior, sobretot a l’estiu, quan es fan jocs per gaudir de la natura, jocs d’equip, jocs esportius, jocs cooperatius, jocs d’aigua, jocs de convivència, jocs per créixer…

Jocs d'aigua

Durant el casal d’estiu sempre hi ha estones refrescants a la piscina o fent jocs d’aigua al pati de l’escola: fem experiments, juguem amb circuits d’aigua, tubs, galledes, gibrells, esponges, xeringades de colors…

Aprenentatge Servei

Les activitats d’Aprenentatge Servei (ApS) combinen l’educació amb el servei a la comunitat o per la sostenibilitat. Per tant, aconseguim la millora de l’entorn, la presa de consciència i tots els valors educatius que se’n deriven.

Gimcanes

Les gimcanes són una de les activitats estrella dels casals, els infants i adolescents s’organitzen en equips, aprenen a col·laborar, se senten part del grup i s’ho passen molt i molt bé amb els reptes de la gimcana.

activitats específiques

Durant els casals realitzarem píndoles d’activitats específiques vinculades amb la creativitat, l’educació emocional, l’educació ambiental, les Habilitats per a la Vida,…

Esport, moviment i música

Ens encanta el moviment i la música: jocs esportius, esports d’aventura, circ, acrobàcies, danses, cançons… Moments per gaudir amb els amics i amigues i passar-ho molt bé.

Vols que t'organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

El nostre equip

Som un equip de professionals de l’educació en el lleure amb molta experiència, molts recursos pedagògics, motivació, alegria, dinamisme, capacitat innovadora, responsabilitat, capacitat resolutiva, i il·lusió per oferir a tots els infants i adolescents les millors activitats de lleure.

Aspectes tècnics

Inscripcions i intranet famílies

Les inscripcions al casal es fan online a través del web: estiu.fundesplai.org.
En aquest mateix espai web hi ha l’Intranet per a les famílies, en què es pot fer seguiment de les inscripcions, revisar la documentació, consultar els pagaments i rebuts, modificar les dades personals i veure fotos i notícies durant el casal.

Planificació i horaris

Casals per setmanes o per quinzenes.

Exemples d’horaris (ens adaptem):

 • 8:00 – 9:00: Acollida matinal (servei complementari)
 • 9:00 – 13:00
 • 9:00 – 15:00: Amb menjador (servei complementari)
 • 9:00 – 16:30 o 17:00: Amb menjador (servei complementari)

Què inclou el preu del casal?

 • Material per a les activitats
 • Organització, programació, coordinació, valoració
 • Contractació de l’equip educador i preparació del casal
 • Tots els tràmits administratius, inclosa la campanya d’homologació a Barcelona
 • Contractació d’assegurances de responsabilitat civil i accidents
 • Tots els serveis de difusió, inscripció i atenció a les famílies
 • Accés de les famílies que ho necessitin a ajuts de Fundesplai dins del projecte “Un estiu per a tothom”
 • Polseres identificatives de seguretat amb codis QR per sortides per a cada infant
 • Enquestes de satisfacció
 • Sortides a l’entorn proper, prioritzem l’activitat a l’aire lliure
 • Excursions i piscines adaptades a les necessitats del casal

Serveis complementaris

Com ha anat el 2021?

L’estiu del 2021 vam dur a terme 202 casals en 17 municipis diferents d’arreu de Catalunya, amb una participació de 14.546 infants i adolescents.

Indicadors 2021 casals_NUM
Indicadors 2021 casals_MUNICIPIS
Indicadors 2021 casals_PARTICIPANTS

Parlem de casals al blog

Gaudim dels casals d’estiu

Gaudim dels casals d’estiu

Participar en un casal d’estiu és una bona manera d’aprendre, passar-ho bé, treballar valors i créixer com a persona. El casal de la Vila Olímpica ens ha obert les portes per deixar-nos veure la vitalitat que desprenen els seus infants i monitores.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai