GESTIÓ INTEGRAL

Gestió d’inscripcions, horaris flexibles, monitoratge amb experiència, preu tot inclòs, … ens encarreguem de tot!

INSCRIPCIONS

Famílies, accediu aquí al portal d’inscripcions per apuntar els vostres fills i filles al casal d’estiu, d’hivern o primavera.

Un estiu en moviment

“Un estiu en moviment” és la proposta pedagògica de Fundesplai per a l’estiu 2023. A través del moviment, activitats dinàmiques i jocs, els infants i joves viuran aventures plenes d’acció per la salut personal i planetària. La proposta es desplega en 3 eixos d’animació diferenciats per franges d’edat: Infantil, Primària i Secundària.
proposta casal d'estiu infantil Fundesplai

Infantil

Els meravellosos animals de Terrastranya

Una gran mandra s’ha apoderat de l’illa de Terrastranya. Cada setmana seguirem rastres per trobar els éssers meravellosos que hi habiten i ajudar-los a desempallegar-se de la mandra! Els infants viuran el moviment en totes les seves dimensions a través de gimcanes, jocs de pistes, ciència i experiments, tallers creatius, activitats d’exploració i molt més!

proposta casal d'estiu primària Fundesplai

Primària

Kuyuy, una aventura bestial!

Hem trobat una caixa misteriosa amb un missatge que diu: Kuyuy, un joc per a qui busca viure una aventura bestial”. El món de Kuyuy està format per cinc territoris que han estat encantats. A dins ens esperen reptes, gimcanes, jocs i també algun parany d’allò més enrevessat… Una proposta d’activitats impregnades de dinamisme per a revertir l’encanteri i tornar l’equilibri a Kuyuy!
ODS_secundaria_blanc

Secundària

ApS en moviment!

Una proposta d’accions d’Aprenentatge i Servei molt vinculades amb totes les dimensions del moviment: l’activitat física, mental, natural i social. Aquest estiu ens mourem per a nosaltres i per als altres. Un projecte per apropar el casal a la realitat de cada barri, poble o ciutat, i una oportunitat per a crear sinergies i vincles intergeneracionals a través del moviment i de la natura.

Som una entitat social, sense afany de lucre, i prioritzem l’equitat i la igualtat d’oportunitats

Tipus d’activitats i metodologies

Les activitats que proposem als infants i adolescents durant els casals es basen principalment en la participació activa, la pluralitat, el joc, la recerca, la creativitat i el vincle amb la natura, sempre amb l’eix vertebrador del Centre d’Interès i els nostres valors de base.

Centre d'interès

A cada casal hi ha un Centre d’Interès o eix d’animació que fa de fil conductor de les activitats i dóna sentit a la globalitat, estimula la motivació i participació dels infants i adolescents. Tot i que partim d’un centre d’interès comú, les activitats estaran diferenciades i adaptades a cada grup d’edat.

Sortides a la natura

Afavorim les excursions i sortides a la natura (entorn proper o llunyà) per potenciar el vincle i la comprensió de la natura per part dels infants i adolescents, així com aprofitar els beneficis físics i emocionals que comporta el contacte amb la natura.

Jocs d'exterior

Als nostres casals sempre hi ha activitats d’exterior, sobretot a l’estiu, quan es fan jocs per gaudir de la natura, jocs d’equip, jocs esportius, jocs cooperatius, jocs d’aigua, jocs de convivència, jocs per créixer…

Jocs d'aigua

Durant el casal d’estiu sempre hi ha estones refrescants a la piscina o fent jocs d’aigua al pati de l’escola: fem experiments, juguem amb circuits d’aigua, tubs, galledes, gibrells, esponges, xeringades de colors…

Aprenentatge Servei

Les activitats d’Aprenentatge Servei (ApS) combinen l’educació amb el servei a la comunitat o per la sostenibilitat. Per tant, aconseguim la millora de l’entorn, la presa de consciència i tots els valors educatius que se’n deriven.

Gimcanes

Les gimcanes són una de les activitats estrella dels casals, els infants i adolescents s’organitzen en equips, aprenen a col·laborar, se senten part del grup i s’ho passen molt i molt bé amb els reptes de la gimcana.

activitats específiques

Durant els casals realitzarem píndoles d’activitats específiques vinculades amb la creativitat, l’educació emocional, l’educació ambiental, les Habilitats per a la Vida,…

Esport, moviment i música

Ens encanta el moviment i la música: jocs esportius, esports d’aventura, circ, acrobàcies, danses, cançons… Moments per gaudir amb els amics i amigues i passar-ho molt bé.

Vols que t'organitzem un casal?

Els nostres casals d’estiu, de primavera o d’hivern s’adapten al Projecte Educatiu del Centre i els preparem en estreta col·laboració amb l’escola i l’AMPA o AFA. Fem casals per a totes les edats, des de casals per a escoles bressol fins a Infantil, Primària i Secundària.

El nostre equip

Som un equip de professionals de l’educació en el lleure amb molta experiència, molts recursos pedagògics, motivació, alegria, dinamisme, capacitat innovadora, responsabilitat, capacitat resolutiva, i il·lusió per oferir a tots els infants i adolescents les millors activitats de lleure.

L’infant al centre de l’acció educativa

En els nostres casals fem un acompanyament personalitzat situant els infants i adolescents al centre de l’acció educativa. Partim de la participació activa, la diversió i la il·lusió i desenvolupem diverses metodologies que ens permeten aprofundir en els nostres valors vertebradors.

Aspectes tècnics

Inscripcions i intranet famílies

Les inscripcions al casal es fan online a través del web: estiu.fundesplai.org.
En aquest mateix espai web hi ha l’Intranet per a les famílies, en què es pot fer seguiment de les inscripcions, revisar la documentació, consultar els pagaments i rebuts, modificar les dades personals i veure fotos i notícies durant el casal.

Planificació i horaris

Casals per setmanes o per quinzenes.

Exemples d’horaris (ens adaptem):

 • 8:00 – 9:00: Acollida matinal (servei complementari)
 • 9:00 – 13:00
 • 9:00 – 15:00: Amb menjador (servei complementari)
 • 9:00 – 16:30 o 17:00: Amb menjador (servei complementari)

Què inclou el casal?

 • Pressupost a mida, adaptat a la realitat de la vostra escola.
 • Gestió de l’homologació dels Casals d’estiu de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Suport en la gestió de subvencions municipals.
 • Sortides setmanals prioritzant les activitats a l’aire lliure.
 • Tallers especialitzats.
 • Una samarreta del casal per a cada participant.
 • Reunions informatives per a famílies.
 • Inscripcions a la web d’estiu de Fundesplai: www.estiu.fundesplai.org
 • Intranet d’ús exclusiu per gestionar la documentació de les inscripcions i seguiment, notícies i fotos relacionades amb el casal.
 • Accés a beques Fundesplai.
 • Contractació de monitors/es segons normativa del Departament de Joventut.
 • Material per a les activitats.
 • Organització, programació, coordinació, valoració del casal.

Serveis complementaris

Necessites un casal per aquest estiu?

Adaptem la nostra proposta pedagògica del casal d’estiu a les necessitats de cada escola i AMPA. Fem casals per a escoles de tot Catalunya, petites o grans, i amb propostes adaptades a totes les edats.

Parlem de casals al blog

Com són els casals de Fundesplai?

Com són els casals de Fundesplai?

Des de Fundesplai fa molts anys que organitzem casals, vetllant perquè siguin espais de lleure educatiu i diversió. Descobreix com de bé s’ho passen els infants i com treballem per aconseguir-ho.

Casals d’estiu en marxa!

Casals d’estiu en marxa!

Un estiu més els casals d’estiu de Fundesplai estan a ple rendiment. Activitats d’estiu de qualitat per a infants i joves perquè aprenguin i gaudeixin d’allò més!

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *