El proper dia 30 de gener és el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, i moltes les escoles i instituts fan tota mena d’activitats i projectes relacionats amb la Pau. També podeu consultar l’article Recull de jocs, contes i activitats artístiques per la Pau i la no-violència, on trobareu més propostes.

El DENIP és un dia per enfortir la Cultura de Pau al centre educatiu i tots els valors associats: la convivència, la cooperació, l’assertivitat, el diàleg, la tolerància, la fraternitat, la solidaritat,…

Però l’educació per la Pau ha d’estar present cada dia de l’any a la nostra tasca educativa per avançar cap a un món més pacífic, més solidari i més just.

Per això avui us plantegem aquestes 10 activitats per fomentar la Pau que formen part de les nostres propostes educatives i estan pensades i dissenyades especialment per a infants i joves de 3 a 18 anys en el context de l’escola o l’esplai.

Algunes d’aquestes activitats s’emmarquen dins la proposta educativa Encoratja’t, proposta per la igualtat de gènere i la no violència, que estem treballant durant tot aquest curs als esplais i les escoles on gestionem el temps del migdia.

Són activitats divertides i estimulants que afavoreixen la convivència, la cohesió de grup, l’empatia, la igualtat, la resolució assertiva dels conflictes, l’autoestima, el respecte per la diversitat,… i molt més!!

Descobriu-les i digueu-nos què us han semblat!

Què pensen els nens i nenes sobre la Pau?

Aquesta setmana hem preguntat “què és la Pau i com la podem aconseguir” als nens i nenes dels nostres esplais i de les escoles on gestionem el menjador escolar. Les respostes són sinceres i directes i il·lustren la seva manera de veure el Món. Des d’aquí volem donar les gràcies a tots els infants que han volgut participar.

 

La Pau és felicitat i amor… per tenir Pau hem de tractar bé els companys, no tirar coses al terra, no insultar, no tirar les joguines, no barallar-se i tractar bé a les monitores.

Tània, 7 anys

La Pau és amor i amistat,… perquè hi hagi Pau hem d’ajudar a la gent que tenim al voltant i que necessita ajuda.

Inès, 10 anys

La Pau és un signe d’harmonia…. sense la Pau no podríem viure bé.

Nil, 8 anys

La Pau és que tots siguem amics, que tots siguem bons i que no hi hagi guerres ni res dolent.

Shamira, 8 anys

Si us ha agradat l’entrada, compartiu-la a les xarxes!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai