Un dels projectes educatius més significatius durant l’ESO als instituts són els treballs de síntesi. L’execució d’aquests treballs pot ser molt diversa, però la idea és treballar en equip, tractar un tema concret i en profunditat que permeti obtenir uns aprenentatges significatius.

Una bona manera d’apropar la natura als adolescents és a través dels treballs de síntesi enfocats en l’educació ambiental que es duen a terme a les nostres cases de colònies. Què poden aportar? Doncs un munt de coneixements i experiències relacionades amb la natura que són difícils d’adquirir en un entorn urbà. En aquesta entrada et volem presentar 8 propostes de treballs de síntesi enfocats en l’educació ambiental.

Per què un treball de síntesi d’educació ambiental?

Vivim en una societat molt cosmopolita i tecnològica, i hi ha molts estudis que parlen del trastorn per dèficit de natura en els infants i joves, i és que el contacte que tenen directament amb la natura cada vegada és més reduït, fet que comporta que es perdin grans experiències, aprenentatges i beneficis d’estar a la natura i sentir-la. I això és molt preocupant, ja que necessitem la natura per tenir bona salut física i mental.

Des de Fundesplai fa 50 anys que fem educació ambiental i promovem les activitats a l’aire lliure. Per això en el nostre catàleg d’activitats per a escoles i instituts hi trobaràs 8 treballs de síntesi a la natura i sobre la natura, per descobrir-la, respectar-la i gaudir-la.

A continuació et mostrem les nostres propostes de treballs de síntesi, totes tenen una durada mínima de 3 dies en una de les nostres cases de colònies, i algunes tenen la possibilitat de fer-se completament en anglès, aprofundint així en l’aprenentatge d’aquest idioma.

Descobreix els 8 treballs de síntesi d’Educació Ambiental

1. DESCOBRIM EL MONTSENY

Treball de síntesi Montseny Fundesplai

1r, 2n, 3r i 4t d’ESO   3 dies   Can Massaguer (Selva)

Treball de síntesi en el que s’explora a la Casa de Colònies Can Massaguer, al Montseny, des d’un punt de vista científic i naturalista descobrint les seves característiques úniques i els seus ecosistemes. Necessites més detalls?

2. DESCOBRIM LA VALL D’ORA

treball síntesi Solsonès Fundesplai

1r, 2n, 3r i 4t d’ESO   3 dies   La Rectoria de la Selva i Pinassa (Solsonès)

Aquest treball de síntesi té lloc a la Casa de Colònies la Rectoria de la Selva i Pinassa i ens situem a la Serra de Busa on descobrirem els paisatges, la fauna i la flora i a més a més gaudirem d’excursions i esports d’aventura. Necessites més detalls?

3. EL MÓN AMAGAT DEL MONTSEC

Camarassa Montsec treball síntesi Fundesplai

1r, 2n, 3r i 4t d’ESO   3 dies   Vagons d’Àger (Noguera)

El treball de síntesi ens transporta fins al pantà de Camarasa i la zona del Montsec, a la Casa de Colònies Vagons d’Àger. Una zona ideal per treballar en grup, descobrir les característiques de la zona i practicar esports d’aventura. Necessites més detalls?

4. EL MONTSENY A FONS

Castanyers Montseny Treball síntesi Fundesplai

1r, 2n, 3r i 4t d’ESO   3 dies    La Traüna (Vallès Oriental)

La Casa de Colònies La Traüna es situa al Montseny que ens ofereix un munt de possibilitats, i amb aquest treball de síntesi els i les alumnes podran gaudir i aprendre totes les característiques d’aquest entorn natural tant ric i espectacular. Necessites més detalls?

5. ELS MISTERIS DE MONTSERRAT

Montserrat treball síntesi Viladoms Fundesplai

1r, 2n, 3r i 4t d’ESO   3 dies    Viladoms de Baix (Bages)

Amb aquest treball de síntesi s’explorarà la muntanya de Montserrat des d’un punt de vista científic i naturalista. La casa de Colònies Viladoms de Baix ens ofereix una gran oportunitat per descobrir més coses sobre aquesta muntanya tan representativa del nostre territori. Necessites més detalls?

6. ELS SECRETS DEL TRITÓ PIRINENC

Tritó pirinenc treball síntesi Fundesplai Ripollès

1r, 2n, 3r i 4t d’ESO   3 dies    Mas Cabàlies (Ripollès)

Aquest treball de síntesi ens situa a la zona del Ripollès, a la Casa de Colònies Mas Cabàlies i permetrà descobrir els ecosistemes, la fauna i la flora de la zona a través d’activitats, una cursa d’orientació, treballant en equip i gaudint del contacte amb la natura. Necessites més detalls?

7. RENEWABLE ENERGIES

credit sintesi angles energies renovables Fundesplai

1r, 2n, 3r i 4t d’ESO   3-5 dies    Qualsevol de les nostres cases de colònies

Renewable energies és un treball de síntesi íntegrament en anglès, amb monitoratge nadiu, a través del qual es treballarà per sensibilitzar sobre la importància de les energies renovables i el consum sostenible. Necessites més detalls?

8. WE ARE WATER

credit sintesi angles aigua Fundesplai

1r, 2n, 3r i 4t d’ESO   3-5 dies    Qualsevol de les nostres cases de colònies

Treball de síntesi completament en anglès, dut a terme per monitoratge nadiu que se centra a prendre consciència de la importància de l’aigua. El cicle de l’aigua, les problemàtiques, solucions possibles, mesures… Necessites més detalls?

Aquestes són les 8 propostes que et fem de treballs de síntesi d’educació ambiental a les nostres cases de colònies, però tenim un ventall molt més ampli de temàtiques. Si busques altres propostes fes un cop d’ull al nostre catàleg de treballs de síntesi, hi trobaràs treballs relacionats amb la història, la ciència, la salut, l’esport, en anglès, d’aventura, cultures etc. tots impregnats dels nostres valors, bagatge i la nostre manera de fer.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai