El plàstic és un material que està molt present en el nostre dia a dia. Només cal mirar al nostre voltant i veure la quantitat d’envasos i objectes de plàstic que ens envolten. Les has comptat?

L’acumulació de residus plàstics és exagerada, generant fins i tot, illes senceres 7 vegades més grans que la península ibèrica. Una bossa de plàstic triga entre 120 i 300 anys a degradar-se, et pots imaginar quants anys trigaran totes les bosses, pots, ampolles i tota mena d’objectes plàstics que fem servir en el dia a dia? A més, la majoria del plàstic no es recicla (segons Greenpeace, a Espanya es recicla menys del 25% del plàstic), per tant, està clar, que el millor residu és aquell que no es produeix!

Des de Fundesplai, en tots els nostres projectes educatius, vetllem per sensibilitzar als infants, joves, famílies i professionals sobre els efectes que tenen els residus plàstics. Per això, pel 25 i 26 de març (Dia Mundial del Clima) tenim preparat un repte col·lectiu d’art-denúncia #Alnatural, una campanya amb la que volem posar fre al menjar plastificat i sobreenvasat que per desgràcia és encara tan habitual als supermercats.

Reivindiquem poder comprar i consumir aliments #Alnatural, sense envasos innecessaris!

El sistema agroalimentari actual comporta entre el 21 i un 37% d’emissions d’efecte hivernacle (cultiu, processament, emmagatzematge, embalatge, distribució, transport, venda i consum). A tot aquest procés se li sumen les deixalles plàstiques que genera, especialment, els embolcalls i envasats d’un sol ús. Actualment més del 80% de deixalles marines que es troben són de plàstic, uns residus que suposen un greu perjudici per al medi ambient.

Deixalles plàstic Fundesplai

15 ACTIVITATS PER LA REDUCCIÓ DEL PLÀSTIC

Des de la nostra proposta educativa Menjar Canvia el Món, creiem que el canvi és possible i que cal que tothom s’hi sumi. És un moment clau per REDUIR, reutilitzar i reciclar tots els residus possibles, i deixar de banda els envasos d’un sol ús. Amb aquest repte col·lectiu volem visibilitzar l’efecte dels residus en el nostre dia a dia i com reduir-los. Hem d’intentar, com a societat, tendir al Residu Zero i aprofitar al màxim els recursos, sense malbaratar.

A continuació et presentem 15 activitats per la reducció del plàstic que pots fer amb infants i joves de totes les edats. Són activitats de tota mena; des d’una gimcana fins a reciclatge d’una samarreta, confecció d’embolcalls reutilitzables, activitats ApS de foto-denúncia o neteja de l’entorn,…. descobreix-es i tria la que més convingui segons les necessitats del grup. Ah, i recorda que a casa en família també pots posar el teu granet de sorra!

Donem l’oportunitat als infants i joves de participar per reduir els residus plàstics i formar part d’una societat més sostenible!

1. LA TORTUGA PORUGA

La Tortuga poruga

2. INVESTIGUEM ELS RESIDUS

Investiguem els residus

3. ENDEVINA QUANTS ANYS VIURÉ

Endevina quants anys viuré

4. PLANTEM RESIDUS

Plantem residus

5. ORIGEN DELS RESIDUS

Origen dels residus

6. OBJECTES ESTRANYS AL PATI

Objectes estranys al pati

7. DE SAMARRETA A BOSSA

De samarreta a bosseta

8. ART-DEIXALLES

Art-Deixalles

9. PROPOSTES #ALNATURAL

Propostes #Alnatural

10. TRANSFORMA L’ESCULTURA – DEIXALLES

Transforma l’escultura-deixalles

11. GIMCANA DELS RESIDUS

Gimcana dels residus

12. CREACIÓ D’EMBOLCALLS REUTILITZABLES

Creació d’embolcalls reutilitzables

13. FAUNA MISTERIOSA AL BARRI

Fauna Misteriosa al Barri

14. FOTODENÚNCIA

Fotodenúncia

15. EL JARDÍ DE LES DEIXALLES

El jardí de les deixalles

ALTRES IDEES PER LA REDUCCIÓ DEL PLÀSTIC

Aquí t’hem deixat 15 activitats per la reducció del plàstic amb les que podràs treballar amb els infants i joves, promoure una consciència més ecologista, més sostenible i de reducció dels residus. Perquè el nostre planeta està dient prou. El nostre planeta ens està avisant que no pot més, i cal que nosaltres li comencem a fer cas.

Si t’ha agradat aquesta entrada comparteix-la a les xarxes
Actua pel Dia Mundia del Clima!

I també pots venir a visitar-nos a l’exposició MENJA ACTUA IMPACTA sobre l’alimentació sostenible i saludable 😉

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai