El Delta del Llobregat ens ofereix un entorn natural fantàstic per a una sortida escolar d’educació ambiental i aproximació a la natura.

Infants i joves des d’Infantil, Primària i Secundària hi trobaran descobriments sorprenents, incentius i aprenentatges interessants. És un dels entorns naturals més importants de l’àrea metropolitana i per tant, és molt accessible per a escoles de tots els municipis propers a Barcelona. És essencial que els infants i joves aprenguin a conèixer, valorar i respectar els entorns naturals més propers… quantes persones saben que al costat de l’aeroport hi ha un indret tan màgic i essencial per a l’equilibri ecològic del territori i per a la salut i el benestar de les persones?

Aquí tens 6 sortides escolars per descobrir el Delta del Llobregat amb els alumnes,… t’hi esperem!

1. Descobrim el Delta

La sortida escolar Descobrim el Delta és un programa educatiu que permet acostar-se als espais naturals del Delta del Llobregat i la seva rica biodiversitat. Visitarem la Reserva del Remolar – Filipines (Viladecans), un espai natural on hi trobem: aiguamolls (estanys i maresmes), la pineda litoral i la platja amb les seves dunes. Analitzarem el paisatge del Delta i la seva evolució històrica. També identificarem els principals grups d’aus i plantes i sobretot, despertarem l’esperit crític i ho passarem molt bé!

 • Cursos als qui s’adreça la sortida: Educació Infantil // Cicle Inicial // Cicle Mitjà // Cicle Superior // ESO
 • Durada de la sortida: 4h

 • Material didàctic inclòs

 • Informació i reserves: descobrimeldelta@fundesplai.org

2. Apropa’t al Delta

La sortida escolar Apropa’t al Delta és un programa educatiu que permet descobrir els Espais Naturals del Riu – Cal Tet i la seva rica biodiversitat. En aquest espai natural hi trobem: aiguamolls (estanys i maresmes) i el tram final del riu Llobregat. Aquests espais naturals tenen una extraordinària riquesa botànica i faunística. Entrenarem l’esperit crític, la capacitat d’observació i anàlisi de l’entorn, i ens ho passarem molt bé tot descobrint la natura.

 • Cursos als qui s’adreça la sortida: Cicle Mitjà // Cicle Superior // ESO
 • Durada de la visita: 4h

 • Material didàctic inclòs

3. Microplàstics a la platja

Amb l’activitat Microplàstics a la platja! visitarem la platja del Prat del Llobregat, Castelldefels o Gavà i farem un taller per analitzar la contaminació per plàstics que hi ha a la sorra. Aquesta visita-taller per a grups escolars ens permet descobrir els diferents tipus de contaminants plàstics: macroplàstics i microplàstics, així com intentar esbrinar-ne la procedència i conèixer els problemes que poden provocar a la fauna marina i a tot l’ecosistema. Entre tots i totes pensarem solucions i propostes per intentar evitar que aquests residus arribin al mar i les platges.

4. El bosc de la sorra

Farem un itinerari per la Pineda de Can Camins (Prat del Llobregat) per descobrir com és un bosc litoral, en aquest cas, una pineda. Sabies que a la primavera fins i tot s’hi poden trobar orquídies? Els nens i nenes, al llarg de la visita, poden anar identificant els elements abiòtics i biòtics d’aquest ecosistema tan singular. Això ho faran d’una manera força autònoma, organitzats en petits grups de treball i recerca. Les dades obtingudes ens han de permetre valorar com és l’ecosistema i quines relacions s’hi estableixen.

 • Cursos als qui s’adreça la sortida: 4rt de Primària
 • Durada de la visita: 3h

 • Material didàctic inclòs
 • Informació i reserves: educacioambiental@fundesplai.org

5. La Platja del Prat

Aquesta visita de la platja del Prat especialment pensada per a grups escolars és una activitat educativa que permet la descoberta de la platja des de la vessant ecològica: identificarem els elements biòtics (especialment les plantes dunars), abiòtics i antròpics tot convertint-nos en exploradors i exploradores. Interpretarem el paisatge actual i la influència que hi tenen les activitats humanes.

 • Cursos als qui s’adreça la sortida: 2on de Primària
 • Durada de la visita: 4h

 • Material didàctic inclòs
 • Informació i reserves: educacioambiental@fundesplai.org

6. Descoberta del Parc del Riu del Prat

En aquesta visita al Parc del Riu del Prat del Llobregat descobrirem la seva natura i quines activitats s’hi poden fer. En funció de l’edat dels participants, farem un itinerari més llarg o més curt en què anirem interpretant els elements del paisatge, buscarem tresors amagats i identificarem els invertebrats i les aus que hi trobem.
 • Cursos als qui s’adreça la sortida: Cicle Inicial // Cicle Mitjà // ESO (1er cicle)
 • Durada de la visita: 3h

 • Material didàctic inclòs
 • Informació i reserves: educacioambiental@fundesplai.org

T’esperem al Delta del Llobregat!!

I si estàs buscant sortides escolars d’un dia però en un altre indret o amb altres temàtiques… descobreix totes les possibilitats de les nostres sortides escolars.

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai

 • No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!