Avui, com cada any, celebrem el Dia dels Drets Humans. El 10 de desembre de 1948 l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal dels Drets Humans. Una fita històrica que proclama que els Drets són inherents al ésser humà, és a dir, drets que es reconeixen a les persones pel fet de ser-ho. A més del seu caràcter universal, també són inalienables, indivisibles i interdependents.

Però… com bé sabem dissortadament el compliment dels Drets encara no és una realitat. A més a més, avui, els estralls de la pandèmia, la crisi d’humanitat de les persones que cerquen refugi, les greus desigualtats i conseqüències derivades del canvi climàtic o l’increment de la pobresa extrema i les violències al món posen en entredit no només la universalitat dels Drets Humans, sinó també la seva pervivència. Hem de seguir educant per garantir els Drets Humans i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones, a qualsevol racó del planeta.

Deia Eleanor Roosevelt que si els Drets Humans no comencen a casa nostra, amb accions coordinades per a defensar-los, no aconseguirem que progressin arreu del món. També l’activista Nadia Ghulam insisteix en què els Drets Humans són paper mullat si no els incorporem com a guies de valor que orienten la nostra acció en el dia a dia. Ja sigui en un gest de gratitud envers el nostre veí o veïna, en una acció de solidaritat davant la vulnerabilitat de l’altre, en paraules amables amb el company o la companya amb qui tenim algun conflicte, etc.

Per això ens esforcem cada dia de l’any per educar els infants i joves amb uns valors que garanteixin els Drets Humans, la igualtat d’oportunitats i la cura entre les persones, cada dia de l’any i avui hi posem èmfasi. Pots consultar la nostra proposta educativa nuSOS per a la ciutadania global amb molts recursos educatius sobre aquests temes.

Educar en el coneixement i la defensa dels Drets Humans és una assignatura important i necessària perquè els infants i joves percebin el seu sentit i significat. Una oportunitat per educar en els valors de la fraternitat, la dignitat humana i la igualtat d’oportunitats a l’esplai, l’escola, l’institut o altres entorns educatius.

Aquí et deixem 14 activitats per educar en els Drets Humans:

Activitats per a Educació Infantil ( 3 – 6 anys)

Activitats per a Educació Primària i ESO ( 7 – 16 anys)

Si t’ha agradat aquesta entrada comparteix a les xarxes! I segueix educant per als Drets Humans 😉

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius!

Política de privacitat *

SEGUEIX-NOS!

No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en recursos educatius! Si et subscrius les rebràs directament al teu mail: fàcil, no?

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Els projectes i serveis del Món Escolar tenen l'objectiu d'oferir activitats de lleure educatiu de qualitat en el marc escolar.

Coneix Fundesplai