No és nou si diem que l’aigua és un bé molt preuat, molt necessari i cada vegada més escàs per culpa del canvi climàtic. És evident que les conseqüències de les accions humanes cap al planeta no són indiferents, i és que només cal veure què passa amb el desgel dels pols, amb els grans canvis de temps sobtats, la poca pluja, la sequera extrema… És per aquest motiu que és important que els infants prenguin consciència de la importància d’un bon ús de l’aigua, per tal de convertir-se en ciutadans i ciutadanes compromeses amb la societat i el medi ambient.

ELS TALLERS A L’ESCOLA

Per tal de treballar amb els infants i joves diferents temàtiques relacionades amb l’aigua, tenim uns quants tallers que són molt interessants i que estan pensats per tractar temes com la contaminació de l’aigua, el curs de l’aigua, aprendre a gestionar-la correctament, entre d’altres. Fer els tallers a l’escola et permet gaudir d’activitats organitzades sense necessitats de desplaçament, a més aquestes activitats per a diferents edats es poden fer en català o bé en anglès. L’objectiu d’aquest tipus de tallers és:

  • Conscienciar a infants i joves sobre l’ús responsable de l’aigua.
  • Fer prevenció de l’estat i l’ús de l’aigua.
  • Responsabilitzar a infants i joves de les conseqüències d’un mal ús de l’aigua pel planeta i la societat.
  • Ampliar la mirada ambiental d’infants i joves.
  • Sensibilitzar a infants i joves sobre les conseqüències de la sequera.

6 tallers a l’escola per a diferents cursos que et poden interessar!

1. AMB L’AIGUA CLARA!

Cicle Inicial
Aquest taller està pensat per fer amb els infants de Cicle Inicial, amb els quals a través d’una excursió imaginària es farà un recorregut per conèixer el viatge que fa l’aigua fins al mar. Podran descobrir les seves característiques, si està contaminada… Vols saber-ne més?

2. DE GOTA EN GOTA

Cicle Infantil
Un taller en format de dinàmica teatralitzada perquè els infants d’infantil prenguin consciència de la importància de tancar l’aixeta i fer un consum responsable de l’aigua. Vols saber-ne més?

3. DEPUREM L’AIGUA

Cicle Superior
En aquest taller es busca que els infants de Cicle Superior prenguin consciència de quin és el cicle de l’aigua i aprenguin com funciona una depuradora. Una bona manera per conèixer els elements químics, físics i biològics que hi tenen lloc. Vols saber-ne més?

4. FEM UNA ECOAUDITORIA DE L’AIGUA

Cicle Superior i ESO
Ha arribat el moment de preguntar-nos si a l’escola fem un ús responsable de l’aigua. Amb aquest taller es pretén fer una ecoauditoria que permeti veure quin és el nivell d’aigua que es gasta i com es podria millorar la gestió. Vols saber-ne més?

5. L’AIGUA LA SET DEL PLANETA

Cicle Mitjà
Aquest taller ens farà reflexionar sobre quanta aigua dolça hi ha al planeta, com la tenim repartida i quin ús en fem. A partir d’una dinàmica molt divertida podrem descobrir quina és la nostra despesa d’aigua. Vols saber-ne més?

6. LA NOSTRA PETJADA HÍDRICA

Cicle Superior i ESO
Descobrir la petjada hídrica vol dir descobrir quanta aigua utilitzem per fer tot allò que fem en el nostre dia a dia, com per exemple l’ús d’electrodomèstics i la roba que portem. Un taller ideal per conscienciar als infants i joves. Vols saber-ne més?

DESCOBREIX TOTES LES ACTIVITATS QUE POTS FER AMB NOSALTRES

Ja veus que hi ha diversos tallers que estan relacionats amb l’aigua i amb el medi ambient. Tenim un gran ventall de tallers per fer a l’escola sobre educació ambiental, que permeten tractar diversos temes relacionats amb el medi ambient i la conscienciació dels nostres actes. Descobreix tot el catàleg i segur que trobes el que més s’adiu a les teves necessitats!

 

Si t’ha agradat l’entrada, comparteix-la a les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai