Casals d'estiu 2021

Fem possible un món millor!

gestió integral

Gestió d’inscripcions, horaris flexibles, monitoratge amb experiència, preu tot inclòs, protocols covid-19… ens encarreguem de tot!

INSCRIPCIONS

Famílies, accediu aquí al portal d’inscripcions per apuntar els vostres fills i filles al casal d’estiu, d’hivern o primavera.

Info COVID-19

Totes les activitats s'organitzen extremant les mesures d'higiene i prevenció del COVID-19 i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. Consulta aquí les mesures COVID-19.

Casals d’estiu 2021

Sota el lema “Fem possible un món millor” aquest estiu els infants i joves es convertiran en activistes per la biodiversitat, la sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a través d’aventures, activitats, jocs, Aprenentatge i Servei (ApS), ciència ciutadana, educació emocional i moltes més metodologies divertides, engrescadores, fresques i innovadores per fer possible un món millor. I tot això ho farem aplicant tots els protocols de prevenció del Covid-19. Tenim missions per a Infantil, Primària i Secundària, no te les perdis!

Missió infantil (3-6 anys)

En Tritus és el nostre amic tritó del Montseny, una espècie en perill d’extinció, que ens acompanyarà en l’aventura de protegir la biodiversitat a través d’activitats, reptes, dinàmiques d’educació emocional i jocs divertits per gaudir de l’estiu, l’amistat, i el contacte amb la natura. Cada setmana coneixerem un nou personatge amic d’en Tritus que ens guiarà en la missió. Estem a punt per ajudar!

Missió primària (6-12 anys)

La nostra capitana Jane Goodall i altres líders actuals o històrics que han lluitat per millorar la vida al planeta ens acompanyaran cada setmana en els reptes, activitats, missions i accions d’Aprenentatge i Servei i ciència ciutadana que ens convertiran en “Ambaixadors i ambaixadores de la natura” per fer possible un món millor. Contacte amb la natura, diversió, descobriments emocionants i molta acció!

Missió secundària (12-16 anys)

Ens convertirem en “Agents pels ODS” a través d’accions d’Aprenentatge i Servei relacionades amb la convivència i la sostenibilitat que afavoreixin els Objectius de Desenvolupament Sostenible, fent possible un món millor. Cada setmana coneixerem projectes i entitats del nostre entorn que treballen pels ODS, hi participarem i farem un documental per explicar l’experiència.

En els nostres casals fem un acompanyament personalitzat situant els infants al centre de l’acció educativa. Partim de la participació activa, la diversió i la il·lusió i desenvolupem diverses metodologies que ens permeten aprofundir en els nostres valors vertebradors.

Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

Eduquem en valors

Els nostres valors impregnen tot el que fem! Fem educació integral, activa, per la pau, ambiental, per la salut, per la ciutadania global, per la democràcia, la participació, la igualtat, la convivència, la sostenibilitat i els Objectius del Desenvolupament Sostenible.

Tipus d’activitats i metodologies

Les activitats que proposem als infants durant els casals es basen principalment en la participació activa, la pluralitat, el joc, la recerca, la creativitat i el vincle amb la natura, sempre amb l’eix vertebrador del Centre d’Interès i els nostres valors de base.

Centre d'interès

A cada casal hi ha un Centre d’Interès o eix d’animació que fa de fil conductor de les activitats i dóna sentit a la globalitat, estimula la motivació i participació dels infants i joves. Tot i que partim d’un centre d’interès comú, les activitats estaran diferenciades i adaptades a cada grup d’edat.

Sortides a la natura

Afavorim les excursions i sortides a la natura (entorn proper o llunyà) per potenciar el vincle i la comprensió de la natura per part dels infants, així com aprofitar els beneficis físics i emocionals que comporta el contacte amb la natura.

Jocs d'exterior

Als nostres casals sempre hi ha activitats d’exterior, sobretot a l’estiu, quan es fan jocs per gaudir de la natura, jocs d’equip, jocs esportius, jocs cooperatius, jocs d’aigua, jocs de convivència, jocs per créixer…

Jocs d'aigua

Durant el casal d’estiu sempre hi ha estones refrescants a la piscina o fent jocs d’aigua al pati de l’escola: fem experiments, juguem amb globus d’aigua, amb circuits d’aigua, tubs, galledes, gibrells, ampolles, xeringades de colors…

Aprenentatge Servei

Les activitats d’Aprenentatge Servei (ApS) combinen l’educació amb el servei a la comunitat o per la sostenibilitat. Per tant, aconseguim la millora de l’entorn, la presa de consciència i tots els valors educatius que se’n deriven.

Gimcanes

Les gimcanes són una de les activitats estrella dels casals, els nens i nenes s’organitzen en equips, aprenen a col·laborar, se senten part del grup i s’ho passen molt i molt bé amb els reptes de la gimcana.

activitats específiques

Durant els casals realitzarem píndoles d’activitats específiques vinculades amb la creativitat, l’educació emocional, l’educació ambiental, les Habilitats per a la Vida,…

Esport, moviment i música

Ens encanta el moviment i la música: jocs esportius, esports d’aventura, circ, acrobàcies, danses, cançons… Moments per gaudir amb els amics i amigues i passar-ho molt bé.

Vols que t'organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

El nostre equip

Som un equip de professionals de l’educació en el lleure amb molta experiència, molts recursos pedagògics, motivació, alegria, dinamisme, capacitat innovadora, responsabilitat, capacitat resolutiva, i il·lusió per oferir a tots els infants les millors activitats de lleure.

Aspectes tècnics

Inscripcions i intranet famílies

Les inscripcions al casal es fan online a través del web: estiu.fundesplai.org.
En aquest mateix espai web hi ha l’Intranet per a les famílies, en què es pot fer seguiment de les inscripcions, revisar la documentació, consultar els pagaments i rebuts, modificar les dades personals i veure fotos i notícies durant el casal.

Planificació i horaris

Casals per setmanes o per quinzenes.

Horaris disponibles:

 • 8:00 – 9:00: Acollida matinal (servei complementari)
 • 9:00 – 13:00
 • 9:00 – 15:00: Amb menjador (servei complementari)
 • 9:00 – 16:30 o 17:00: Amb menjador (servei complementari)

Què inclou el preu del casal?

 • Material per a les activitats
 • Organització, programació, coordinació, valoració
 • Contractació de l’equip educador i preparació del casal
 • Tots els tràmits administratius, inclosa la campanya d’homologació a Barcelona
 • Contractació d’assegurances de responsabilitat civil i accidents
 • Tots els serveis de difusió, inscripció i atenció a les famílies
 • Accés de les famílies que ho necessitin a ajuts de Fundesplai dins del projecte “Un estiu per a tothom”
 • Polseres identificatives de seguretat amb codis QR per sortides per a cada infant
 • Enquestes de satisfacció
 • Sortides, desplaçament i piscines (en funció dels acords presos)

Serveis complementaris

Com ha anat el 2020?

L’estiu del 2020 vam dur a terme 246 casals en 23 municipis diferents d’arreu de Catalunya, aproximadament el mateix volum de casals que el 2019. En acabar els casals les famílies van mostrar el seu alt grau de satisfacció fent una valoració de 8,31 sobre 10.

Parlem de casals al blog

Gaudim dels casals d’estiu

Gaudim dels casals d’estiu

Participar en un casal d’estiu és una bona manera d’aprendre, passar-ho bé, treballar valors i créixer com a persona. El casal de la Vila Olímpica ens ha obert les portes per deixar-nos veure la vitalitat que desprenen els seus infants i monitores.

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai