El dia 8 de juny és el dia Mundial dels Oceans. L’any 1992 a la Cimera de la Terra que va tenir lloc a Rio de Janeiro, va sorgir la inquietud sobre la cura dels mars i oceans, però no va ser fins a l’any 2008 que les Nacions Unides van designar aquest dia oficialment com el Dia Mundial dels Oceans.

Les Nacions Unides ens informen que els oceans són el 70% de la superfície del planeta, produeixen el 50% de l’oxigen del planeta, alberga la major part de la biodiversitat del planeta i és la principal font de proteïnes per milions de persones de tot el planeta. I és per aquest motiu que el dia 8 de juny serveix per recordar a la humanitat la importància de la cura dels oceans per a la salut planetària.

Per tal que puguis treballar el Dia Mundial dels Oceans amb els infants i joves i visibilitzar que són ecosistemes fonamentals per la vida al planeta, et proposem que facis un cop d’ull al recull de contes sobre el mar, o bé la proposta d’11 activitats educatives pel Dia Mundial dels Oceans. Però si prefereixes fer una sortida escolar o amb el grup d’esplai et proposem que facis una visita al CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins).

QUÈ ÉS EL CRAM?

La Fundació CRAM és una entitat privada sense ànim de lucre que es dedica a la protecció del medi marí i de les espècies que hi habiten. Les seves tasques principals es centren en rescatar i cuidar animals marins, en investigar i  conservar ecosistemes i espècies marines, i sobretot la divulgació i sensibilització a favor de la cura dels mars i oceans.

El CRAM consta de projectes educatius i de formació molt interessants que vetllen per donar a conèixer les espècies i ecosistemes en perill d’extinció, les causes que ho provoquen i possibles solucions per a la recuperació i conservació.

Si ets una escola o un esplai, et recomanem que t’informis sobre les activitats educatives que preparen des del Centre i que t’hi apuntis sense pensar-ho! Els infants i joves aprendran molt!

Aquí has pogut veure un petit tast del que es pot veure en una visita guiada al CRAM!

Les visites guiades del CRAM sempre vénen acompanyades d’un educador o educadora que t’explicarà i et descriurà cada funció dels diferents espais les instal·lacions de la Fundació. Visitaràs l’àrea d’Educació, tot l’edifici i et mostrarà els equipaments que van dedicats a la clínica de les espècies marines. Podràs conèixer els pacients que tenen i com s’estan recuperant perquè puguin ser alliberats al seu medi natural al més aviat possible!

CAMPUS CIENTÍFIC MARÍ PER A JOVES

I recorda que els adolescents encara estan a temps d’apuntar-te al Campus científic marí del CRAM i Fundesplai, adreçat a joves que els interessa el medi marí i la seva conservació.

Últimes places disponibles!

campus cientific-mari-Fundesplai-CRAM

Com arribar a la Fundació CRAM?

Transport públic: Per poder arribar en transport públic al CRAM hauràs d’agafar, en primer lloc, la línia de Renfe Rodalies R2 fins a la parada d’El Prat de Llobregat. Un cop siguis allà, podràs agafar la línia d’autobús PR3 que et portarà fins a la platja d’aquesta mateixa ciutat, on trobaràs el recinte en qüestió.

Autocar: Si veniu amb autocar, veuràs que el camí és molt senzill. És important saber que quan vinguis per l’autovia C-31 et desviïs per la Carretera de la Bunyola d’El Prat de Llobregat. Un cop estiguis en aquesta carretera veuràs que en tot moment hi haurà indicacions que senyalitzen el CRAM. Quan arribis recorda que hauràs d’aparcar a les places de pàrquing de la platja.

Si t’ha agradat aquesta entrada, comparteix-la a les xarxes!
Cuidem els oceans!

T’organitzem una sortida escolar?

Fem sortides d'un dia de moltes temàtiques diferents, a les cases de colònies o de Km0, que vol dir que us acompanyarem en la descoberta de l'entorn natural proper a l'escola. Tenim sortides específiques per a cada edat: des d'infantil fins a Batxillerat. Ens adaptem a les necessitats de cada escola.

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai